یک متخصص بیماریهای عفونی با تاکید بر لزوم تزریق واکسن آنفلوآنزا برای گروه های درمعرض خطر، زمان طلایی تزریق این واکسن را ۱۵ شهریور تا اول آبان ماه اعلام کرد.
دکتر سیاوش وزیری ، با اشاره به شیوع بیماری های عفونی دستگاه تنفسی فوقانی از جمله آنفلوآنزا با شروع فصل سرما، گفت: در همین راستا نیاز است افراد در معرض خطر جهت پیشگیری از ابتلا به فرم شدید و مرگبار آنفلوآنزا حتما نسبت به تزریق واکسن این بیماری اقدام کنند.
وزیری افراد بالای ۶۰ سال، بیماران مزمن کلیوی و کبدی، مبتلایان آسم، برونشیت مزمن و سیستیک فیبروزیس(CF)-بیماری ژنتیکی در کودکان- را از جمله گروه های در معرض خطر آنفلوآنزا عنوان کرد.
وی افزود: همچنین بیماران دیابتی که از شروع بیماری آنها ۱۰ سال گذشته و بیماری آنها کنترل نشده و نیز بیماران قلبی از جمله بیماران نارسایی قلبی، بیمارانی که مشکلات مادرزادی قلبی دارند و بیمارانی که جراحی قلب کرده اند، در معرض خطرات این بیماری قرار دارند و تزریق واکسن برای آنها الزامی است.
وزیری گفت: در کنار اینها کادر بهداشت و درمان از جمله پزشکان، پرستاران، جراحان، دندانپزشکان و سایر افراد شاغل در مراکز بهداشت و درمان هم جزو گروه های در معرض خطر این بیماری به شمار می روند و باید تزریق واکسن برای آنها انجام شود.
این متخصص بیماری های عفونی درخصوص تزریق واکسن برای کودکان هم گفت: فعلا در پروتکل ملی واکسیناسیون آنفلوآنزا تزریق واکسن برای کودکان قید نشده، اما اگر کسی هم برای کودکان واکسن تزریق کند منعی ندارد.
وی با اشاره به تولید داخلی واکسن آنفلوآنزا گفت: تنها منع تزریق واکسن آنفلوآنزا در افرادی بود که به تخم مرغ حساسیت داشتند که خوشبختانه در نمونه ایرانی این واکسن، این مشکل رفع شده و همه افراد می توانند این واکسن را تزریق کنند.
وزیری در ادامه زمان طلایی تزریق واکسن آنفلوآنزا را ۱۵ شهریور تا اول آبان اعلام و تصریح کرد: بطور معمول بیماری های عفونی دستگاه تنفسی فوقانی از جمله آنفلوآنزا از اوایل آبان و با شروع سرمای هوای شیوع می یابند.
این متخصص عفونی خاطرنشان کرد: تزریق واکسن آنفلوآنزا بعد از آبان ماه بلااشکال است، اما برای ایمنی ایجاد شده توسط واکسن حداقل دو هفته زمان نیاز است، بنابراین نیاز است که افراد هرچه سریعتر این واکسن را تزریق کنند.
وزیری میزان ایمنی واکسن در برابر آنفلوآنزا را حدود ۹۳ تا ۹۷ درصد اعلام و خاطرنشان کرد: واکسن تنها می تواند از فرم شدید و مرگبار بیماری جلوگیری کند و امکان دارد افرادی که واکسن تزریق کرده اند فرم خفیف یا بدون علامت بیماری را تجربه کنند.
این متخصص بیماری های عفونی تاکید کرد: واکسن آنفلوآنزا به هیچ عنوان در برابر کرونا مصونیت ایجاد نمی کند.
وزیری با تاکید بر لزوم تزریق واکسن کرونا، در خصوص زمان تزریق این دو واکسن و بروز اختلال احتمالی این واکسن ها با یکدیگر گفت: اگر شرایط فراهم باشد افراد می توانند همزمان این دو واکسن را باهم (یکی بر روی بازوی چپ و دیگری بر روی بازوی راست) تزریق کنند، در غیراینصورت توصیه می شود حداقل فاصله زمانی دو هفته ای میان تزریق این دو واکسن رعایت شود.
وی افزود: بنابراین یا این دو واکسن باید همزمان تزریق شده و یا با فاصله حداقل دو هفته ای تزریق شوند، چرا که در غیراینصورت سطح محافظتی ایجاد شده توسط هر کدام از این واکسن ها به خوبی ایجاد نمی شود و در سطح تولید آنتی بادی های محافظتی اختلال ایجاد می شود/ایسنا
دیدگاه