با توجه به پایش فصلی که توسط مرکز مطالعات اتاق بازرگانی ایران انجام می شود، کرمانشاه در پاییز ۱۴۰۰ رتبه ۲۴ ام را به خود اختصاص داد که نسبت به فصل گذشته یعنی تابستان ۱۴۰۰، ۵ رتبه وضعیت استان در فضای کسب وکار بهتر شده است.
در این پایش نظرات فعالین اقتصادی نسبت به مخاطرات احتمالی ناشی از سیاست بودجه ای بر کسب و کار نیز پرسیده شد، جالب است بدانید ۲۵% از پاسخگویان به دلیل آشنا نبودن با ساختار تنظیم بودجه به این پرسش ها اعتنایی نداشتند.
عناوین مورد نظر این پایش در ۳ مانع از جمله نوسانات نرخ ارز، افزایش میزان مالیات، کسری بودجه و افزایش قیمت ها مطرح شده بود.
پیامدهای مختلفی از تاثیرات تنظیمی بودجه در کسب وکار به چشم می خورد.
برخی از این پیامدها، عدم ارتباط با بازارهای جهانی، توزیع نامناسب بودجه در بین استانهای کشور، توزیع بودجه ای که موقعیت های استانی آنچنان در جهت گیری آن حائز اهمیت نیست و شاخص استانی در تنظیم آن جایگاهی واقعی ندارد، افزایش دادن عوارض گمرکی، افزایش قیمت های حامل انرژی، واقعی نبودن ارقام درآمدی و هزینه ای دولت که بیشتر به دلیل محقق نشدن درآمدهای نفتی و تحریم ایجاد می گردد.
افزایش بودجه شرکتهای دولتی که در واقع به ادبیات دیگر رقیب بخش خصوصی محسوب می شوند. تحریم و عدم فروش نفت، دولت را به سمت استقارض از بانک مرکزی پیش برده که افزایش نرخ تورم، افزایش نقدینگی و بی ثباتی قیمت ها را منجر شده است، تک نرخی شدن قیمت ارز که سبب افزایش قیمت ها و مواد اولیه می شود.
یکی از عواملی که در ۲، ۳ سال گذشته در کسب و کارها تاثیرگذار بود وجود کرونا است که اثرات مخربی را در ایجاد و پایداری کسب و کار ها بوجود اورده است.
در فصل پاییز ۱۴۰۰ فعالیت های اداری و خدمات پشتیبانی/ املاک و مستغلات / فعالیت های خدماتی بیشترین آسیب را از کرونا متحمل شدند و فعالیت های مالی و بیمه / استخراج معدن / تولید صنعتی کمترین آسیب را به خود دیدند، استان کرمانشاه با پنج پله صعود نسبت به فصل گذشته در جایگاه ۲۴ رتبه بندی شاخص محیط کسب و کار در بین استانهای ایران قرار گرفت.
شایان ذکر است ۳مولفه، غیرقابل پیش بینی بودن قیمت های مواداولیه و محصولات/ دشواری تامین مالی از بانک ها / و بی ثباتی سیاست ها، قوانین و رویه های اجرایی کسب وکار از بین ۲۸ مولفه، جز مولفه های نامساعد استان بودند.
در این پایش برای اولین بار بیشترین سهم مشارکت برای پاسخگویان وجود داشت که استان کرمانشاه با ۹۷% نرخ پاسخگویی بیشترین حضور در پاسخگویی را در کل کشور دارا بودند.
در پایان پیشنهاد می گردد مدیران استانی نسبت به شناسایی شاخص های مهم و با اولویت استانی از اقدامات متنوع (کوچک) تا رسیدن به ایده آل بطور نسبی استفاده کنند که وضعیت مناسبی برای فضای کسب و کار استان ایجاد شود.
دیدگاه