یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 24 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 21688 تعداد نوشته های امروز : 0×

آخرین خبرها

بسته‌های تشویقی برای نوسازی بافت‌های فرسوده کرمانشاه کیهان کلهر ۶۱ ساله شد / مردی که با موسیقی حرف می‌زند مشکل حقوقی شهربازی کرمانشاه حل شده و تا پایان سال به سرمایه‌گذار واگذار می‌شود افزایش میزان شیوع ویروس اچ ‌پی‌ وی در سایه سکوت و انکار ورود سامانه بارشی به کرمانشاه از فردا/ پیش‌بینی افت ۱۰ درجه‌ای دما از گمنامی کوچه‌ها تا عدم تخصیص اعتبار داشتن تیمی در لیگ برتر فوتبال باشگاه های کشور، کمترین حق کرمانشاهیان است/با قدرت در جام حذفی حاضر می شویم سکونت‌گاه‌های غیررسمی معضل شهری کرمانشاه ۷۰۰ نفر از مفاخر و نام‌آوران ۳۰۰ سال اخیر کرمانشاه معرفی می‌شوند «هشیلان»، پشت در کنوانسیون رامسر جزئیات نحوه اسقاط خودروهای فرسوده اعلام شد کاهش ۷ درصدی بارش‌های کرمانشاه/ ورود موج ناپایدار از اواسط هفته آینده خانه «آیت‌الله نجومی» موزه می‌شود یک کارگاه غیرمجاز ساخت روغن‌های تقلبی در کرمانشاه کشف شد کاراته کای کرمانشاهی عازم مسابقات جام جهانی کاراته در اسپانیا شد هوای کرمانشاه در وضعیت «ناسالم برای گروه‌های حساس» قرار گرفت ۲ مکان جدید برای نگهداری معتادان متجاهر کرمانشاه ایجاد می‌شود ۹۰ درصد حمام‌های تاریخی سنقر دچار دخل و تصرف شده‌اند «سراب یاوری» کرمانشاه مجموعه گردشگری می‌شود گرمخانه‌های استان کرمانشاه آماده ارائه خدمات هستند

حبیبی: ساخت و سازها حق نیروهای بومی است / ادعای تعرفه ۱۵ برابری کرمانشاه دروغ است و اعتراض مهندسین ما بر سر تعرفه نیست
19 آذر 1396 - 9:23
شناسه : 2660
4
ادامه اعتراضات به حضور اصفهانی‌ها در بازسازی مناطق زلزله زده؛ طلوع‌‌کرمانشاه :

عضو هیئت مدیره نظام مهندسی استان کرمانشاه گفت: اینکه تعرفه در استان کرمانشاه ۱۵ برابر اصفهان باشد واقعیت ندارد فارغ از اینکه بحث مهندسین کرمانشاه با مسئولین اصلا بر سر تعرفه نبوده است.

پ
پ

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی طلوع، در هفته اخیر با وجود نرخ بالای بیکاری در استان کرمانشاه و موج زدن آن میان خیل عظیم مهندسین، برخی از دست اندرکاران اجرایی درصدد استفاده از نیروهای غیربومی از استان اصفهان در امر ساخت و ساز مناطق زلزله زده استان برآمدند که این امر سبب اعتراضات گسترده مهندسین کرمانشاه شد و در این میان نیز جلسات فراوانی برگزار شد که البته ظاهرا بر پایه آخرین اخبار رسیده خبرهای خوبی برای به کارگیری نیروهای بومی در راه است.

پایگاه خبری تحلیلی طلوع موج اعتراضات جامعه مهندسین استان و پاسخ مسئولان مربوطه را در این راستا منعکس نموده است.

یکی از اعضای نظام مهندسی استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار طلوع گفته بود: برای ساخت و ساز مناطق زلزله زده قرار است از بنیاد مسکن و نظام مهندسی اصفهان استفاده کنند در صورتی که نظام مهندسی کرمانشاه ۱۴۰۰۰ عضو دارد و قریب به اتفاق بیکار هستند.

