ناظر گمرکات استان کرمانشاه با اشاره به رشد ۴۴۰ درصدی صادرات از مرز سومار در ۱۰ ماهه امسال، گفت: مستقل کردن گمرک سومار را در برنامه داریم.
بختیا رحمانیپور، از مرز سومار به عنوان یک مرز بسیار با پتانسیل یاد کرد که از زمان بازگشایی تاکنون – بجز زمانی که به دلیل شرایط بیماری کرونا محدودیتهایی داشتیم – روند روبه رشدی در زمینه صادرات داشته و افزود: در ۱۰ ماهه امسال هم بیش از ۴۲۱ میلیون دلار صادرات از مرز سومار داشتیم که سهم حدود یک پنجمی از صادرات استان را به خود اختصاص میدهد.
وی ادامه داد: میزان صادرات از این مرز از نظر وزن ۳۵۹ درصد و از نظر ارزش ۴۴۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است.
به گفته این مسئول، در حال حاضر روزانه حدود ۲۰۰ کامیون صادراتی در مرز سومار تردد دارند.
ناظر گمرکات استان کرمانشاه با بیان اینکه این مرز پتانسیل افزایش صادرات بسیار بیشتر از این ارقام را دارد، یادآور شد: حتی صادرات یک میلیارد دلاری از این مرز در بلندمدت دور از انتظار نیست.
رحمانیپور افزایش صادرات از این مرز را نیازمند ملزوماتی دانست که یکی از مهمترین آنها بهبود وضعیت جاده دسترسی است و افزود: جاده فعلی هزینه حمل و نقل را برای صادرکنندگان بالا میبرد که البته اقداماتی هم برای بهبود وضعیت راه دسترسی در حال انجام است.
وی با اشاره به اینکه طرح جامع مرز سومار نیز باید توسط اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای اجرا شود، تاکید کرد: این امر نیازمند ایجاد پایانههای باری، مسافری، امکانات رفاهی و … است.
به گفته مدیرکل گمرک کرمانشاه، هم اکنون زیرساختهای اولیهای از سوی اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای فراهم شده، اما برای این مرز مهم نیازمند طرح جامع دائمی هستیم.
رحمانیپور همچنین از برنامهریزی برای مستقل شدن گمرک سومار هم خبر داد و عنوان کرد: این برنامه را برای دو مرز مهم سومار و شیخ صله داریم تا کالاهایی که از این مرزها صادر میشود در گمرک خود همین مرزها نیز اظهار شود.
وی با بیان اینکه هم اکنون همه خدمات گمرکی به خوبی در مرز سومار ارائه میشود، آمار قابل توجه صادرات از این مرز را گواهی بر این مدعا دانست و خاطرنشان کرد: همچنین برای کالاهایی که محصول استان و تولید شده توسط واحدهای تولیدی کرمانشاه هستند نیز اظهار در مرز سومار را برقرار کردیم تا دیگر تا زمان انجام تشریفات گمرکی نیازمند به حضور در گمرک مرکز استان و خواب بار نباشد.
رحمانی پور به موضوع دیگری هم درباره مرز سومار اشاره کرد و ادامه داد: اخیرا طرف عراقی به صورت شفاهی اعلام کرده که باید کالاهای لیفتراکی مانند کاشی و سرامیک هم در سمت عراق تخلیه و بارگیری شود، این در حالیاست که تخلیه و بارگیری سایر کالاهای غیرلیفتراکی از گذشته در طرف عراق انجام میشد.
وی با بیان اینکه هنوز مشخص نیست طرف عراقی تا چه اندازه بر این موضوع اصرار دارد و هنوز به صورت رسمی چیزی را اعلام نکرده، خاطرنشان کرد: مجموعه استان با این موضوع مخالف بوده و به هیچ عنوان زیر بار این خواسته طرف عراقی نخواهیم رفت.
ناظر گمرکات استان کرمانشاه اضافه کرد: حتی پیگیریم که برای سایر کالاها نیز سه روز در هفته طرف عراق و سه روز در هفته طرف ایران تخلیه و بارگیری صورت بگیرد.
به گفته رحمانی پور، قرار است با پیگیری اتاق بازرگانی جلسهای برای تعیین تکلیف این موضوع با طرف عراقی برگزار شود و تا آن زمان تخلیه و بارگیری بدون محدودیت به شیوه قبل انجام خواهد شد/ایسنا
دیدگاه