دریافت تست تراکم استخوان: سریع ترین راه برای تشخیص پوکی استخوان ،انجام آزمایش تراکم استخوان است. درباره غربالگری پوکی استخوان با پزشک خود مشورت کنید؛ بخصوص اگر سابقه ابتلا به این بیماری در خانواده شما وجود دارد یا بالای ۶۵ سال سن دارید
اجتناب از سیگار: سیگار علاوه بر این که به قلب و ریه های شما آسیب میرساند، نیکوتین موجود در آن خطر ابتلا به شکستگی های استخوان را افزایش می دهد. ترک سیگار، حتی در سنین ۵۰ تا ۶۰ سالگی، خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش داده و باعث بهبود تراکم استخوانی می شود.
اجتناب از مصرف بیش از حد کافئین: مطالعات نشان می دهد زنانی که بیش از حد از نوشیدنی های کافئین دار و شکلات استفاده می کنند، سریع تر از دیگر زنان شکستگی استخوان لگن را تجربه می کنند.
انجام ورزش های مقاومتی: کار با وزنه نه تنها باعث تقویت استخوان ها می شود بلکه بهبود تعادل برای جلوگیری از سقوط را نیز به همراه دارد.
مصرف چربی های مفید: مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ و چربی های اشباع نشده ای که در روغن زیتون، لوبیا، حبوبات، ماهی و … وجود دارد، بهبود تراکم استخوانی را به همراه دارد.
تغییر در رژیم دارویی: اگر در حال مصرف داروهایی مانند مهار کننده های بازجذب سروتونین برای کاهش علائم افسردگی هستید و یا این که داروهای استروئیدی مصرف می کنید، بدانید که در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان هستید. برای کنترل سلامت خود و این که این داروها به سلامت استخوان هایتان صدمه زده اند یا نه، مدام با پزشک تان در تماس باشید.
وی در ادامه اظهار داشت: زنانی که دچار یائسگی زودرس (کمتراز ۴۵سال )شده اند، زنان بالای ۶۵ سال، مردان بالای ۷۰ سال، افراد با سابقه خانوادگی بیماری پوکی استخوان و همچنین افرادی که در اثر ضربه خفیف دچار شکستگی شده اند بهتراست درباره این بیماری با پزشک خود مشورت کنند.
دیدگاه