وی می‌گوید: بچه‌های نظام ‌مهندسی از این اقدام بسیار ناراحت هستند و امروز نیز تجمع اعتراضی مقابل نظام مهندسی دارند و خواستار این هستند که از نیروهای بومی استان استفاده کنند تا رونق اقتصادی از شهر بیکار کرمانشاه به سمت اصفهان نرود.

وی گفته است: با این اقدام نه تنها مهندسین بلکه پیمانکاران و کارگران نیز بسیار زیان می‌بینند. از طرفی اصفهان اصلا استان معین ما در بحث زلزله نبوده است و این اقدام جای تعجب دارد.

از سوی دیگر و پس از پیگیری های خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی طلوع، از طریق بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان، مسئولین این سازمان چنین پاسخ دادند: تعرفه های نظام مهندسی برای کار مشخص است و کسانیکه با این تعرفه ها می‌خواهند کار کنند در خدمت آنها هستیم اما تعرفه هایی که نظام مهندسی کرمانشاه مطرح کرده است بسیار بالاست و چیزی در حدود ۱۰ تا ۱۵ برابر مبلغ موجود است. به عنوان نمونه مهندسین کرمانشاه مبلغ ۳۶ هزار تومان را مطالبه می‌کنند در حالیکه تعرفه ۳۰۰۰ تومان است از سویی مهندسینی که از اصفهان آمدند فی سبیل الله در مناطق زلزله زده کار می‌کنند و مشغول ارزیابی در مناطق هستند. اما اولویت ما برای بحث ساخت و ساز و بازسازی مناطق زلزله زده نیروهای بومی استان کرمانشاه است و البته با مبلغ تعرفه ای که از پیش تعیین شده است.

اما بالاخره و پس از اعتراضات گسترده مهندسین کرمانشاهی، جلسه‌ای به میزبانی سازمان نظام مهندسی ساختمان کرمانشاه و نمایندگان ارشد استانداری، راه و شهرسازی استان و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کرمانشاه و اصفهان در ساختمان نظام مهندسی استان برگزار شد و مدیر کل بازسازی بنیاد مسکن گاعلام کرد که آماده عقد قرارداد با نظام مهندسی کرمانشاه هستیم.

مدیر کل بازسازی بنیاد مسکن گفت: هدف ما موازی کاری نیست و آماده عقد قرارداد با نظام مهندسی استان هستیم اما نه با تعرفه های جاری و انتظار داریم مهندسین ناظر هفته‌ای دو تا سه بار نظارت انجام دهند.

همچنین مهندس همتی در این جلسه، از شائبه بوجود آمده درباره روند طراحی و نظارت در مناطق آسیب دیده گفت و بیان داشت: با توجه به نیروی متخصص در استان انتظار می‌رود که در کلیه مراحل از مهندسین بومی استفاده شود.

دراین جلسه اعضای هیٲت مدیره حاضر ضمن تٲکید بر موضوع فوق مواردی در جهت بازنگری طرح تقضیلی، جامع و اهمیت به شهرسازی را عنوان کردند و بیان داشتند: یکی از مشکلات اصلی در ساخت و سازهای انجام گرفته کیفیت پایین مصالح، نداشتن آزمایشگاه فنی و نظارت کم به علت تعرفه پایین خدمات مهندسی در برخی از پروژه هایی مانند مسکن مهر بوده است.

در ادامه این جلسه نمایندگان استانداری و راه و شهرسازی ضمن تٲکید بر استفاده حداکثری از ظرفیت مهندسین بومی پیشنهاد دادند که ابتدا مطالعات ژٸوتکنیکی در مناطق آسیب دیده پیش از بازسازی انجام شود و الزام بر اجرای نقشه مصوب ملاک عمل قرار گیرد.

