دبیر انجمن اسبداران کرمانشاه و عضو هیات علمی دانشگاه رازی، خواستار راهاندازی رشته پرورش اسب در دانشگاه رازی شد.
دکتر علیرضا عبدالمحمدی، با اشاره به ظرفیتهای بالای اسب کرد، اظهار کرد: حدود هفت سال پیش برای اولین بار اسب کرد را وارد پردیس کشاورزی دانشگاه رازی کردیم تا روی آن کار کنیم.
وی ادامه داد: تعدادی از دانشجویانی که در آن مقطع در این راه همراه ما بودند، اکنون از فعالین حوزه صنعت اسب هستند و درآمدزایی خوبی هم از این راه دارند.
این عضو هیات علمی دانشگاه رازی کرمانشاه تصریح کرد: باتوجه به علاقمندی که دانشجویان به این حوزه از خود نشان دادند، مکاتباتی را با رئیس وقت دانشگاه انجام دادیم و درخواست کردیم تا رشته پرورش اسب کرد را راه اندازی کنند، اما متاسفانه هیچ پاسخی به درخواستهای ما داده نشد.
وی افزود: طی چندسالی که در پردیس کشاورزی دانشگاه روی اسب کرد کار میکردیم، اسبهایی را پرورش دادیم که مقام زیبایی اسب کشوری را آوردند و از استانهای دیگر درخواستهایی برای ازدیاد نسل از آنها میشد.
عبدالمحمدی با بیان اینکه طی این مدت دانشجویان مهارتهایی را در رابطه با صنعت اسب کسب کردند، گفت: تمام هزینههای کارگری، خوراک، نگهداری و… این اسبها با خود ما بود و هیچ حمایتی هم از طرف مسئولین دانشگاه صورت نگرفت و در نهایت اسبها را از دانشگاه خارج کردیم.
وی با اشاره به در پیش بودن ثبت ملی اسب کرد، افزود: از آنجایی که کرمانشاه خاستگاه نژادی این گونه است و از طرفی امروزه از صنعت اسب میتوان اشتغالزایی و درآمدزایی بالایی را کسب کرد، بنابراین این ظرفیت وجود دارد که در دانشگاه رازی رشتهای را تحت عنوان پرورش اسب راه اندازی کرد.
دبیر انجمن اسبداران استان کرمانشاه تاکید کرد: با ثبت ملی شدن اسب کرد، زمینه برای توجه بیشتر به آن بوجود میآید و میتوان از این صنعت اشتغالزایی و درآمدزایی بالایی کسب کرد، البته لازمه این اقدام داشتن نیروهای متخصص در این حوزه است که با راه اندازی رشته پرورش اسب میتوان این خلاء را جبران کرد.
دیدگاه