نشست ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی به صورت ویدئو کنفرانس با حضور روسای بیمارستانها و شبکه های بهداشت و درمان شهرستانها امروز برگزار شد.
دکتر مرادی رییس دانشگاه :
تلاش های بی شائبه همکاران دانشگاه علوم پزشکی به ویژه کادر بهداشت و درمان در سال گذشته موجب شد مدیریت مناسبی در کنترل بیماری کووید در استان داشته باشیم.
متاسفانه وضعیت بیماری کووید در کشور و استان وضعیت نامطلوبی پیدا کرده و تعداد بستری و ابتلا و مرگ و میر در حال افزایش است که با شرایط موجود انتظار می رود وضعیت از این بدتر تیز بشود.
بر اساس آمار ها، در مقایسه با اوایل فروردین ماه تعداد موارد بستری روزانه مربوط به کرونا در بیمارستانهای استان حدود دوبرابر و تعداد تست های مثبت سرپایی نیز دو تا سه برابر افزایش داشته است.
مجموع بستری ها ی استان به بیش از دو برابر رسیده و سیر تصاعدی پیدا کرده است که در صورت تداوم این روند ممکن است وضعیت از پیک سوم کرونا نیز بدتر شود و این در حالی است که اثرات مسافرت ها و دید و بازدیدهای نوروزی در هفته های آینده خود را نشان می دهد و انتظار می رود همچنان بر تعداد بیماران اضافه گردد.
علاوه بر این ، مواردی نیز در پیش است که با توجه به وضعیت بیماری کووید در استان بسیار نگران کننده خواهد بود. از جمله ماه مبارک رمضان و برگزاری مراسم شب های قدر و انتخابات که در این خصوص در ستاد استانی کرونا تصمیمات مناسب در راستای حفظ سلامت شهروندان اتخاذ خواهد شد.
طرح شهید سلیمانی ۱۸ فروردین ماه به پایان می رسد و غربالگری درب منزل را نخواهیم داشت اما همچنان پیگیری های لازم در زمینه افراد مثبت و اطرافیان آنها صورت می گیرد.
با توجه به شرایط موجود، روسای شبکه ها با همکاری فرمانداران در خصوص رعایت جدی پروتکل های بهداشتی در شهرستانها اقدامات لازم را انجام دهند.
در شهرستانهایی که در وضعیت قرمز و نارنجی قرار دارند تنها مشاغل گروه یک اجازه فعالیت دارند و در سایر موارد نیز باید بر اساس مصوبات ستاد ملی و استانی کرونا بسیار سخت گیرانه عمل شود .
با نظارت صورت گرفته توسط روسای شبکه ها در صورت افزایش موارد بستری در بیمارستانها با هماهنگی معاونت درمان دانشگاه موارد بستری و اعمال جراحی الکتیو کنسل یا محدود گردد.
جواب دهی آزمایش های پی سی آر انجام شده باید به صورت روزانه و به روز شود و موارد مثبت در کوتاه ترین زمان ممکن شناسایی گردند.
واکسیناسیون کرونا بر اساس پروتکل تعیین شده در حال انجام است و در حال حاضر ۸۴۰۰ نفر از پرسنل درمان واکسینه شده اند .
واکسیناسیون باید با سرعت بیشتری انجام گیرد تا پرسنل با اطمینان خاطر بیشتر خدمات لازم را به بیماران ارایه نمایند.
تاکید بر آمادگی کامل دانشگاهها برای موج چهارم کرونا،راه اندازی کلینیک های تنفسی،راه اندازی و اضافه کردن مراکز ۱۶ ساعته و فعال کردن آنها از مهمترین مباحثی بود که در نشست وبیناری با حضور مدیران شبکه ها در خصوص اقدامات کنترلی و پیشگیرانه در موج چهارم کرونا مطرح شد .
دیدگاه