بازارهای قدیمی و سنتی کرمانشاه اگرچه آثار تاریخی و به نوعی شناسنامه بازار شهر محسوب میشوند، اما اکنون به مراکز پرخطری درست در مرکز شهر و در دل بازار اصلی تبدیل شده اند.
به گزارش پایگاه خبری طلوع- کرمانشاه چند راسته بازار اصلی در محدوده خیابان مدرس دارد، یک راسته نساجیها، راسته پارچه فروشان و خرازیها، راسته ادویه فروشان، راسته زرگرها، راسته علافان، راسته مسگرها و … که اکثر این راسته بازارها در دل یکدیگر واقع شده و به هم مرتبط هستند.
این راسته بازارها با قدمتی نزدیک به یک قرن متشکل از صدها غرفه به هم چسبیده است، سیم کشی و زیرساختهای این بازارها مربوط به چند ده سال قبل بوده که اکنون فرسوده شده و بسیار خطرناک است.
هر جرقه کوچک میتواند فاجعهای عمیق در این بازارها رقم بزند، ابتدا اینکه مغازهها کاملا بهم چسبیده هستند و آتش به راحتی به صدها غرفه سرایت خواهد کرد، دوم آنکه تمامی این مغازهها عرضه کننده وسایل با قابلیت اشتعال بالا نظیر پارچه، لباس، منسوجات و … هستند.
سرپوشیده بودن بازار و عدم دسترسی خودروهای امدادی به اواسط و اواخر بازار مشکل را دو چندان میکند و تو در تو بودن راسته بازارها باعث میشود میلیاردها تومان سرمایه مغازهداران از دست برود.
زمانیکه فاجعه پلاسکو در پایتخت رخ داد نقاط حادثه خیز بازار کرمانشاه نیز مورد توجه قرار گرفت اما اکنون با گذشت چند سال دیگر اقدامی در این زمینه صورت نگرفته و این بمبهای ثابت ساعتی درست در دل شهر کرمانشاه منتظر یک جرقه برای انفجار است.
به گفته عضو هیات رئیسه اتاق اصناف کرمانشاه، راسته بازارهای سنتی شهر کرمانشاه مراکزی بسیار خطرناک در صورت بروز حادثه و آتش سوزی هستند.
حسین بیات با بیان اینکه راسته بازارهای شهر کرمانشاه در معرض خطر آتش سوزی قرار دارند، گفت: این بازارها چند ده سال پیش ساخته شدند و سیم کشی و بافت آنها قدیمی و پر خطر است.
وی با اشاره به مجاور بودن تعداد زیادی غرفه در این بازارها، عنوان کرد: هرگونه حادثه در این بازارها بواسطه نزدیکی مغازهها به یکدیگر و قابل اشتعال بودن وسایل مغازها به سرعت میتواند منجر به گسترش آتش شود و امکان ورود تجهیزات امدادی نیز به دلیل شرایط این راسته بازارها بسیار کند است.
عضو هیات رئیسه اتاق اصناف کرمانشاه با بیان اینکه آتش نشانی در ورودی این بازارها چند منبع آب مستقر کرد، ادامه داد: این تعداد محدود جوابگوی بروز یک حادثه نیست و لازم است در دل بازار در چندین نقطه نصب تجهیزات آتش نشانی و منبع آب صورت بگیرد.
بیات با بیان اینکه آتش نشانی پیشنهاد داده بود که هریک از مغازهها یک کپسول اطفای حریق تهیه کنند، افزود: در صورت بروز یک حادثه بزرگ، یک کپسول یک کیلویی دردی را دوا نمیکند.
وی اضافه کرد: به علاوه سوابق نشان داده عمده حوادث آتش سوزی شبها رخ میدهد که صاحب مغازه حضور ندارد که بخواهد از کپسول استفاده کند.
عضو هیات رئیسه اتاق اصناف کرمانشاه راهکار دیگر را اصلاح ساختار و مرمت غرفهها و زیرساختهای آنها دانست و تاکید کرد: متاسفانه به جهت آنکه این بازارها ثبت ملی شده و اثر تاریخی به حساب میآید اجازه هیچگونه ساخت و ساز و تغییرات داده نمیشود.
به گفته بیات، باید هرچه زودتر با همراهی بخشهای مختلف فکری به حال این بازارها بشود وگرنه اگر حادثه ای رخ دهد به این سادگی مدیریت نخواهد شد.
وی راسته ادویه فروشان، راسته زرگرها، راسته علافان، راسته مسگرها، راستا نساجیها و حتی بازار درب طویله را از مهمترین بازارهای سرپوشیده و در معرض خطر کرمانشاه دانست.
دیدگاه