شنبه, ۱۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Saturday, 4 May , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 20854 تعداد نوشته های امروز : 2×

آخرین خبرها

اماکن تاریخی کرمانشاه امروز تعطیل است این سامانه پُربارش تا کی مهمان کرمانشاه است؟ فضای کرمانشاه درگیر فامیل بازی و مدیریت های سفارشی است/ معضل بیکاری استان ریشه در مدیریت ناکارآمد دارد بودجه ۱۴۰۳ شهرداری کرمانشاه به سرانجام رسید کلیات بودجه ۱۴۰۳ شهرداری کرمانشاه تصویب شد هیچ دستگاهی به دستگاههای دیالیزی کرمانشاه اضافه نشده است/ منتظر تحقق وعده استاندار برای اهدای زمین هستیم آخر هفته بارانی برای کرمانشاهیان/دمای هوا کاهش می‌یابد غرق شدن نوجوان ۱۴ ساله در سرپل ذهاب برای مقابله با «سقط» همه دستگاه‌ها پای کار بیایند کتمان موضوع و یا بیان ناقص آن موجب شبه سازی در اذهان می شود/ سخنان رییس شورای شهر درخصوص بودجه شهرداری کذب است/تحقق ۷۰درصدی بودجه شهرداری کرمانشاه نرخ جدید کرایه اتوبوس و تاکسی درون شهری اعلام شد گوشت دام کرمانشاه بالاترین کیفیت را دارد/مافیای دام موجب گرانی گوشت می شود ۴۱ نقطه حادثه خیز در جاده‌های کرمانشاه ایمن شد توافقات امیدبخش برای راه آهن کرمانشاه – خسروی و قطار شهری ۹۵درصد متقاضیان کارت ملی خود را دریافت کرده اند ثبت ۳۰ حادثه کوهستان از ابتدای امسال در کرمانشاه تبریک شهردار کرمانشاه به مناسبت روز شوراها سامانه بارشی قوی در راه کرمانشاه خطراتی که «روغن کرمانشاهی» را تهدید می‌کند تلاش برای جهش تولید در دیم زارهای کرمانشاه /طرح های راکد و بحران زده کشاورزی باید فعال شوند

مراقب این “قاتل” خوراکی باشید!
18 فروردین 1400 - 13:36
شناسه : 266942
2
 یک متخصص قارچ شناسی پزشکی نسبت به استفاده از قارچ های خودرو در طبیعت هشدار داد و گفت: بسیاری از این قارچ ها سمی بوده و برخی از آنها تا بیش از 60 درصد مرگ آفرین هستند. طلوع‌‌کرمانشاه :

دکتر علی میکاییلی با اشاره به افزایش رویش قارچ‌ها در فصل بهار، گفت: در طبیعت انواع قارچ های خودرو وجود دارد که متاسفانه عمده آنها قارچ های سمی هستند و مصرفشان با عوارض بسیاری همراه بوده و بعضا می توانند موجب مرگ افراد می شوند./وی افزود: برخی قارچ های سمی به لحاظ ظاهری مشابهت بسیاری به قارچ های خوراکی دارند، بنابراین این احتمال هست که افراد دچار خطا شده و قارچ سمی را با قارچ خوراکی اشتباه بگیرند./میکاییلی با اشاره به استفاده برخی افراد از روش های مختلف برای شناسایی قارچ های خوراکی، گفت: برخی افراد از شیر، ظروف نقره، پوست پیاز و … برای تشخیص قارچ خوراکی از قارچ سمی استفاده می کنند، درحالیکه این روش ها هیچ پایه و اساس علمی نداشته و به هیچ عنوان مورد تایید نیست./وی با بیان اینکه مرگ و میر ناشی از مسمومیت برخی قارچ ها تا بیش از ۶۰ درصد است، گفت: قارچ ها انواع مختلفی دارند و مسمومیت هایی با عوارض مختلف از جمله اختلال در سیستم ایمنی بدن، ایجاد سرطان و … ایجاد می کنند و دربین انواع مسمومیت های قارچی، مسمومیت‌های نوع “آمانیتایی” بسیاری خطرناک بوده و کُشندگی آن بیش از ۶۰ درصد است./میکاییلی اظهار کرد: شروع مسمومیت با قارچ های آمانیتایی، با علائم گوارشی مثل اسهال، دل درد، دل پیچه، عرق کردن و … خود را نشان می‌دهد و با توزیع سم در بدن در مراحل بعدی، کبد هدف سم “آمانیتین” قرار می گیرد و در این مرحله فرد وارد کما شده و کبد عملا از بین می رود.

