این فوق تخصص غدد و بیماریهای متابولیک افزود: در حال حاضر این نوع از کم کاری تیروئید در همان سه تا پنج روزگی بعد از تولد، با نمونه برداری از کف پای نوزاد تشخیص داده شده و این نوع آزمایش هم اکنون برای تمام نوزادان انجام میشود.
قاسمی تصریح کرد: با تشخیص این نوع بیماری با تجویز قرص هایی، کمبود هورمونهای تیروئیدی جبران می شود و مصرف این قرصها برای نوزادانی که غده تیروئید ندارند تا پایان عمر باید صورت بگیرد.
وی افزود: نوع دیگر از کم کاری تروئید کم کاری اکتسابی است که عمدتا در بزرگسالان بروز می کند و یبوست، ریزش مو، احساس سرما، خشکی پوست، اختلال در حافظه، چاقی و اضافه وزن، بی حالی، خستگی، اختلالات خونریزی رحمی و کم شدن ضربان قلب از مهمترین علائم آن است.
قاسمی خاطرنشان کرد: در برخی از موارد شدید این نوع بیماری احتمال نازایی هم وجود دارد و افراد دچار اختلال در حافظه و یادگیری میشوند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خاطرنشان کرد: این نوع از کم کاری تیروئید با مصرف دارو قابل درمان است و بعد از درمان نیاز است افراد هر چهار تا شش ماه یکبار آزمایش مربوط به هورمون های تیروئیدی را انجام دهند تا از وضعیت عملکرد غده تیروئید خود آگاه شوند./ایسنا
دیدگاه