پنج شنبه, ۱۰ آبان , ۱۴۰۳ Thursday, 31 October , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 21585 تعداد نوشته های امروز : 0×

آخرین خبرها

ذخایر خونی کرمانشاه رو به کاهش است/ نیاز به اهداء ۲۰۰ واحد خون در روز داریم فعالیت سرپناه‌های شبانه‌ بهزیستی کرمانشاه در تمام ایام سال سامانه ناپایدار از پنجشنبه در کرمانشاه فعال می شود مددجویان کمیته امداد اسلام آبادغرب مورد حمایت کامل دستگاه قضائی قرار دارند امام جمعه گیلانغرب بر اثر سانحه رانندگی مصدوم و به بیمارستان منتقل شد اولین باران موثر پاییزی کرمانشاه را فرا می‌گیرد برای نجات از سکته مغزی ۴.۵ ساعت زمان طلایی را از دست ندهید پیشگیری از خودکشی جوان کرمانشاهی آماده‌باش کرمانشاه برای اولین بارش پاییزی گرمخانه های شهر کرمانشاه هرچه سریعتر فعال شوند بیش از یک تن و ۲۰۰ کیلوگرم مواد مخدر در استان کرمانشاه کشف شده است کشف لاشه ۲ قلاده گراز وحشی در ثلاث باباجانی خواب زمستانی نمایندگان کرمانشاه، هیچ نماینده‌ای از کرمانشاه در کمیسیون تلفیق نیست! تأمین آب کشت‌های پاییزه با لایروبی کانال سد زاگرس تشکیل قرارگاه جلب مجرمین متواری در کرمانشاه لایروبی رودخانه چمبشیر و آبشوران کرمانشاه برخورد سمند با لاستیک وسط جاده مادر خانواده را به کام مرگ فرو برد موج نارضایتی از رفتار قهری هسته گزینش در آموزش و پرورش استان /جوانان بسیاری حذف شده و به خیل بیکاران پیوسته اند /تابستان امسال تنها  یک سوم نیروهای پذیرش شده از فیلتر گزینش گذشتند! حمایت کامل دستگاه قضایی اسلام آباد غرب از برنامه های عام المنفعه دستگاه های اجرایی شهرستان شمارش معکوس برای واریز مبلغ متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان/ افزایش ۱۰ میلیونی حقوق در راه است؟

مصرف شربتِ “خاک‌شیر و تخم شربتی” ممنوع!
27 اردیبهشت 1400 - 9:46
شناسه : 268302
3
یک کارشناس ارشد تغذیه طلوع‌‌کرمانشاه :

فرزاد بابایی با اشاره به شروع فصل گرما و افزایش نیاز بیشتر به مصرف مایعات گفت: در فصول گرم سال با توجه به افزایش تعریق نیاز بیشتری به مصرف آب و مایعات وجود دارد، بنابراین افراد باید به تامین به موقع آب بدن توجه کنند./وی با تاکید بر اینکه مصرف روزانه هشت لیوان آب پایه علمی محکمی ندارد، گفت: میزان مصرف آب بسته به وزن افراد، شرایط آب و هوایی و نوع فعالیت افراد متفاوت است و افراد باید سعی کنند پیش از آنکه تشنه شده و یا دچار کم آبی شوند، آب مورد نیاز بدن را تامین کنند./بابایی به افزایش مصرف دانه هایی مثل تخم شربتی و خاک شیر در فصول گرم سال اشاره کرد وافزود: این دانه ها موقع قرار گیری در آب حالت کلوییدی پیدا کرده و می توانند حجم زیادی از آب را اطراف خود نگه دارند، بنابراین مصرف این دانه ها می تواند منبع خوبی برای تامین آب بدن باشد./وی افزود: این دانه ها همچنین حاوی منیزیم، کلسیم و سلنیم هستند، اما مقادیر آنها بسیار ناچیز است و نمی توان این دانه ها را منبع کلسیم یا منزیم به شمار آورد./بابایی با بیان اینکه بسیاری این دانه های آبدار را بصورت شربت مصرف می کنند، گفت: مصرف این دانه ها همراه با قندهای ساده مانند شکر می تواند بسیار مضر و آسیب رسان بوده و ما را از هدف اصلی مصرف این دانه ها که تامین آب مورد نیاز بدن است، دور کند./بابایی گفت: از طرفی مصرف این دانه ها همراه با قندهای ساده موجب می شد انسولین در بدن ترشح شده و نیم تا یک ساعت بعد بدن دچار افت قند شده و احساس گرسنگی شود./این کارشناس ارشد تغذیه افزود: بنابراین مصرف شربت خاکشیر و تخم شربتی به هیچ عنوان توصیه نمی شود و بهتر است افراد این دانه ها را همراه با لیمو یا برش هایی از خیار و سبزیجات دیگر مصرف کنند.

