پنج شنبه, ۱۰ آبان , ۱۴۰۳ Thursday, 31 October , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 21588 تعداد نوشته های امروز : 3×

آخرین خبرها

آماده‌باش ۱۸۰ نیروی هلال احمر کرمانشاه برای بارش‌های پیش رو کامیون ها در معابر شهری تردد نکنند یک استکان متانول، پایان زندگی و بینایی ذخایر خونی کرمانشاه رو به کاهش است/ نیاز به اهداء ۲۰۰ واحد خون در روز داریم فعالیت سرپناه‌های شبانه‌ بهزیستی کرمانشاه در تمام ایام سال سامانه ناپایدار از پنجشنبه در کرمانشاه فعال می شود مددجویان کمیته امداد اسلام آبادغرب مورد حمایت کامل دستگاه قضائی قرار دارند امام جمعه گیلانغرب بر اثر سانحه رانندگی مصدوم و به بیمارستان منتقل شد اولین باران موثر پاییزی کرمانشاه را فرا می‌گیرد برای نجات از سکته مغزی ۴.۵ ساعت زمان طلایی را از دست ندهید پیشگیری از خودکشی جوان کرمانشاهی آماده‌باش کرمانشاه برای اولین بارش پاییزی گرمخانه های شهر کرمانشاه هرچه سریعتر فعال شوند بیش از یک تن و ۲۰۰ کیلوگرم مواد مخدر در استان کرمانشاه کشف شده است کشف لاشه ۲ قلاده گراز وحشی در ثلاث باباجانی خواب زمستانی نمایندگان کرمانشاه، هیچ نماینده‌ای از کرمانشاه در کمیسیون تلفیق نیست! تأمین آب کشت‌های پاییزه با لایروبی کانال سد زاگرس تشکیل قرارگاه جلب مجرمین متواری در کرمانشاه لایروبی رودخانه چمبشیر و آبشوران کرمانشاه برخورد سمند با لاستیک وسط جاده مادر خانواده را به کام مرگ فرو برد

چگونه از بروز زخم پای دیابتی جلوگیری کنیم؟
06 اسفند 1399 - 12:49
شناسه : 265584
4
متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری و مدیرگروه عفونی دانشکده پزشکی کرمانشاه طلوع‌‌کرمانشاه :

دکتر جانبخش گفت :دیابت یکی از بیماری‌های شایع و غیر واگیر است که با ایجاد مشکلاتی برای فرد مبتلا، منجر به اختلال در بینایی، کارکرد کلیه ها، اعصاب و بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود./دیابت می‌تواند عوارض جدی و خطرناکی را در بدن فرد ایجاد کند که موجب مرگ و میر و یا ناتوانی و معلولیت او شود./یکی از مشکلاتی که بیماران دیابتی با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، عفونت پای دیابتی است این عارضه به دلیل از بین رفتن عروق و عصب‌های انتهایی پا به وجود می‌آید که در راه رفتن، تعادل و در سلامت پای بیماران اختلال ایجاد می‌کند./عفونت پای دیابتی به سه دسته تقسیم می‌شود که عمده‌ترین آن به شکل زخم است که بر اثر اختلال عروق پا ایجاد می‌شود، رسوبات قند، تنگی و گرفتگی عروق را به دنبال دارد و با ضعف خون رسانی زمینه برای ایجاد زخم پا فراهم می‌کند./دسته دوم در اثر اختلال اعصاب پا رخ می‌دهد که این اختلالات باعث بی حسی می‌شود به طوریکه فرد سرما، گرما و درد را حس نمی‌کند و اگر آب جوش یا ضربه‌ای به پا وارد شود با کوچکترین تحریکی تاول ایجاد می‌شود و این تاول‌ها به سرعت عفونی شده و تبدیل به زخم می‌شود.

پ
پ

دکتر جانبخش دیابت یکی از بیماری‌های شایع و غیر واگیر است که با ایجاد مشکلاتی برای فرد مبتلا، منجر به اختلال در بینایی، کارکرد کلیه ها، اعصاب و بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود.

دیابت می‌تواند عوارض جدی و خطرناکی را در بدن فرد ایجاد کند که موجب مرگ و میر و یا ناتوانی و معلولیت او شود.

یکی از مشکلاتی که بیماران دیابتی با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، عفونت پای دیابتی است این عارضه به دلیل از بین رفتن عروق و عصب‌های انتهایی پا به وجود می‌آید که در راه رفتن، تعادل و در سلامت پای بیماران اختلال ایجاد می‌کند.

عفونت پای دیابتی به سه دسته تقسیم می‌شود که عمده‌ترین آن به شکل زخم است که بر اثر اختلال عروق پا ایجاد می‌شود، رسوبات قند، تنگی و گرفتگی عروق را به دنبال دارد و با ضعف خون رسانی زمینه برای ایجاد زخم پا فراهم می‌کند.

دسته دوم در اثر اختلال اعصاب پا رخ می‌دهد که این اختلالات باعث بی حسی می‌شود به طوریکه فرد سرما، گرما و درد را حس نمی‌کند و اگر آب جوش یا ضربه‌ای به پا وارد شود با کوچکترین تحریکی تاول ایجاد می‌شود و این تاول‌ها به سرعت عفونی شده و تبدیل به زخم می‌شود.

اختلال اعصاب پا رطوبت طبیعی و حالت ارتجاعی پوست را از بین می‌برد در نتیجه ترک پوستی و زخم پوستی ایجاد می‌شود که با نفوذ میکروب‌ها زمینه‌ای برای ایجاد زخم در پای دیابتی‌ها فراهم می‌شود.

سومین عامل ایجاد زخم پا در دیابتی‌ها ضربه است که در اثر برخورد پا با میز، میخ و اجسام نوک تیز یا گوشه صندلی رخ می‌دهد یا در اثر تماس با کفش ایجاد می‌شود.

درمان‌های متنوعی برای زخم پای دیابتی وجود دارد، دارو‌های صنتعی وجود دارد که ریشه بسیاری از آن‌ها گیاهی است و در درمان این زخم‌ها موثر است، عسل نیز در بهبود زخم و از بین بردن میکروب‌ها موثر است.

همچنین رعایت بهداشت پا در این افراد بسیار مهم است، افراد مبتلا به دیابت باید هرشب با آب و نمک پای خود را بشویند و پس از آن برای جلوگیری از ترک پوست از روغن زیتون استفاده کنند.

عفونت زخم‌های عصبی بر اثر فشار بر روی پا در نواحی مانند کف پا، پاشنه و پنجه پا ایجاد می‌شود و افراد دیابتی‌ باید از پوشیدن کفش تنگ خودداری کنند، پیاده روی طولانی مدت نداشته باشند و برای جلوگیری از آسیب به پا از جوراب‌های ضخیم و پشمی استفاده کنند.

رعایت رژیم غذایی نیز عامل مهم دیگری در درمان عفونت‌ها است، افراد مبتلا به دیابت ویتامین بیشتری نیاز دارند و باید با مصرف بیشتر سبزیجات، میوه‌ها و لبنیات این ویتامین را تامین کنند و از اثر ورزش‌های هوازی نیز غافل نشوند./صداوسیما

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.