شنبه, ۲۹ دی , ۱۴۰۳ Saturday, 18 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 21939 تعداد نوشته های امروز : 0×

آخرین خبرها

مسابقات آدینه تنیس بانوان فردا برگزار می شود ۷۰درصد اراضی کشاورزی استان دیم است/تلاش می کنیم با استفاده از دانش روز مصرف آب در بخش کشاورزی را بهینه کنیم حدود ۳۰ درصد شبکه چاههای مشاهده ای استان بازسازی شده اند راهیابی “قوی تر” به بخش ویژه جشنواره فجر/این نمایش از اواخر دی تا اوایل بهمن در استان اکران می شود به جهاددانشگاهی خیلی امید بسته‌ام/ مرکز «دیده‌بانی توسعه کرمانشاه» با محوریت جهاددانشگاهی راه‌اندازی ‌شود حفاری برای گنج جان یک نفر را در کنگاور گرفت انفجار منزلی در کرمانشاه خسارت جدی به سه ساختمان دیگر زد بازداشت ۷۴۷ خرده فروش و معتاد متجاهر در کرمانشاه انتخاب اولین فرماندار زن در استان کرمانشاه نمادی از وفاق ملی است خطر فرونشست در کمین دشت های استان/ صحنه و کنگاور وضعیت بحرانی دارند فرودگاه کرمانشاه معطل بدقولی وزیر راه/ بیش از این مردم را معطل نگذارید و باند را افتتاح کنید مسیر مرگ «درکه» نیاز به اقدام فوری مسئولان دارد ۲۰پارالمپیکی کرمانشاه بیکارند! پلمب داروخانه متخلف در کنگاور/ برش لبه قرص‌ها برای پنهان‌سازی تاریخ انقضا چرا برخی نانوایی‌های کرمانشاه دیر پُخت می‌کنند؟ احتمالا در ۲۰ روز اول بهمن سردترین روزهای زمستان کرمانشاه را تجربه کنیم سرپرست جدید هیات تنیس استان با مدیر کل ورزش و جوانان دیدار کرد خشخاش فروشی در ملاءعام! پخش ۱۲۰ هزار لیتر محلول ضد یخ در معابر کرمانشاه لزوم انعکاس درست اقدامات شهرداری/اقدامات خوب و تاثیرگذار سازمان فاوا شهرداری

