پنج شنبه, ۱۰ آبان , ۱۴۰۳ Thursday, 31 October , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 21585 تعداد نوشته های امروز : 0×

آخرین خبرها

ذخایر خونی کرمانشاه رو به کاهش است/ نیاز به اهداء ۲۰۰ واحد خون در روز داریم فعالیت سرپناه‌های شبانه‌ بهزیستی کرمانشاه در تمام ایام سال سامانه ناپایدار از پنجشنبه در کرمانشاه فعال می شود مددجویان کمیته امداد اسلام آبادغرب مورد حمایت کامل دستگاه قضائی قرار دارند امام جمعه گیلانغرب بر اثر سانحه رانندگی مصدوم و به بیمارستان منتقل شد اولین باران موثر پاییزی کرمانشاه را فرا می‌گیرد برای نجات از سکته مغزی ۴.۵ ساعت زمان طلایی را از دست ندهید پیشگیری از خودکشی جوان کرمانشاهی آماده‌باش کرمانشاه برای اولین بارش پاییزی گرمخانه های شهر کرمانشاه هرچه سریعتر فعال شوند بیش از یک تن و ۲۰۰ کیلوگرم مواد مخدر در استان کرمانشاه کشف شده است کشف لاشه ۲ قلاده گراز وحشی در ثلاث باباجانی خواب زمستانی نمایندگان کرمانشاه، هیچ نماینده‌ای از کرمانشاه در کمیسیون تلفیق نیست! تأمین آب کشت‌های پاییزه با لایروبی کانال سد زاگرس تشکیل قرارگاه جلب مجرمین متواری در کرمانشاه لایروبی رودخانه چمبشیر و آبشوران کرمانشاه برخورد سمند با لاستیک وسط جاده مادر خانواده را به کام مرگ فرو برد موج نارضایتی از رفتار قهری هسته گزینش در آموزش و پرورش استان /جوانان بسیاری حذف شده و به خیل بیکاران پیوسته اند /تابستان امسال تنها  یک سوم نیروهای پذیرش شده از فیلتر گزینش گذشتند! حمایت کامل دستگاه قضایی اسلام آباد غرب از برنامه های عام المنفعه دستگاه های اجرایی شهرستان شمارش معکوس برای واریز مبلغ متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان/ افزایش ۱۰ میلیونی حقوق در راه است؟

۱۲ کودک کرمانشاهی گرفتار کرونا/شایع ترین علامت کودکان مبتلا
01 اردیبهشت 1400 - 9:41
شناسه : 267462
5
رییس کمیته اطلاع رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون یک هزار و ۲۵۶کودک مشکوک به کرونا به مرکز درمانی محمد کرمانشاهی مراجعه کرده اند. طلوع‌‌کرمانشاه :

«مهدی محمدی» افزود: اکنون ۱۲ کودک مبتلا به کرونا در این مرکز بستری شده اند که ۲ نفر در آی سی یو و سه نفر در بستری ۲۴ساعته به سر می برند./او اضافه کرد، هیچ تضمینی وجود ندارد که به سلامتی افرادی مطمئن باشیم که با آنان به دل طبیعت می رویم و یا جمع می شویم، دورهمی چه در خانه و چه در طبیعت در فاصله نزدیک و بدون رعایت کامل همه پروتکل ها، تنها یک تهدید بزرگ برای سلامتی است./ مدیر گروه کنترل بیماری‌های مرکز بهداشت استان کرمانشاه اظهار داشت:کودکان از خودمراقبتی بی اطلاع هستند و این وظیفه والدین است که علاوه بر آگاهی بخشی از فرزندان خود مراقبت کنند، والدین باید تا جایی که امکان دارد از آوردن کودک به بیرون از منزل خودداری کنند و اگر برای کار ضروری به بیرون از خانه می آیند حتما از ماسک برای خود و کودک استفاده کنند./رییس مرکز آموزشی درمانی «دکتر محمد کرمانشاهی»گفت:در این نمونه جهش یافته در کودک، کم‌تر علایم بالینی دیده می شود و آنچه وجود دارد بیشتر علایم گوارشی به صورت اسهال، استفراغ و دل پیچه است.

