مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه صادرات سال ۹۷ را ۱۱ میلیون دلار اعلام کرد و گفت: این میزان صادرات صنایع دستی با ۲۲۷ درصد رشد در سال ۹۸ به ۳۶ میلیون دلار رسید که بیشتر به کشورهای عراق، اقلیم کردستان، ترکیه آلمان چین و… صادر شده است.
وی به رشد ۲۰ درصدی میزان تولید صنایع دستی سال گذشته در مقایسه با سال ۹۷ اشاره کرد و افزود: یکی از مسائل مهم در مورد صنایع دستی برندسازیها و کسب نشانههای ملی است که به اسم کرمانشاه ثبت شود که در زمینه نشانهای ملی ۱۰۰درصد اضافه شده است.
قادری تصریح کرد: در داوری سال گذشته که به میزبانی کرمانشاه برگزار شد، ۱۷ نشان ملی هنرمندان استان کسب کردند که در کل غرب در بحث نشانههای ملی رتبه اول را ازآن خود کردیم.
وی در مورد حمایتهای صورت گرفته از صنایع دستی منسوخ استان، اضافه کرد: با همکاری سازمان یونیدو که یک سازمان وابسته به یونسکو است و در زمینه خلاقیت، اشتغال و مهارتآموزی فعالیت میکند و با همراهی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مجموعه تاریخی حمام حاج شهبازخان را بازسازی و آن را به عنوان خانه خلاقیت یونیدو و صنایع دستی راه اندازی کردیم؛ فاز اول آن افتتاح شده و فاز دوم و سوم در ماههای آینده به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی احیای صنایع دستی منسوخ استان را از اهداف این خانه بینالمللی صنایع دستی دانست و اظهار داشت: در مرحله اول نمدمالی و موج بافی که در حال منسوخ هستند، احیا میشود تا خلاقیت در این صنایع دستیها بر مبنای بازار و سلیقه روز ایجاد شود تا با ارائه ایدههای نو رشد کند.
قادری در بحث حمایت مالی از صنایع دستی، گفت: طی دو هفته گذشته با کمک استاندار تسهیلات از محل کمکهای فنی اعتباری به کارگاههای بزرگ صنایع دستی استان پرداخت شده که در این راستا ۱۲ کارگاه معرفی شدند و با همکاری بانک ملی از تسهیلات ۹ درصدی در راستای سرمایه در گردش بهرهمند شدند.
وی با اشاره به تسهیلات کرونایی در راستای حمایت از هنرمندان اشاره و بیان کرد: تسهیلات هم از ستاد اجرایی فرمان امام به زودی گرفته خواهد شد که علاوه بر حمایتهای معیشتی با کمک بنیاد مستضعفان، یکسری حمایتهای معیشتی نیز در حوزه بیمه از هنرمندان شده به طوریکه سال گذشته حدود ۲۰۰ نفر را بیمه کردیم و سعی میکنیم برای امسال هم سهمیهای بگیریم.
قادری با اشاره به موفقیت دوشنبه هفته گذشته در زمینه برندسازی، گفت: تیمی از استان برای داوری دفاع از تنبور دالاهو به عنوان شهر ملی تنبور ایران و اولین شهر تنبور ایران معرفی شد که با دفاعی که استان کرد دالاهو به عنوان شهر ملی تنبور ایران و و اولین شهر تنبور کشور ثبت شد.
وی تصریح کرد: سه بازارچه صنایعدستی در شهرستانهای اسلامآباد غرب، صحنه و روانسر با ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی به زودی به بهرهبرداری میرسد و سه بازارچه دیگر در شهرستانهای هرسین، پاوه و کرمانشاه نیز طی ماههای آینده کلنگزنی خواهد شد/فارس
دیدگاه