یارویسی با بیان اینکه تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از جمله بیماریهای مشترک ویروسی بین انسان و دام است، افزود: راه انتقال این بیماری از دام به انسان از طریق گزش کنه، له کردن کنه با دست، تماس با خون و ترشحات خونی و گوشت دام آلوده است.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه سپس با اشاره به اینکه تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در دام علائم آنچنانی ندارد، گفت: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در انسان خطرناک بوده و اگر به موقع تشخیص و درمان نشود، احتمال مرگ فرد بیمار خیلی بالا است.
این مسئول با بیان اینکه سلاخان، کشاورزان، دامداران، پرسنل بیمارستانی، افراد شاغل در آزمایشگاهها، زنان خانه دار و همه افرادی که با فرآوردههای دامی خام در ارتباط هستند، جزو افراد پرخطر از نظر ابتلا به تب کریمه کنگو به شمار می روند، افزود: افرادی که خارج از کشتارگاه و بدون رعایت پوشش بهداشتی از جمله دستکش، عینک و ماسک اقدام به کشتار دام میکنند و افرادی که گوشت تازه تولید شده در خارج از کشتارگاه را تهیه میکنند، بیشتر از سایرین در معرض ابتلاء به تب کریمه کنگو هستند.
یارویسی به مردم توصیه کرد: بهمنظور جلوگیری از انتقال این بیماری به انسان، گوشت خریداری شده را بهمدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه نگهداری کنند تا در صورت آلوده بودن از انتقال بیماری جلوگیری شود.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه با بیان اینکه سال گذشته مواردی از بیماری تب خونریزی دهنده کنگو را در شهرستانهای جوانرود و ثلاث باباجانی داشتیم، گفت: امسال تاکنون دانشگاه علوم پزشکی هیچ موردی از شیوع بیماری را بین جمعیت انسانی گزارش نکرده است/ایسنا
دیدگاه