دکتر مرادی رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در نشست رسانه ای به مناسبت هفته سلامت:
حدود یک چهارم تختهای بیمارستانهای استان درگیر بیماران کرونا است و هنگامی که تختها درگیر کرونا میشود از ارائه دیگر تکالیف و خدمات سلامت دور میشویم.
هنگامی که تختها درگیر بیماران کرونایی میشود علاوه بر پرشدن تخت ها، بسیاری از بیماران دیگر به دلیل نگرانی از ابتلا به کرونا به بیمارستان مراجعه نمی کنند.
هم اکنون بیش از ۸۲۳ بیمار اکنون در بیمارستان های استان بستری هستند که نزدیک به ۱۴۰نفر از آنان در بخش «آی.سی.یو» مراقب می شوند که همین تعداد هم برای یک شبکه بهداشتی درمانی آمار بالایی است.
قابل پیش بینی بود که در فروردین با سیر افزاینده بیماری مواجه شویم و این موضوع به روش های گوناگون و مصاحبه های خبری اطلاع رسانی شد.
در نیمه دوم اسفند با تعداد بالایی از مردم مواجه شدیم که برای خرید به بازار و اماکن پرازدحام می رفتند و پس از آن با سفر، دورهمی و تعطیلات عید مواجه شدیم.
به همین خاطر از پنجم فروردین با سیر افزایشی بیماران آن هم با شیب تند در سراسر کشور مواجه شدیم و همه شاخص ها نسبت به پیک قبلی چند برابر شد و مدت کمتری تعداد بیماران بستری اضافه شد.
در نقشه راه که برای مقابله با پیک چهارم تهیه شد ،بستری یک هزار و ۸۶۰ بیمار را پیش بینی کردیم و تمام امکانات و تجهیزات لازم برای مواجه با آن را فراهم نمودیم.
نکته مهم اینکه در یک هفته گذشته با هشدارهای دانشگاه علوم پزشکی ، استاندار ، سایر مسئولان و رسانه ها مقدار محسوسی به رعایت پروتکل ها از سوی مردم اضافه شده و تا حدودی از سرعت ابتلای بیماری کاسته شده است و اگر چه تعداد موارد بیماری افزاینده بوده اما سرعت آن کاهش پیدا کرده است و فعلا بیماری سیر باثباتی دارد.
امیدواریم این رعایت ها همچنان ادامه داشته باشد و اگر تا پایان هفته روند بیماری با ثبات باشد امید آن می رود که در هفته آینده با سیر نزولی بیماری کووید در استان مواجه شویم.
اقدام مهمی که در پیک چهارم انجام شد این بود که زیرساخت های شهرستان ها را بهتر از گذشته تقویت کردیم که موجب شد بیماران بدون نیاز به مراجعه به مرکز استان جهت درمان در شهرستان خود درمان شوند.
تقریبا نیمی از بیماران بستری ما در شهرستانها تحت درمان هستند و هنوز در مرکز استان تخت خالی برای درمان بیماران کرونایی به میزان لازم وجود دارد و در این راستا مدیران و روسای شبکه ها و کادر بهداشتی درمانی در شهرستانها در این مدت زحمات بسیاری را متحمل شده اند که بسیار قابل تقدیر است.
در مرحله اول واکسیناسیون کرونا بیش از ۱۹هزار و ۵۰۰ دُز واکسن در سطح استان تزریق شده و از امروز واکسیناسیون برای افراد بالای ۸۰ سال به بالا نیز آغاز شد. و در روزهای آینده نیز واکسیناسیون برای بیماران سرطانی و بیماران خاص شروع می شود.
امیدواریم به مدت پنج روز تا یک هفته این واکسیناسیون انجام شود، تعداد نزدیک به ۱۰ هزار دُز واکسن در اختیار ما قرار داده شده و در آینده نیز دُز های بیشتری به استان اختصاص می یابد.
در مراحل بعدی واکسیناسیون برای افراد بالای ۷۰ و سپس ۶۰ سال انجام می شود و امیدواریم واکسن داخلی هرچه سریعتر تولید شود و با تعداد بیشتری در اختیار ما قرار گیرد.
در حال حاضر در حال ایجاد تمهیداتی هستیم که اگر مقدار واکسن اضافه شد بتوانیم با سرعت بیشتر و تجمع کمتر واکسیناسیون را با توان بیشتر انجام شود.
گفتنی است در ادامه این نشست رییس و معاونان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به سئولات خبرنگاران در خصوص مسائل مختلف مرتبط با بیماری کووید ۱۹ پاسخ دادند .
دیدگاه