دراین جلسه مدیر کل بازسازی بنیاد مسکن ضمن ابراز تأسف از حادثه رخ داده، از فرصت بوجود آمده برای رشد اقتصادی در بخش عمرانی سخن گفته و به عزم دولت برای بکارگیری نیروهای بومی جهت بازسازی مناطق آسیب دیده با درنظر داشتن کاهش هزینه ها از طریق انجام خدمات طراحی و نظارت با تعرفه مناسب اشاره کرد.

وی افزود: هدف ما این نیست که موازی کاری کنیم. آماده عقد قرارداد با نظام مهندسی استان هستیم اما نه با تعرفه های جاری و انتظار داریم مهندسین ناظر هفته ای دو تا سه بار نظارت انجام دهند. نظارت عالیه نیز از طریق بنیاد مسکن انجام خواهد شد. ضمنا تسهیلات درچند مرحله به مردم داده خواهد شد و چنانچه نقشه مصوب از سوی مالک انجام نگیرد، وام قطع خواهد گردید.

ساختمان ها در مناطق آسیب دیده به سه بخش کلی تقسیم شدند، ساختمان های احداثی، واحدهایی با آسیب جزئی که دستور العمل دارند و ساختمان هایی که نیاز به مقاوم سازی داشته که توسط مشاورین با گرید مقاوم سازی انجام می شود. (همکاری سازمان نظام مهندسی در ساختمان های احداثی میباشد).

هدف اصلی، استفاده از پتانسیل بومی است تا جایی که برای دولت بیشتر از حد معین هزینه نداشته باشد و قرار نیست کاهش تعرفه خدمات مهندسی در مناطق آسیب دیده، باعث کاهش کیفیت ساخت شود.

با این حال، عقد تفاهم نامه فی مابین بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و نظام مهندسی به بررسی در جلسه چهارجانبه موکول گردید.

این اتفاقات در حالیستکه اصفهان همچنان مدعی پیشتازی در ساخت و ساز و بازسازی مناطق زلزله زده استان کرمانشاه است و رئیس ستاد مدیریت بحران اصفهان گفته است: اصفهان ۱۴ هزار واحد مسکونی زلزله غرب کشور را بازسازی و نوسازی خواهد کرد.

منصور شیشه‌فروش رئیس ستاد مدیریت بحران اصفهان به صراحت گفته است: با توجه به وقوع زلزله در غرب کشور، استان اصفهان قسمتی از درمان و همچنین کمک‌های مردمی و بازسازی مناطق زلزله ‌زده را بر عهده گرفت.

وی افزود: تیم‌های امداد و نجات استان اصفهان اولین تیم‌های بودند که در مناطق زلزله‌زده حضور پیدا کردند که این نشان از آمادگی نیروهای امداد استان اصفهان برای مقابله با بلایای طبیعی به وجود آمده دارد.

رئیس ستاد مدیریت بحران استان اصفهان تصریح کرد: با توجه به راه اندازی بیمارستان صحرایی در مناطق زلزله ‌زده در کرمانشاه با همکاری پزشکان و پرستاران و تیم‌های بهداشتی درمانی استان اصفهان روزانه پنج هزار نفر به بیمارستان مراجعه کرده و مداوا می‌شوند.

وی عنوان کرد: بیش از ۱۷۰ محموله از طریق استان اصفهان از طرف مردم و نهادهای مانند هلال احمر، کمیته امداد، سپاه و سایر نهادهای مرتبط برای مناطق زلزله‌زده غرب کشور ارسال شده است.

شیشه‌فروش با بیان اینکه استان اصفهان ۱۴ هزار واحد مسکونی زلزله غرب کشور را بازسازی و نوسازی خواهد کرد، بیان داشت: تیم ارزیابی برای واحدهای مسکونی از بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اصفهان برای بررسی شرایط مسکن به غرب کشور اعزام شده و به‌ زودی بحث آواربرداری، بازسازی و تعمیرات منازل مسکونی آغاز می‌شود.

