مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه ۷۶ درصد بار بیماریها مربوط به بیماریهای غیرواگیر است، گفت: یکی از مهمترین عوامل خطر ایجاد کننده این بیماریها تغذیه نامناسب است.
دکتر «شهریار مستوفی» روز چهارشنبه با اشاره به روز جهانی ایمنی مواد غذایی، شعار امسال این روز را «ایمنی غذا، مسوولیتپذیری اجتماعی و غذای ایمن داشتن فردای سالم» اعلام کرد و افزود: مصرف غذاهای با نمک، قند و چربی بالا و مصرف کم لبنیات، میوه و سبزیجات از عوامل خطرناک ایجاد کننده بیماریهای غیرواگیر است.
وی تشریح کرد: ۸۰ درصد مردم میوه و سبزی کم مصرف میکنند و ۱۹ درصد سرطانهای دستگاه گوارش به دلیل کم مصرف کردن میوه و سبزی است.
وی ادامه داد: ۷۰ درصد ایرانیان دچار چاقی و اضافه وزن هستند و ۷۶ درصد بار بیماریها مربوط به بیماریهای غیر واگیردار است که یکی از مهمترین عوامل خطر ایجاد کننده آنها تغذیه نامناسب است.
او تصریح کرد: بیماریهای قلبی – عروقی از مهمترین علل مرگ و میر در کشور به حساب میآید که ارتباط مهم با الگوی تغذیه نامناسب دارد که متاسفانه در کشور ما سرانه مصرف قند، نمک و چربی نسبت به استانداردهای جهانی بالاتر است که باید در این زمینه چارهاندیشی شود.
سواد تغذیهای جامعه پایین است
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: متاسفانه سواد تغذیه مردم با وضعیت مطلوب فاصله دارد و با اصلاح شیوه زندگی مردم و رژیم غذایی مناسب ۵۰ درصد از بیماریهای قلبی و عروقی، ۹۰ درصد بیماری دیابت و ۳۰ درصد سرطانها کاسته میشود.
وی با اشاره به اینکه در دنیا ۸۰۰ میلیون نفر دچار گرسنگی و ۲ میلیارد نفر در جهان دچار سوءتغذیه پنهان هستند،افزود: با این حال سالانه هزاران تن مواد غذایی غیر قابل مصرف معدوم میشود و ۳۰ تا ۳۵ درصد از تولیدات مواد غذایی در اکثر کشورها در مرحله تولید تا توزیع دچار ضایعه و فساد میشود.
مستوفی با تعریف امنیت غذایی به معنای دسترسی همه مردم در تمام اوقات به غذای کافی، سالم و مغذی گفت: تحقیقات نشان میدهد ۱۵ درصد افراد جامعه تحت تاثیر بیماریهای ناشی از مصرف مواد غذایی فاسد و آلوده قرار میگیرند.
وی در پایان گفت: یکی از چالشها در زمینه تهدید امنیت غذایی در جهان امروز آسیبهای زیست محیطی، تغییرات آب و هوایی، آلودگی آب، فرسایش خاک، انتشار گازهای گلخانهای و از بین رفتن تنوع زیست محیطی است که در نهایت کشاورزی را با تهدید جدی مواجه کرده و از طرفی افزایش جمعیت، عدم نگهداری صحیح مواد غذایی، اسراف و دور ریز مواد غذایی و تکنولوژی نامناسب نگهداری به چالش فوق افزوده شده است.
دیدگاه