بیستون تنها نام جهانی را یدک می کشد/خبری از اعتبار نیست
10 اسفند 1401 - 11:40
شناسه : 285698
6
زهره کریم زاده؛خبرنگار پایگاه خبری طلوع کرمانشاه؛ طلوع‌‌کرمانشاه : اختصاصی-هر ساله مجموعه تاریخی بیستون از اولویت های گردشگری برای مسافران نوروزی است، در عرصه محوطه تاریخی، فرهنگی و طبیعی بیستون ۲۸ اثر ثبت شده ملی وجود دارد و در حریم آن نیز بیش از ۱۵۰ اثر تاریخی شناسایی شده و با این وجود نداشته های رفاهی و عمرانی این شهر بسیار است، گویا بیستون تنها نام جهانی را یدک می کشد/اکثر شهرداران و برخی مدیران میراث فرهنگی و گردشگری که در سال های اخیر بر سر کار آمدند، هرکدام تقصیرها را بر گردن ممنوعیت ساخت و ساز در این شهر تاریخی انداختند و از نبود و کمبود اعتبار گله کردند و رفتند/ روشنایی کافی، استراحتگاه مناسب در پارکینگ، سرویس بهداشتی، استراحتگاه، مجتمع تجاری و از همه مهم تر پاکیزگی و نظافت، ابتدایی ترین و ساده ترین خدماتی است که باید به خوبی برای مسافران نوروزی در این مکان درنظر گرفته شود، تا هرساله این مجموعه جهانی، به انتخاب نخست مسافران داخل و خارجی تبدیل شود و بدیهی است که ایجاد برخی از استانداردها، نیاز به اعتبارات میلیاردی هم ندارد/مسافرانی که به این شهر تاریخی وارد می شوند، در انتظار دیدن فضای مناسب و متفاوت از ورودی شهر هستند ولی سیمای نامناسب این بخش به ویژه در سمت نادرآباد، مسافران را شگفت زده می کند و هرگاه از سوی مسئولان بومی، درخواستی برای اختصاص بودجه ای در شان  این شهر می شود یا به صورت قطره چکانی و ناکافی تزریق می شود و یا اصلا این درخواست، بدون پاسخ باقی می ماند/ به گفته یکی از مسافرانی که در سال گذشته، بیستون را برای سفرهای نوروزی خانواده اش انتخاب کرده بود، کمبود پارکینگ و اقامتگاه در این شهر موجب شد که برخی از مسافران بیستون به کرمانشاه بیایند و از اماکن اقامتی این شهر استفاده کنند و پیشنهاد می شود اقامتگاه هایی کم قیمت تر از هتل لاله بیستون نیز درنظر گرفته شود/وی از آشفتگی و بی نظمی تابلوهای گردشگری به عنوان یکی دیگر از معایب این محوطه یاد کرد و افزود: تعداد راهنمایان گردشگری باید به اندازه ای باشد که بتواند این حجم از مسافران نوروزی را جوابگو باشد/یکی دیگر از حداقل انتظارات، چیدمان متفاوت هفت سین در این شهر تاریخی و پایگاه جهانی است که به گفته برخی مسافران، این اقدام در سال گذشته هم چنگی به دل نزده است و از شهرداری انتظار می رود برای پاکیزگی و ایجاد سیمای بصری در یک شهر جهانی، تدبیر و راهکار موثری داشته باشد.
منبع : پایگاه خبری طلوع کرمانشاه
پ
پ

هر ساله مجموعه تاریخی بیستون از اولویت های گردشگری برای مسافران نوروزی است، در عرصه محوطه تاریخی، فرهنگی و طبیعی بیستون ۲۸ اثر ثبت شده ملی وجود دارد و در حریم آن نیز بیش از ۱۵۰ اثر تاریخی شناسایی شده و با این وجود نداشته های رفاهی و عمرانی این شهر بسیار است، گویا بیستون تنها نام جهانی را یدک می کشد.

اکثر شهرداران و برخی مدیران میراث فرهنگی و گردشگری که در سال های اخیر بر سر کار آمدند، هرکدام تقصیرها را بر گردن ممنوعیت ساخت و ساز در این شهر تاریخی انداختند و از نبود و کمبود اعتبار گله کردند و رفتند.

 روشنایی کافی، استراحتگاه مناسب در پارکینگ، سرویس بهداشتی، استراحتگاه، مجتمع تجاری و از همه مهم تر پاکیزگی و نظافت، ابتدایی ترین و ساده ترین خدماتی است که باید به خوبی برای مسافران نوروزی در این مکان درنظر گرفته شود، تا هرساله این مجموعه جهانی، به انتخاب نخست مسافران داخل و خارجی تبدیل شود و بدیهی است که ایجاد برخی از استانداردها، نیاز به اعتبارات میلیاردی هم ندارد.

مسافرانی که به این شهر تاریخی وارد می شوند، در انتظار دیدن فضای مناسب و متفاوت از ورودی شهر هستند ولی سیمای نامناسب این بخش به ویژه در سمت نادرآباد، مسافران را شگفت زده می کند و هرگاه از سوی مسئولان بومی، درخواستی برای اختصاص بودجه ای در شان  این شهر می شود یا به صورت قطره چکانی و ناکافی تزریق می شود و یا اصلا این درخواست، بدون پاسخ باقی می ماند.

