یک کارشناس گردشگری به وجود ظرفیت های بالای گردشگری در غرب ایران اشاره کرد و گفت: علیرغم وجود این ظرفیت ها، به دلیل ضعف در تکمیل و توسعه زیرساخت ها نتواسته ایم یک محور گردشگری قوی در غرب کشور باشیم.
علیرضا مرادی بیستونی، بااشاره به رونق صنعت گردشگری در ایران طی سالهای اخیر، اظهارکرد: ایران کشوری با جاذبه های گردشگری خاص است که در هر استان آن می توان جاذبه های متعددی را دید و برخی از آنها توانسته اند با درک این موقعیت، گردشگران زیادی را به سمت خود بکشانند.
وی به چگونگی رشد گردشگری در برخی از مناطق کشور و جا ماندن مناطق دیگر اشاره کرد و گفت: گردشگری هم به مانند هر کالای دیگری در حوزه اقتصاد، یک بازار عرضه و یک بازار تقاضا دارد و زمانی که عرضه آن به درستی انجام گیرد، متقاضی هم برایش پیدا می شود.
این کارشناس گردشگری ادامه داد: شاید زیرساخت هایمان در سایر حوزه ها مناسبت باشد، اما متاسفانه در حوزه گردشگری چندان احساس نمی شود؛ بنابراین نیاز است که برای آن برنامه ریزی دقیق تری انجام گیرد.
وی گردشگری را صنعتی بسیار حساس و شکننده دانست و افزود: برای اینکه بتوانیم این صنعت را در هر منطقه ای تقویت کنیم، باید زیرساخت ها اعم از نرم افزاری و سخت افزاری را برای آن فراهم کنیم.
مرادی بیستونی یکی از مهمترین زیرساخت ها برای جذب گردشگر که در منطقه غرب کشور چندان روی آن کار نشده را زیرساخت های ارتباطی اعلام کرد و گفت: علیرغم اینکه در حوزه راه های جاده ای طی سالهای گذشته اقدامات خوبی شده و می توان گفت شرایط بدی نداریم، اما در بحث راه های هوایی و راه آهن ضعف هایی داریم.
وی ادامه داد: در مسیرهای هوایی، در این استان ها و بویژه در کرمانشاه فرودگاه بین المللی داریم، اما در این فرودگاه حتی در پروازهای داخلی هم چندان گستردگی وجود ندارد، چه برسد به پروازهای خارجی که بسیار معدود است.
این کارشناس گردشگری یادآورشد: در حوزه مسیر ریلی هم در حال حاضر راه آهن کرمانشاه به عنوان مرکز غرب کشور تنها به مشهد تردد دارد و میزان تردد آن به شهری همچون تهران کم است. در مجموع به سایر شهرهای مهم کشور که مرکز گردشگری هستند، نه در حوزه راه ریلی و نه راه هوایی کاری انجام نشده است.
وی به وجود مرزهای مشترک با کشور عراق در استانهای غربی کشور اشاره کرد و گفت: متاسفانه تاکنون بهره چندانی از این مرزها نبرده ایم و بویژه در کرمانشاه برای تردد مسافر از آنها کم استفاده می شود.
مرادی بیستونی در ادامه با تاکید براینکه استان های غرب کشور سرشار از جاذبه های متنوع هستند که می تواند چشم هر گردشگر را به سمت خود خیره کند، عنوان کرد: آثار ما مانند آثار علمی ارزشمندی در داخل کتابخانه هستند که کسی به آنها مراجعه نمی کند.
وی با بیان اینکه برای تحول گردشگری در این مناطق باید روی تقویت زیرساخت ها و تبلیغات کار کرد، عنوان کرد: در گام اول باید زیرساخت ها و راه های دسترسی گردشگر به استان هایمان را تقویت کنیم و درگام بعدی روی آموزش و فرهنگ سازی فعالین گردشگری، صنوف، فعالین حمل و نقل و … کار کنیم.
این کارشناس گردشگری به نقش مهم آموزش در جذب گردشگر اشاره کرد و گفت: زمانی که یک مشتری از مغازه داری برخورد خوبی نبیند، دیگر از آن خرید نمی کند، حتی حاضر است که کالای مورد نیاز خود را با قیمت بالاتر از مغازه داری با اخلاق مناسب بگیرد، بنابراین ما نیز باید روی آموزش فعالین این حوزه و افراد مرتبط در حوزه گردشگری کار کنیم.
وی با بیان اینکه در کنار توجه به گردشگر داخلی، توجه این استان ها باید روی جذب گردشگر خارجی باشد، اعلام کرد: گردشگر خارجی می تواند برای ما ارزآوری داشته باشد و به جیب مردم ما سود بیشتری وارد کند، اما باید بتوانیم زیرساخت ها را برای ورودش فراهم کنیم.
مرادی بیستونی ادامه داد: طبیعی است که در شرایط کنونی گردشگر خارجی چندان به این منطقه نمی آید و بیشتر به استان هایی که در آنها زیرساخت مناسبت تری وجود دارد سفر می کنند، چراکه هزینه سفر به استان های غربی برایش بیشتر از سفر به استان های مرکزی تمام می شود، بگونه ای که اگر بخواهد به کرمانشاه سفر کند، از مبدا پرواز مستقیمی به کرمانشاه وجود ندارد و مجبور است که ابتدا وارد فرودگاه تهران شود و بعد دوباره به کرمانشاه پرواز داشته باشد، درحالی که در همان شهرهای گردشگر محور پروازهای خارجی زیادی برقرار است/ایسنا
دیدگاه