کارشناس مسئول واحد سلامت مدارس مرکز بهداشت استان کرمانشاه معتقد است:عرضه انواع ساندویج بویژه ساندویچ سوسیس و کالباس در بوفه مدارس غیرمجاز دانست و تنها عرضه لقمههای خانگی مانند نان و پنیر و گردو و یا تخم مرغ آبپز، آن هم اگر به شیوه بهداشتی و توسط افراد دارنده کارت سلامت تهیه شود، مجاز است، همچنین عرضه سمبوسه و فلافل نیز با توجه به روغن بالایی که در تهیه این نوع خوراکی ها به کار میرود، در مدارس ممنوع است.
وی گفت:توصیه میشود در بحث عرضه نان تنها از نانهای سنتی و سبوسدار مانند نان “سنگک” استفاده شده و از عرضه نان های باگت و صنعتی خودداری شود و عرضه انواع کیک و کلوچه و بیسکویت هم اگر کرِمدار و پرچرب نباشد، مجاز است.
الهه صادقی افزود:در خصوص عرضه نوشیدنی در مدارس، تنها عرضه آب معدنی و دوغ بدون گاز و شیر مجاز بوده و نوشیدنی هایی مانند نوشابه گازدار، دوغ گازدار، آبمیوه های صنعتی و ماء الشعیر ممنوع است، در بحث عرضه میوه هم انواع میوه مجاز است، اما به شرطی که شسته و گندزدایی شوند.
وی اظهار داشت: عرضه غذاهای گرم مانند عدسی، خوراک لوبیا و… نیز تنها در صورت داشتن آشپزخانه مجهز و بهداشتی امکان پذیر است و مواد اولیه آن باید بهداشتی بوده و توسط افراد دارای کارت سلامت تهیه شود و چنانچه این غذاهای گرم از بیرون مدرسه خریداری میشود، باید از مکان معتبر تهیه شده و توسط خودروی مناسب به مدرسه حمل شود همچنین عرضه این خوراکی ها هم باید در ظروف یکبارمصرف با پایه گیاهی باشد.
کارشناس مسئول واحد سلامت مدارس مرکز بهداشت استان کرمانشاه گفت:عرضه هرنوع فرآورده غلات حجیم شده مانند چیپس و پفک را در بوفه مدارس ممنوع می باشد و با عرضه این اقلام در مدارس برخورد میشود، علاوه بر اینها عرضه بستنی یخی، یخمک، آدامس، لواشک های فاقد بسته بندی و آبنبات هم در مدارس ممنوع است.
او گفت:لیست خوراکی های مجاز و غیرمجاز بوفه مدارس اعلام شده و در اختیار تمام مدارس قرار گرفته، از والدین دانش آموزان تقاضا می شود از فرزندان خود بخواهند اقلام عرضه شده در بوفه مدارس را گزارش داده و در صورت مشاهده هرنوع تخلف بهداشتی آن را به سامانه ۱۹۰ گزارش دهند.
دیدگاه