 به گفته یکی از مسافرانی که در سال گذشته، بیستون را برای سفرهای نوروزی خانواده اش انتخاب کرده بود، کمبود پارکینگ و اقامتگاه در این شهر موجب شد که برخی از مسافران بیستون به کرمانشاه بیایند و از اماکن اقامتی این شهر استفاده کنند و پیشنهاد می شود اقامتگاه هایی کم قیمت تر از هتل لاله بیستون نیز درنظر گرفته شود.

«کوروش صمدی» افزود: در اطراف رودخانه، زباله های متعددی ریخته شده بود و سرویس داخل محوطه به نظافت و بهداشت بیشتر نیاز داشت.

وی از آشفتگی و بی نظمی تابلوهای گردشگری به عنوان یکی دیگر از معایب این محوطه یاد کرد و افزود: تعداد راهنمایان گردشگری باید به اندازه ای باشد که بتواند این حجم از مسافران نوروزی را جوابگو باشد.

یکی دیگر از حداقل انتظارات، چیدمان متفاوت هفت سین در این شهر تاریخی و پایگاه جهانی است که به گفته برخی مسافران، این اقدام در سال گذشته هم چنگی به دل نزده است و از شهرداری انتظار می رود برای پاکیزگی و ایجاد سیمای بصری در یک شهر جهانی، تدبیر و راهکار موثری داشته باشد.
 
یک کارشناس گردشگری درباره استانداردهای خدماتی یک سایت جهانی گفت: با توجه به اینکه بیستون یک شهر جهانی است خدمات متعددی باید ارائه دهد، سایت های جهانی با وسعت بالا باید بخشی برای معرفی داشته باشد و تابلوها در کنار هر اثر وجود داشته باشد.

«علیرضا مرادی بیستونی» با تاکید براینکه راهنما به میزان کافی باید در کنار جاذبه ها باشد، به وجود بروشور و کاتالوگ دوزبانه تاکید کرد و گفت: این عوامل باید در یک سایت جهانی در نظر گرفته شود، هر مجموعه ای با توجه به موقعیت مکانی، باید خدمات اقامت را داشته باشند و در زمینه اقامتگاه، کاروانسرای بیستون تکمیل و تجهیز شده و آماده ارائه خدمات به مسافران است.
 
 
امسال برنامه ها بهتر می شود

در ادامه شهردار شهر جهانی بیستون، اظهار داشت: جلسه ای برای تعیین و تعریف برنامه های نوروزی با حضور اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان و بخشداری برگزار شده و در مقایسه با سال گذشته برنامه های بهتری برای نوروز و استقبال از مهمانان درنظر گرفته شده است.

«رضا فرح بخش» به نامناسب بودن چیدمان هفت سین  درنوروز سال گذشته اشاره کرد و گفت: مشکلاتی در زمینه ورود و خروج در محوطه این پایگاه نیز وجود داشت، بدین صورت که ازسوی شهرک الزهرا، پارکینگ در پارک جنگلی قرار داشت و براساس رایزنی های انجام شده امسال ما با اداره میراث فرهنگی، قرار براین است تا پارکینگ در داخل میراث ایجاد شود و امسال وضعیت و برنامه در این زمینه و نیز در بخش فضاسازی و سرویس های بهداشتی بهتر شده است.

از لحاظ بودجه ای در حد صفر هستیم

شهردار بیستون ادامه داد: بیش از یک سال است که در این سمت مشغول به کار هستم ولی مشاهده نکردم اعتباری که درخور این شهر و پایگاه جهانی است به آن اختصاص یابد و از لحاظ بودجه ای در حد صفر است و تنها نام جهانی را یدک می کشد.

وی یادآور شد، نامه ای به وزیر میراث فرهنگی و گردشگری ارسال و تقاضا کردم بیستون را به عنوان یک شهر ویژه با بودجه ویژه درنظر بگیرند تا شهرداری بتواند اقدامات شایسته ای در زمینه ایجاد مبلمان انجام دهد و گردشگر از شهر لذت ببرد ولی موافقتی در این زمینه نشده و تاکنون پاسخی نیامده است.