پ
پ

 این ‌بار داستان برای کودکان فرق می‌کند، ویروس جهش یافته کرونا به دیو سیاهی در دوران شیرین کودکی تبدیل شده و تاکنون ۱۲ کودک کرمانشاهی را مبتلا کرده که در بیمارستان تخصصی این شهر بستری هستند.

هرچند از اوایل شیوع ویروس کرونا، بسیاری می‌گفتند که کودکان و نوجوانان به این ویروس مبتلا نمی‌شوند یا مرگ و میر در سالمندان اتفاق می‌افتد، اما آن‌چه در ماه‌های اخیر آن هم در استان کرمانشاه مشاهده شده است، این ادعا را تایید نمی کند.

ویروسی که به بزرگ و کوچک رحم نمی‌کند و با لجاجت و قدرت سرایت پذیری بالایی که دارد بلای جان سهل انگاران می‌شود.

یکی از تفاوت‌های کرونای جهش یافته موسوم به «انگلیسی» با کرونای «ووهان» در افزایش سرایت پذیری آن است. در این نوع جهش یافته نمی توان به سلامت کودکان همچنان بی تفاوت بود و گمان کرد که این ویروس کاری به کار آنان ندارد و یا به خردسالان رحم می کند.

اکثر کودکان دلیل زدن ماسک در این روزهای سیاه کرونایی را نمی دانند و حتی به آن به چشم یک بازی کودکانه نگاه می کنند، این وظیفه والدین است که نکات بهداشتی را به آنان بیاموزد و تا حد امکان از آوردن این انسان های پاک و کوچک به محل تاخت و تاز کرونا خودداری کنند.

میزان مراجعه و بستری کودکان مبتلا به کرونا به مرکز درمانی آموزشی دکتر محمد کرمانشاهی به عنوان یک مرکز فوق تخصصی کودکان، به نسبت شیوع کرونای جهش نیافته ۲ برابر شده است.

مراجعه هزار و ۲۵۶ کودک مشکوک به کرونا به مرکز درمانی

در همین راستا رییس کمیته اطلاع رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون یک هزار و ۲۵۶کودک مشکوک به کرونا به مرکز درمانی محمد کرمانشاهی مراجعه کرده اند.

«مهدی محمدی» افزود: اکنون ۱۲ کودک مبتلا به کرونا در این مرکز بستری شده اند که ۲ نفر در آی سی یو و سه نفر در بستری ۲۴ساعته به سر می برند.

او اضافه کرد، هیچ تضمینی وجود ندارد که به سلامتی افرادی مطمئن باشیم که با آنان به دل طبیعت می رویم و یا جمع می شویم، دورهمی چه در خانه و چه در طبیعت در فاصله نزدیک و بدون رعایت کامل همه پروتکل ها، تنها یک تهدید بزرگ برای سلامتی است.

محمدی با تاکید براینکه اگر به دورهمی ها ادامه دهیم، با جان خود بازی کرده ایم، افزود: این ویروس رفتار غیرقابل پیش بینی دارد و معلوم نیست اگر به آن مبتلا شویم بتوانیم بازهم سلامتی خود را به دست بیاوریم، توان ابتلای بیشتر در این موج وجود دارد و میزان مرگ و میر آن بالا است در این روزها باید با توجه به دستورات بهداشتی به خود و خانواده رحم کنیم.

کودکان از خودمراقبتی بی اطلاع هستند

 مدیر گروه کنترل بیماری‌های مرکز بهداشت استان کرمانشاه اظهار داشت: بارها تاکید کرده ایم تا زمانی که واکسیناسیون همگانی در کل جهان انجام نشده است بهترین سلاح برای مقابله با ویروس کرونا زدن ماسک است.

«سارا شاه آبادی» افزود: ویروس جهش یافته انگلیسی در حال گردش است و همه را درگیر می کند و از سوی دیگر کودکان و نوجوانان درک درستی از این خطر ندارند.

