مریم اویسی با تبریک هفته جهانی شیرمادر از دهم تا شانزدهم مردادماه در خصوص اهمیت تغذیه با شیر مادر، اظهار داشت: کاملترین غذایی که تا یکسال میتواند تمام احتیاجات کودک را فراهم کند، شیر مادر است.
وی ادامه داد: شیر مادر پایه و اساس سلامتی کودک در بزرگسالی است، شیر مادر سبب میشود کودکانی که از شیر مادر استفاده میکنند در بزرگسالی کمتر دچار دیابت و چاقی شوند.
کارشناس ترویج تغذیه با شیر مادر دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اضافه کرد: اگر تغذیه با شیر مادر را در سال اول زندگی در اولویت بگذاریم، عفونتهای حاد تنفسی، عفونت گوش میانی و اسهال کمتر دیده میشود به دلیل آنتیبادیها و موادی که سبب تقویت سیستم ایمنی میشوند این بچهها قویتر از دیگر بچههای هستند که از شیر مصنوعی استفاده میکنند.
وی تصریح کرد: بچههایی که با شیر مادری تغذیه میکنند یا بیمار نمیشوند و یا اگر بیمار هم شوند طول مدت درمان و بستری در بیمارستان کوتاهتر است. باهوشتر هستند و در نهایت رابطه عاطفی محکمتری با مادر دارند.
وی در توضیح فواید شیردهی برای مادر، افزود: مادرانی که خود شیر میدهند کمتر دچار سرطان پستان و کمخونی میشوند؛ سرحالتر و شادتر هستند.
اویسی اشارهای به نشانههای کافی بودن شیر مادر برای نوزاد داشت و گفت: مادران شیرده برای مراقبتها به پایگاهها و خانههای بهداشت و یا مراکز خدمات جامع و سلامت مراجعه میکنند و برای نوزاد نمودار رشد ترسیم میشود که افزایش وزن مهمترین نشانه کافی بودن شیر مادر است.
وی خاطرنشان کرد: اگر بچهای در ۶ ماهه اول زندگی حداقل ماهی ۵۰۰ گرم افزایش وزن را داشته باشد مهمترین شاخص است که مادر میتواند بگوید شیرش کافی است.
اویسی در توضیح دیگر نشانههای کافی بودن شیر مادر برای تغذیه نوزاد، اظهار داشت:کودکانی که ۶ تا هشتبار در روز کهنه خیس کنند و یا ۲ تا سه بار دفعات اجابت مزاج کودک دارند نشانه کافی بودن شیر است؛ نوزادانی که شیر خوب میخورند سرحالتر هستند بنابراین تنها دلیل گریه کودک گرسنگی نیست.
وی درخصوص شیردهی در مادران مبتلا به کرونا، خاطرنشان کرد: مادرانی که کرونا گرفتند هیچ منعی برای شیردهی ندارند، مادرانی که در منزل قرنطینه و تحت درمان است با رعایت یکسری نکات میتواند شیردهی را داشته باشد مکان شیردهی باید تهویه مناسب داشته باشد، مادر با شستوشوی دستها و با استفاده از ماسک اقدام به شیردهی کنند البته شستن سینهها در هر بار شیردهی الزامی نیست.
اویسی این اطمینان را به مادران شیرده داد، که از ابتدای کرونا تاکنون در دنیا هیچ نوع انتقال ویروس کرونا از طریق شیر مادر به نوزاد گزارش نشده است.
وی در پایان اشارهای به واکسنهای مجاز برای مادران شیرده داشت و گفت: واکسنهای مجاز در دوران شیردهی آسترازنکا و سینوفارم است که مادران شیرده میتوانند تزریق کنند./فارس
دیدگاه