پ
پ

 یک متخصص قارچ شناسی پزشکی نسبت به استفاده از قارچ های خودرو در طبیعت هشدار داد و گفت: بسیاری از این قارچ ها سمی بوده و برخی از آنها تا بیش از ۶۰ درصد مرگ آفرین هستند.

دکتر علی میکاییلی با اشاره به افزایش رویش قارچ‌ها در فصل بهار، گفت: در طبیعت انواع قارچ های خودرو وجود دارد که متاسفانه عمده آنها قارچ های سمی هستند و مصرفشان با عوارض بسیاری همراه بوده و بعضا می توانند موجب مرگ افراد می شوند.

وی افزود: برخی قارچ های سمی به لحاظ ظاهری مشابهت بسیاری به قارچ های خوراکی دارند، بنابراین این احتمال هست که افراد دچار خطا شده و قارچ سمی را با قارچ خوراکی اشتباه بگیرند.

میکاییلی با اشاره به استفاده برخی افراد از روش های مختلف برای شناسایی قارچ های خوراکی، گفت: برخی افراد از شیر، ظروف نقره، پوست پیاز و … برای تشخیص قارچ خوراکی از قارچ سمی استفاده می کنند، درحالیکه این روش ها هیچ پایه و اساس علمی نداشته و به هیچ عنوان مورد تایید نیست.

وی با بیان اینکه مرگ و میر ناشی از مسمومیت برخی قارچ ها تا بیش از ۶۰ درصد است، گفت: قارچ ها انواع مختلفی دارند و مسمومیت هایی با عوارض مختلف از جمله اختلال در سیستم ایمنی بدن، ایجاد سرطان و … ایجاد می کنند و دربین انواع مسمومیت های قارچی، مسمومیت‌های نوع “آمانیتایی” بسیاری خطرناک بوده و کُشندگی آن بیش از ۶۰ درصد است.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: عمده مسمومیت های قارچی ظرف حدود یک ساعت علائم خود را بروز می دهند، اما در نوع مسمومیت های آمانیتایی دوره کمون مسمومیت طولانی تر بوده و بطور معمول ۱۲ تا ۷۲ ساعت به طول می انجامد، بطوری که برخی افراد فراموش می کنند که علائم مسمومیت آنها ناشی از مصرف قارچ بوده است.

میکاییلی اظهار کرد: شروع مسمومیت با قارچ های آمانیتایی، با علائم گوارشی مثل اسهال، دل درد، دل پیچه، عرق کردن و … خود را نشان می‌دهد و با توزیع سم در بدن در مراحل بعدی، کبد هدف سم “آمانیتین” قرار می گیرد و در این مرحله فرد وارد کما شده و کبد عملا از بین می رود.

وی افزود: تنها راه درمان در این مرحله پیوند کبد است، اما در مورادی که مقدار سم وارد شده در خون افراد زیاد باشد حتی کبد پیوندی هم بر اثر این سم دچار مشکل شده و در نهایت فرد جان خود را از دست می دهد.

این متخصص قارچ شناسی پزشکی گفت: در این نوع مسمومیت، زمان اهمیت زیادی دارد و اگر در همان ساعات اولیه فرد متوجه شود این امکان وجود دارد که با شست و شوی معده تا حدی از جذب بیشتر سم در بدن جلوگیری کرد. بنابراین توصیه می شود چنانچه افراد یک خانواده مصرف قارچ خودرو داشتند و یکی از افراد دچار علائم گوارشی شد، تمام اعضای خانواده به سرعت به پزشک مراجعه کنند.

میکاییلی با اشاره به خطرات مرگ آفرین مصرف قارچ های سمی، گفت: این امر می طلبد که افراد هوشیار بوده و به طور جد از مصرف قارچ های خودرو در طبیعت خودداری کنند.

وی افزود: یک فرد هرچه قدر هم در تشخیص قارچ های خوراکی مهارت داشته باشد، کافی است یک بار دچار خطا و اشتباه شود و یک قارچ آمانیتایی را با قارچ خوراکی اشتباه بگیرد که در این زمان هم جان خود و خانواده و هم افرادی که شاید از او قارچ بخرند را به خطر می اندازد.

وی یادآور شد: تشخیص قطعی قارچ های خوراکی نیازمند انجام آزمایشات میکروسکوپی، ژنتیکی مولکولی و سم شناسی است و تشخیص از روی ظاهر کار بسیار پرریسک و پرخطری است، چرا که برخی قارچ های سمی ظاهری کاملا مشابه با قارچ های خوراکی دارند.

این متخصص قارچ شناسی پزشکی گفت: در همین راستا توصیه می شود افراد از مصرف قارچ های خودرو در طبیعت و دست زدن به آنها خودداری کرده و قارچ مورد نیاز خود را از قارچ های بسته بندی شده بهداشتی تهیه کنند./ایسنا

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.