وی با اشاره به انجام پیوند کلیه، قرنیه و مغز استخوان در استان گفت: خوشبختانه مجوز راه اندازی پیوند قلب را گرفته ایم و اقداماتی دراین زمینه انجام شده و درماه های آینده جراحی پیوند قلب در استان راه اندازی می شود.
وی همچنین از پیگیری برای راه اندازی جراحی پیوند کبد در استان خبر داد و افزود: این جراحی دشوار است، اما با توجه به نیاز منطقه غرب کشور در پی راه اندازی آن در استان هستیم.
مرادی در ادامه با اشاره به افزایش بیمارهای مزمن غیرواگیر در جهان گفت: عوامل مختلفی در بروز این بیماری ها دخیل هستند که می توان آنها را به دو دسته کلی عوامل خطر داخلی و بیرونی تقسیم بندی کرد.
وی افزود: عوامل داخلی یا ذاتی عواملی مانند جنس، سن و عوامل ژنتیکی هستند که فرد در آنها دخالتی ندارد، اما دسته دوم که به نوعی عوامل بیرونی یا رفتاری هستند شامل رژیم غذایی، کم تحرکی و عوامل از این دست هستند که به راحتی با کنترل آنها می توان از بروز بسیاری بیماریهای غیرواگیر پیشگیری کرد.
وی به نتایج یک تحقیق علمی در خصوص میزان مرگ و میر در جهان وعوامل آن اشاره کرد و افزود: بر اساس تحقیق صورت گرفته امید به زندگی در ایران از ۴۰ سال پیش تاکنون از ۵۰ سال به بیش از ۷۵ سال افزایش پیدا کرده است و ایران در منطقه خاورمیان بیشترین میزان امید به زندگی را دارد.
وی افزود: این تحقیق همچنین نشان می دهد که با افزایش امید به زندگی تعداد سالهای ناتوانی افراد افزایش می یابد و افراد با مشکلات بسیار و انواع بیماری که عمدتا هم بیماریهای مزمن غیرواگیر هستند، مواجه می شوند.
مرادی تصریح کرد: شایع ترین این بیماری ها نیز بیماری های قلبی و عروقی است و در کنار آن سکته مغزی، انواع سرطان و دیابت در رتبه های بعدی قرار دارند.
وی افزود: بر اساس تحقیق صورت گرفته بیش از ۹۰ هزار ایرانی سال گذشته بر اثر بیماری های قلبی و عروقی جان خود را از دست داند و از هر چهار مرگ در ایران درسال گذشته یک نفر بر اثر بیماری های قلبی فوت کرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خاطرنشان کرد: بر اساس مطالعات انجام شده تا ۲۰ سال آینده شیوع دیابت در ایران به ۱۰ درصد و شیوع پیش دیابت به بیش از ۲۵ درصد می رسد و تا آن زمان بیش از ۲۵ درصد جامعه ایران نیاز به درمان دیابت خواهند بود.
وی برگزاری کنگره های اینچنینی را زمینه ساز تبادل اطلاعات بین متخصصان و یافتن راهکارهای موثر در جهت حل مشکلات حوزه بهداشت و سلامت کشور دانست.
تجری با تاکید بر لزوم تقویت ارتباط سیاست گذاران حوزه سلامت با متخصصان این حوزه گفت: قطعا متخصصان حوزه سلامت بیش از هرکس به نیازهای این حوزه و راهکارهای رفع مشکلات آن واقفند و نیاز است در ارتباطی دو سویه و موثر این مشکلات طرح و برای رفع آن چاره اندیشی شود/ایسنا
دیدگاه