این مسئول اصفهانی به صراحت عنوان کرده که اصفهانی ها قرار است نقش محوری در بازسازی و نوسازی مناطق زلزله زده استان کرمانشاه داشته باشند.

اما بنیاد مسکن استان کرمانشاه حضور مهندسین اصفهانی در استان کرمانشاه که خود قریب به ۱۴ هزار مهندس دارد، را اینگونه توجیه کرده که اصفهانی ها مفتی کار می‌کنند اما مهندسین استان بیش از ۱۰ برابر تعرفه پول می خواهند، ادعایی که مهندسین کرمانشاه آن را رد کرده و معتقدند ماجرا مفتی کار کردن غیربومی ها نیست….

ساخت و سازها حق نیروهای بومی است/ تلاش برای دستیابی به تفاهم نامه هایی

در حالی که همچنان مهندسین کرمانشاه همچنان نسبت به این تصمیم معترض اند و خواستار ورود مقامات ارشد به این موضوع هستند  دکتر حبیبی؛ عضو هیئت مدیره نظام مهندسی استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار طلوع می‌گوید: در همه جای دنیا نیروهای بومی حق ساخت و سازها را برعهده دارند و نسبت به آینده اجرایی آن متعهد می شوند.

دکتر حبیبی با اشاره به اینکه صنف مهندسین مظلوم واقع شده اند اظهار داشت: تعرفه سازمان نظام مهندسی سالیانه از سوی شورای مرکزی تعیین می شود همچنین در مواردی که طراحی و نظارت فاقد تعرفه است با توجه به قیمت ساخت و ساز و تعرفه سازمان توافقی تعیین می شود که از طرف هیئت مدیره نیز تا پنج درصد می تواند کمتر باشد.

وی با تاکید بر اینکه تعرفه ساخت و سازها در استانها به یکدیگر نزدیک است، افزود: اینکه تعرفه در استان کرمانشاه ۱۵ برابر اصفهان باشد واقعیت ندارد فارغ از اینکه بحث مهندسین کرمانشاه با مسئولین اصلا بر سر تعرفه نبوده است.

دکتر حبیبی خاطر نشان کرد: به راستی چرا باید در امر ساخت و ساز ساختمانهای تخریب شده مناطق زلزله زده باید از مهندسین غیر بومی استفاده شود؟ در حالی که این حق مهندسین کرمانشاهی است که نسبت به طراحی، اجرا  و نظارت این ساختمانها اقدام کنند.

وی با اشاره به اینکه استان اصفهان معین ما بوده و در انتخاب مهندسین گرایش به هم استانی های خود داشته افزود: در حال حاضر خبرهایی مبنی بر دستیابی به تفاهم نامه هایی مطرح است.

حبیبی با بیان اینکه ما وکیل مدافع قانون هستیم، گفت: از ابتدا اصلا بحث بر سر تعرفه مطرح نبوده است بلکه ما حق خود را مطابق تعرفه های قانونی مطالبه می کنیم اما ما نمی پذیریم که اعتبار و پول به جیب ارگان یا شخص خاصی برود.

وی از رایزنی با نمایندگان و مسئولین کشوری و استانی در این راستا خبر داد و افزود: با توجه به اینکه در حال حاضر مشغول انجام آواربرداری اسکان موقت در مناطق زلزله زده هستیم تاکنون به یک تفاهم نامه نهایی نرسیده ایم.

حبیبی خاطر نشان کرد: در همه جای دنیا حق ساخت و سازها متعلق به مهندسین بومی است و آنان باید تعهدات اجرایی آینده را بپذیرند.

وی افزود: به دلیل رکود سنگین حاکم بر کشور بسیاری از مهندسین بیکار هستند که نیازمند توجه ویژه مسئولین هستند.

پس از موج اعتراضات مهندسین کرمانشاهی، شامگاه شنبه جلسه‌ای با حضور استاندار کرمانشاه و جمعی از اعضای سازمان نظام مهندسی استان برگزار شد.

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.