پ
پ

یک کارشناس ارشد تغذیه مصرف شربت خاک‌شیر و تخم شربتی را موجب افزایش تشنگی و گرسنگی افراد عنوان کرد.

فرزاد بابایی با اشاره به شروع فصل گرما و افزایش نیاز بیشتر به مصرف مایعات گفت: در فصول گرم سال با توجه به افزایش تعریق نیاز بیشتری به مصرف آب و مایعات وجود دارد، بنابراین افراد باید به تامین به موقع آب بدن توجه کنند.

وی با تاکید بر اینکه مصرف روزانه هشت لیوان آب پایه علمی محکمی ندارد، گفت: میزان مصرف آب بسته به وزن افراد، شرایط آب و هوایی و نوع فعالیت افراد متفاوت است و افراد باید سعی کنند پیش از آنکه تشنه شده و یا دچار کم آبی شوند، آب مورد نیاز بدن را تامین کنند.

وی افزود: تامین آب لزوما از طریق نوشیدن مایعات حاصل نمی شود و مصرف برخی خوراکی ها و دانه هایی مثل تخم شربتی و خاک شیر هم می تواند آب مورد نیاز بدن را تامین کند.

بابایی به افزایش مصرف دانه هایی مثل تخم شربتی و خاک شیر در فصول گرم سال اشاره کرد وافزود: این دانه ها موقع قرار گیری در آب حالت کلوییدی پیدا کرده و می توانند حجم زیادی از آب را اطراف خود نگه دارند، بنابراین مصرف این دانه ها می تواند منبع خوبی برای تامین آب بدن باشد.

این کارشناس ارشد تغذیه افزود: این دانه ها در کنار تامین آب بدن، ملین هم هستند، یعنی مصرف آنها می تواند عملکرد دستگاه گوارش را بهبود بخشیده و از یبوست پیشگیری کنند.

وی تصریح کرد: همچنین این دانه ها می توانند از تماس مواد سرطان زا با دستگاه گوارش پیشگیری کرده و از این طریق تا حدی در پیشگیری از بروز سرطان دستگاه گوارش موثر باشند.

وی افزود: این دانه ها همچنین حاوی منیزیم، کلسیم و سلنیم هستند، اما مقادیر آنها بسیار ناچیز است و نمی توان این دانه ها را منبع کلسیم یا منزیم به شمار آورد.

بابایی با بیان اینکه بسیاری این دانه های آبدار را بصورت شربت مصرف می کنند، گفت: مصرف این دانه ها همراه با قندهای ساده مانند شکر می تواند بسیار مضر و آسیب رسان بوده و ما را از هدف اصلی مصرف این دانه ها که تامین آب مورد نیاز بدن است، دور کند.

وی افزود: وقتی این دانه ها بصورت شربت مصرف می شوند، خون غلیظ شده و افزایش دفع ادرار صورت می گیرد و در اینصورت فرد تشنه‌تر می شود.

بابایی گفت: از طرفی مصرف این دانه ها همراه با قندهای ساده موجب می شد انسولین در بدن ترشح شده و نیم تا یک ساعت بعد بدن دچار افت قند شده و احساس گرسنگی شود.

این کارشناس ارشد تغذیه افزود: بنابراین مصرف شربت خاکشیر و تخم شربتی به هیچ عنوان توصیه نمی شود و بهتر است افراد این دانه ها را همراه با لیمو یا برش هایی از خیار و سبزیجات دیگر مصرف کنند.

بابایی تصریح کرد: نکته مهم دیگر در خصوص این دانه ها سلامت و بهداشت آنهاست و افراد باید دقت کنند از مصرف دانه های کپک زده بطور جد خودداری کنند.

وی افزود: کپک موجود بر روی این دانه می تواند تولید سم “آفلاتوکسین” کرده که اثرات مخربی بر روی کبد خواهد داشت، بنابراین باید هنگام خرید به سلامت این دانه ها توجه شده و از دانه های به هم چسبیده و کپک زده خودداری کرد./ایسنا

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.