وی ادامه داد: کودکان از خودمراقبتی بی اطلاع هستند و این وظیفه والدین است که علاوه بر آگاهی بخشی از فرزندان خود مراقبت کنند، والدین باید تا جایی که امکان دارد از آوردن کودک به بیرون از منزل خودداری کنند و اگر برای کار ضروری به بیرون از خانه می آیند حتما از ماسک برای خود و کودک استفاده کنند.

این مسوول ادامه داد: رعایت فاصله فیزیکی، زدن ماسک و شست و شوی مرتب دست از جمله مواردی است که توسط والدین همواره باید گوشزد شود.

شاه آبادی با بیان اینکه ویروس کرونا تهدیدی برای همه افراد چه بزرگ و چه کوچک است، گفت: این ویروس بسیاری از کودکان و حتی نوزادان را مبتلا و بدحال کرده است و حتی با مرگ نوزاد یک روزه در هرسین مواجه شده ایم.

چند ارگان بدنی کودک درگیر کرونا می شود

در کودکان علایم بیماری مشابه بزرگسالان دیده شده است ولی میزان زیادی از کودکان مراجعه کننده به بیمارستان محمد کرمانشاهی به مشکلات گوارشی مبتلا شده اند.

چنانچه رییس مرکز آموزشی درمانی «دکتر محمد کرمانشاهی»  اظهار داشت: اکثر افراد براین باور بودند که ویروس کرونای معمولی که همان نوع جهش نیافته است، کودکان را مبتلا نمی کند و میزان درگیری در آنان کمتر است و بیشتر ناقل خواهند بود و اگر هم درگیر شوند تنها در سطح یک سرماخوردگی ساده خواهد بود.

دکتر «فریبا ویسی» ادامه داد: مصداق این باور در میزان بستری کودکان در مرکز تک‌تخصصی دکتر محمدکرمانشاهی مشخص شد که در بیشتر مواقع بیشتر از ۹نفر کودک بستری در اثر ابتلا به کویید ۱۹ وجود نداشت.

وی اضافه داد: با ورود ویروس جهش یافته انگلیسی، میزان سرایت و بیماری‌زای به نسبت ویروس معمولی فراتر رفت و برخلاف مورد قبل که کودکان بیشتر ناقل بودند و گونه خفیف را می گرفتند اکنون میزان درگیری در کودکان بالا رفته است و بیشتر چند ارگان کودک را درگیر می کند.

مشکلات گوارشی، شایع ترین علامت کودکان مبتلا

این مسوول اضافه کرد در این نمونه جهش یافته در کودک، کم‌تر علایم بالینی دیده می شود و آنچه وجود دارد بیشتر علایم گوارشی به صورت اسهال، استفراغ و دل پیچه است.

دکتر ویسی ادامه داد: از والدین تقاضا می شود به سادگی از مشاهده چنین علایمی عبور نکنند و مبنا را بر ابتلا به کرونا بگذارند تا خلاف آن ثابت شود، درمان ها تا زمانی که درگیری چند ارگانی بدن ایجاد نشود نگه دارنده است و کار خاصی لازم ندارد.

رییس مرکز آموزشی درمانی «دکتر محمد کرمانشاهی» یادآور شد، از گذشته در آیین و ضرب المثل های ما آمده است که «پیشگیری بهتر از یک خرمن درمان است» و تا زمانی که بتوان با رعایت نکات ساده همچون قطع دورهمی، رعایت فاصله فیزیکی، زدن ماسک، پرهیز از خریدها و پاساژگردی های بیهوده خودداری کرد می توان در امان بود.

وی تاکید کرد، کودکان نباید به دلیل ندانم کاری والدین به این ویروس مبتلا شوند و یا برای دیگر کودکان و سالمندان به فردی ناقل تبدیل شوند، فاصله گذاری و زدن ماسک می تواند بیشترین تاثیر را در قطع زنجیره بیماری زایی داشته باشد./ایرنا

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.