رئیس هیات بومی محلی استان ترویج و توسعه ورزش زوران را از مقدمات ثبت جهانی شدن آن دانست و افزود: طی سال گذشته در دو مرحله با برگزاری کارگاه های آموزشی به ۷۰ نفر در سطح استان کارت مربیگری و داوری زوران دادیم تا گام هایی را برای ترویج و توسعه این ورزش در شهرستان ها بردارند که نتایج مثبتی هم بدنبال داشت.
وی گام بعدی برای ثبت جهانی زوران را تدوین قوانین و طراحی لباس رسمی برای آن عنوان کرد و گفت: در این رابطه تاکنون کارهایی انجام شده، بگونه ای که در بحث طراحی لباس از همه دانشگاه ها و مراکز فرهنگی استان درخواست کرده ایم تا برای طراحی لباسی که علاوه بر حفظ اصالت این رشته، متناسب با شرایط امروز باشد، ما را یاری دهند.
سرپرست انجمن زوران کشور یکی دیگر از الزمات مهم برای هموار شدن راه ثبت جهانی زوران را احداث گود زوران دانست و افزود: هرچند سال گذشته در این رابطه کارهایی شد و توانستیم اعتباراتی برای احداث یک گود زوران جذب کنیم، اما متاسفانه مشکلاتی پیش روی ما قرار گرفت که نتوانستیم این اقدام را عملی کنیم.
وی با تاکید براینکه امسال برنامه احداث گود زوران در کرمانشاه قطعی خواهد شد، گفت: در حال حاضر شهرستانهای کنگاور، اسلام آبادغرب و کرمانشاه متقاضی احداث این گود زوران هستند که در نهایت یکی از این سه شهرستان را انتخاب خواهیم کرد.
به گفته بهروش احداث گود زوران در کرمانشاه به حدود ۳۰ هزار متر مربع زمین و اعتباری نزدیک به شش میلیارد تومان نیاز دارد.
وی از خیرین ورزش یار استان درخواست کرد تا برای احداث این پروژه ورزشی پای کار بیایند.
رئیس هیات بومی محلی استان در ادامه سخنانش به تشریح بخشی دیگر از اقدامات یکسال اخیر هیات بومی محلی استان پرداخت و افزود: نیمه اول سال گذشته فرصتی پیش آمد تا بتوانیم برنامه ها و جشنواره های بومی محلی خوبی را اجرا کنیم، اما در نیمه دوم سال شهادت سردار بزرگ اسلام شهید سلیمانی که ملت ایران را داغدار کرد باعث شد تا به احترام مقام شامخ این شهید والامقام برنامه های خود را متوقف کنیم.
وی افزود: از اواخر سال گذشته هم شیوع بیماری کرونا و تداوم آن تا به امروز برگزاری تمام برنامه های هیات بومی محلی را لغو کرد و نتوانستیم آنطور که باید در مدت شش ماه اخیر ایفای نقش کنیم.
بهروش در ادامه بااشاره به توسعه زیرساخت های ورزش روستایی در مناطق مختلف استان، اعلام کرد: درحال حاضر نزدیک به ۲۰۰ خانه ورزش روستایی در سطح استان داریم که علاوه بر اینکه فرصتی مناسب برای توسعه ورزش در روستاها است، می تواند به شناسایی استعدادها در رشته هایی که در این اماکن ورزشی فعال هستند کمک کند تا روی قهرمان پروری از میان آنها کار کنیم.
وی در ادامه به آخرین وضعیت تدوین دائره المعارف بازی های بومی محلی استان هم پرداخت و یادآور شد: ار حدود چهار سال پیش که هیات بومی محلی استان را بدست گرفتم، تلاش کردم تا بتوانم با ثبت بازی های بومی محلی استان به حفظ این میراث های معنوی ارزشمند کمک کنم، در این راستا تدوین دائره المعارف بازی های بومی محلی را آغاز کردیم.
رئیس هیات بومی محلی استان افزود: طی این مدت حدود ۱۱۰ بازی بومی محلی را در استان شناسایی و در این دائرالمعارف ثبت کردیم.
به گفته این مسئول برنامه ثبت بازی های بومی محلی استان تا شناسایی همه ظرفیت های استان در این بخش ادامه خواهد داشت/ایسنا
دیدگاه