رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه تعداد افراد مبتلا به این بیماری در ایران را ۱۸ نفر اعلام کرد که تاکنون چهار نفر آنها فوت کرده اند.
مرادی با اشاره به اینکه استان کرمانشاه اقدامات مقابلهای با بیماری کرونا را زودتر از استانهای دیگر آغاز کرد، افزود: از ابتدای بهمن ماه ۷۵۰ نفر با علائم تنفسی تست شدند که تاکنون هیچ مورد مثبتی از کرونا در استان گزارش نشده است.
وی خاطرنشان کرد: نتیجه تست پنج نفر دیگر نیز به زودی مشخص خواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه با بیان اینکه در گذشته تست ویروس کرونا برای کرمانشاه باید از طریق مرکز انجام میشد، اظهار کرد: به زودی ما مرکز تست کرونا در غرب و شمال غرب کشور میشویم، زیرا دستگاه تشخیص ویروس را داریم و قرار است به زودی کیت تشخیصی را در اختیار ما قرار دهند.
مرادی با بیان اینکه به هر حال امکان ورود بیماری به استان هست، تاکید کرد: در همین راستا اقدامات آموزشی و بهداشتی مقابلهای را از ابتدای بهمن آغاز کردیم و از طریق فضای مجازی به بیش از ۵۴۰ هزار نفر و از طریق ارسال پیامک به ۲۰۰ هزار مخاطب اطلاع رسانی لازم را انجام دادیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه از آمادهباش مراکز درمانی استان برای مقابله احتمالی با بیماری کرونا و پذیرش بیماران نیز خبر داد و عنوان کرد: بیمارستان تازه افتتاح شده سوختگی گلستان را برای همین منظور تخلیه کردیم و از همین امروز اگر مورد مشکوکی از بیماری در استان وجود داشته باشد، در این بیمارستان بستری خواهد شد.
مرادی درباره دلایل انتخاب این بیمارستان نیز اظهار کرد: بیمارستان گلستان دارای ۵۰ تخت است که در شرایط بحران امکان ۱۵۰ تخته شدن آن نیز وجود دارد، به علاوه تک تخته بودن اتاقها، وجود ۱۲ تخت ICU، اتاق عمل مجهز، دسترسی به بیمارستان امام رضا(ع) به جهت استفاده از ظرفیت پزشکان و امکانات تخصصی و فوق تخصصی و مهمتر از همه مستقل بودن این بیمارستان برای جلوگیری از ترس و واهمه مردم، پزشکان و پرسنل از مهمترین این دلایل بود.
وی اضافه کرد: تدابیر دیگری هم اندیشیده شده که اگر ظرفیت این بیمارستان پر شد بتوانیم از بیمارستان حضرت ابوالفضل(ع) نیروی انتظامی استفاده کنیم. همچنین در حال رفع مشکلات حقوقی با دانشگاه آزاد برای پس گرفتن بیمارستان سینا هستیم که امیدواریم این روند تسریع شود و بتوانیم زودتر این بیمارستان را نیز تجهیز کنیم.
به گفته این مسئول، مقرر شده در شهرستانهای استان نیز ۱۰ درصد تختهای بیمارستانهای خصوصی، دولتی و غیردانشگاهی برای پذیرش احتمالی افراد مبتلا به ویروس کرونا خالی شود.
مرادی از خرید یک میلیارد تومان تجهیزات حفاظتی برای پرسنل دانشگاه علوم پزشکی هم خبر داد که امروز به دست دانشگاه میرسد.
وی درباره کمبود ماسک و محصولات ضدعفونی نیز یادآور شد: کمبود ماسک یک مسئله کشوری است که البته اقداماتی برای تامین ماسک انجام شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خاطرنشان کرد: به علاوه استفاده از ماسک برای عموم مردم ضروری نیست، بلکه فقط افرادی که مبتلا به بیماری کرونا شده اند و یا کادر درمانی و افرادی که مرتبط با بیمار هستند باید از ماسک استفاده کنند.
مرادی معتقد است، استفاده از ماسک برای مردم عادی حتی امکان افزایش آلودگی را نیز به همراه دارد.
وی بهترین راه مقابله با کرونا را شست و شوی مکرر دستها پس از تماس با سطوح مختلف دانست و گفت: این ویروس تا چند روز روی سطوح زنده میماند و امکان انتقال آن از طریق دست بسیار بیشتر از هوا است.
مرادی شست و شوی دستها با آب و صابون به تنهایی را کافی دانست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه با بیان اینکه هنوز مشکلی در زمینه کرونا ویروس در استان وجود ندارد، گفت: اکنون خیلی زود است که بخواهیم تصمیمی برای تعطیلی مدارس و منع سفرهای مردم بگیریم، اما به هر حال توصیه میکنیم مردم از سفرهای غیرضروری پرهیز کنند.
وی گفت: ضدعفونی کردن اتوبوسهای درون و بین شهری نیز به صورت هر ۲۴ ساعت یکبار مفید به نظر میرسد./ایسنا
دیدگاه