معاون میراث فرهنگی استان کرمانشاه گفت: حدود 750 تپه و محوطه تاریخی در استان داریم که زیر بافت روستاها واقع شده اند.
کیومرث اعظمی، بااشاره به وجود 4200 اثر تاریخی در استان، اظهار کرد: این آثار تاریخی شامل بناها، محوطه ها، تپه ها، قنات، معدن، غار، گوردخمه، پل و قبرستان هستند که تاکنون حدود 2200 مورد آنها به ثبت ملی رسیده اند.
وی افزود: حدود 1700 تپه و محوطه تاریخی در استان داریم که بخش اعظمی از آثار تاریخی استان را به خود اختصاص داده اند، اما مسئله ای که در خصوص این آثار وجود دارد، واقع شدن اکثر آنها در مناطق روستایی است.
معاون میراث فرهنگی استان اضافه کرد: وجود فاکتورهای زیستی مطلوبی همچون آب و هوای مناسب، خاک مرغوب، دسترسی مناسب به کوه، گستردگی دشت ها و … در کرمانشاه باعث شده تا این استان از هزاره های گذشته تاکنون مورد توجه انسان ها قرار گرفته، استقرارهایی بوجود آمده و به تبع آن آثاری از خود در جای جای این استان برجای گذاشته اند.
وی ادامه داد: همین امر این زمینه را فراهم کرده تا گاها در یک منطقه برای چند دوره تاریخی شاهد سکونت انسان ها باشیم که این موضوع در بسیاری از مناطق روستایی کاملا مشهود است، درحالی که در بسیاری از مناطق مرکزی ایران با خشک شدن یک قنات یا چشمه استقرار انسان ها در محل نزدیک آن هم به پایان می رسد.
اعظمی ادامه داد: وجود این پدیده در کرمانشاه باعث شده تا درحال حاضر حدود 750 محوطه و تپه تاریخی ما در زیر بافت های روستایی قرار گیرند که تعداد زیادی خانواده را در روستاها درگیر ضوابط ساخت و ساز خود کرده است، چرا که حفظ عرصه و حریم و ضوابط میراث فرهنگی برای ساخت وساز آنها بعضا با چالش هایی مواجه می شود.
وی یادآورشد: علیرغم اینکه اکثر این تپه ها و محوطه های تاریخی در استان تعیین عرصه و حریم شده اند، اما به گمانه زنی های دقیق تری نیاز دارند که برای گمانه زنی هرکدام از آنها به طور میانگین به حدود 70 تا 80 میلیون تومان اعتبار نیاز داریم.
معاون میراث فرهنگی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: با این حال میراث فرهنگی استان به عنوان پاسدار میراث برجا مانده از گذشتگان در استان تلاش دارد در کنار حفظ محوطه ها و تپه های تاریخی، به مردم روستاهایی که روی این محوطه ها هم واقع شده اند، کمک کند تا شرایط زندگی برایشان دشوار نشود، بلکه خود حافظان میراث گذشتگان باشند/ایسنا
دیدگاه