مدیرکل شیلات استان کرمانشاه سرانه مصرف ماهی در استان را 9.7 کیلوگرم در سال اعلام کرد.
سیدفرزاد افضلی، با اشاره به رشد مصرف آبزیان در کرمانشاه، اضافه کرد: اگرچه در سنوات اخیر شاهد گرایش چشمگیر مردم استان به مصرف ماهی و سایر آبزیان بودهایم، اما هنوز هم سرانه مصرف استان به سرانه کشوری با 13 کیلوگرم نرسیده است.
افضلی یادآور شد: میانگین مصرف آبزیان در استان کرمانشاه سال 1373 تنها ۲۵۰ گرم در سال بود، اما با اقدامات صورت گرفته و برگزاری جشنواره های طبخ آبزیان و کلاس های آموزشی و ترویجی جهت افزایش سرانه مصرف آبزیان این میزان به 9.7 کیلوگرم در سال رسیده است.
مدیرکل شیلات استان کرمانشاه با بیان اینکه عدد سرانه مصرف ماهی در استان کرمانشاه و حتی کشور با عددهای جهانی آن فاصله زیادی دارد، افزود: هم اکنون میانگین جهانی سرانه مصرف آبزیان ۲۳ کیلوگرم در سال است.
افضلی اضافه کرد: بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی برای حفظ سلامتی مردم یک کشور، باید 30 درصد از مجموع پروتئینهای حیوانی که مردم آن کشور دریافت میکنند، جزو آبزیان باشد.
افضلی سپس با اشاره به ضرورت برنامه ریزی خانواده ها برای مصرف بیشتر آبزیان، ابراز امیدواری کرد: با برنامه ریزی برای افزایش تولیدات و فرهنگ سازی در زمینه مصرف آبزیان شاهد افزایش بیشتر مصرف آبزیان در استان کرمانشاه باشیم.
وی ادامه داد: با توجه به ارتقا فرهنگ مصرف ماهی در استان و با توجه به این نکته که ماهی غذای سلامتی است و سرشار از امگا۳ می باشد و در سلامت جامعه نقش بسزایی دارد، ارگان های ذیربط باید همکاری لازم را در جهت افزایش فرهنگ مصرف آبزیان داشته باشند .
وی با توصیه به مصرف دو بار در هفته ماهی و دیگر فرآوردههای آبزی، افزود: پزشکان اعتقاد دارند با مصرف دو بار در هفته ماهی ریسک بیماریهای قلبی و عروقی به میزان زیادی در افراد کاهش پیدا خواهد کرد.
وی ادامه داد: خوردن ماهی به دلیل داشتن بوی نامطبوع و استخوانهای ریز و درشت آن بهخصوص برای کودکان و افراد سالمند آسان نیست که این مسئله در کمرنگ بودن جای ماهی در سفره های مردم کرمانشاه بی تاثیر نیست/ایسنا
دیدگاه