یک کارشناس صنایع دستی معتقد است، صنایع دستی میتواند به رونق گردشگری و باز شدن پای گردشگران به کرمانشاه کمک کند.
محمد ثمری در مراسم افتتاح سیزدهمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی کرمانشاه، به نمایندگی از هنرمندان صنعتگر استان به بیان مشکلات این قشر پرداخت و اظهار کرد: بسیاری از افرادی که تا چندسال پیش از هنرمندان صنعتگر استان بودند، دیگر به این شغل نمی پردازند، چرا که کرونا و ناملایمات روزگار باعث شده تا این شغل را کنار بگذارند.
وی با بیان اینکه هنرمندان صنعتگر نیازمند توجه بیشتر مسئولان هستند، گفت: شاید اگر این افراد نباشند، فرهنگ کشور ما لنگ بزند، برای همین باید مورد توجه بیشتری قرار گیرند.
این دکترای پژوهش هنر تصریح کرد: هنرمندان صنایع دستی نانآوران خانواده هایشان هستند که کرونا سفرههای آنها را کوچک کرد و حالا که این بیماری فروکش کرده، مسئولان باید از آنها حمایت کنند.
وی در ادامه یکی از اصلیترین مشکلات هنرمندان صنایع دستی در کرمانشاه را مشکل فروش محصولات تولیدی عنوان کرد و گفت: زمانی در بازار سنتی کرمانشاه راسته بازارهای مختلفی وجود داشت که هنرمندان صنایع دستی رشته های گوناگون در آنها مشغول بودند و در همین بازار علاوه بر تولید محصول، آنها را هم برای فروش به مردم عرضه میکردند، اما اکنون فقط بقایایی از آنها باقی مانده است.
این هنرمند رشته گره چینی گفت: چرا باید در شهر کرمانشاه، حتی بازاری برای پرنده فروش ها هم داشته باشیم، اما بازاری برای صنایع دستی وجود ندارد.
ثمری با تاکید براینکه صنایع دستی میتواند به رونق گردشگری کرمانشاه هم کمک کند، گفت: در برخی از شهرهای مرکزی ایران که هرساله میزان گردشگران داخلی و خارجی زیادی هستند، آثار تاریخی چندانی با قدمت طولانی وجود ندارد، با این حال موضوعی که باعث شده تا گردشگران بسیاری به سمت این استان ها کشیده شوند، رونق صنایع دستی آنها است، این درحالیست که ما در کرمانشاه آثار باستانی بسیار کهنی داریم که به دلیل کمرنگ بودن صنایع دستی، مورد توجه کمتری قرار گرفتهاند.
وی یادآورشد: اگر امروز اثری به نام تاق بستان، بیستون و سایر میراث فرهنگی در استان داریم، حاصل دسترنج هنرمندان صنعتگر ادوار گذشته بوده است.
این هنرمند صنعتگر کرمانشاه با بیان اینکه هنرمندان صنایع دستی کرمانشاه داعیه داران و متولی فرهنگ استان هستند، گفت: به واسطه صنایع دستی میتوان پای گردشگران را به کرمانشاه باز کرد.
وی در ادامه به تغییرات مدیریتی و تغییر رویکردها نسبت به صنایع دستی در کرمانشاه اشاره و اظهار کرد: خوشبختانه اخیرا نوع نگاه مسئولان میراث فرهنگی به صنایع دستی در استان مثبت شده که جای قدردانی دارد/ایسنا
دیدگاه