فرح بخش افزود: بودجه عمرانی بیستون در سال گذشته چهار میلیارد و بودجه جاری، شش میلیارد تومان درنظر گرفته شد، که تنها یک میلیارد از بودجه عمرانی تخصیص داده شد.

در شهر ممنوعه بیستون، شهرداری چطور درآمدزایی کند؟

وی با بیان اینکه درصدد ساماندهی ورودی شهر از سوی نادرآباد هستیم، اضافه کرد: ساخت و ساز در شهر بیستون ممنوع است، این در حالی است که درآمد شهرداری های کوچک از مجوز ساخت و ساز است، ولی بیستون در محدوده شهر جهانی واقع شده و هیچ نفعی از قبل این شهر جهانی به ما نرسیده است و دست شهرداری بسته است.

وی با بیان اینکه به شهرداری اجازه انجام کاری در داخل محوطه جهانی داده نمی شود، گفت: در صدد هستیم تا با هم افزایی و مشارکت واقعی و همه جانبه سازمان ها و ادارات ذیربط و استفاده از نظریات صائب و رهگشای تمامی دلسوزان شهری با کاهش کمبودها و محرومیت ها، بیستون را به جایگاه واقعی خود برسانیم و با روحیه جهادی و اجتناب از حواشی و منیت ها ، آنچه شایسته این شهر مرزی تاریخی کهن ، زیبا و در خور شهروندان نجیب و دوست داشتنی بیستون است را فراهم کنیم.

طرح استقبال شهرداری از بهار ۱۴۰۲

شهردار بیستون با تأکید براینکه آغاز این طرح از ۱ اسفندماه ۱۴۰۱و پایان آن ۱۴ فروردین ماه سال ۱۴۰۲ است، گفت: اقدامات و فعالیت‌های متعدد و متنوعی با هدف حفظ نظافت شهر، زیباسازی، ایمن‌سازی، تلطیف روحیه شهروندان و … در آستانه سال جدید پیش‌بینی شده است.

وی تاکید کرد: با توجه به این نکته که در طرح استقبال از نوروز ۱۴۰۲ شهر باید آراستگی و نشاط ویژه‌ای داشته باشد،  شست‌وشو، پاک سازی و رفت‌و روب خیابان‌های اصلی، کوچه‌ها و زمین‌های بایر حاشیه معابر اصلی و فرعی، پاک سازی و امحای پوستر‌های تبلیغاتی، لایروبی تمامی رودخانه ‌های روباز و روبسته، پُر کردن مسیر‌های حفاری در کلیه معابر و جلوگیری از عملیات حفاری، رفع نواقص ناهمواری های اطراف دریچه‌ها، جمع‌آوری و حمل خاک و نخاله معابر، جلوگیری از سد معبر های ساختمانی، جمع‌آوری متکدیان، افزایش زمان و توان جمع‌آوری زباله و رنگ‌آمیزی و تعمیر سطل های زباله در سطح شهر در دستور کار قرار دارد.
 
به گفته شهردار، با همکاری واحد فنی شهرسازی شهرداری به ترمیم و لکه گیری آسفالت سطح معابر، ترمیم و اصلاح خرابی های احتمالی جداول و جوی‌ها و پیاده‌روی‌های معابر اصلی، شست‌وشو و رنگ‌آمیزی کلیه جداول سطح شهر، جمع‌آوری مصالح مازاد پروژه‌های عمرانی و جلوگیری از صدور مجوز حفاری‌ها توسط واحد فنی در این ایام پرداخته می شود.

فرح بخش افزود:

تجهیزات بوستان‌ها شامل اِلمان های پارکی، ست‌های ورزشی، سرویس‌های بهداشتی، سطل‌های زباله و نیمکت‌ها، تأسیسات، مبلمان سطح شهر و … مستمر همانند گذشته ضد عفونی می‌شود.
 
همچنین جهت ایجاد زیبایی بصری در سطح شهر، آماده‌سازی بستر کاشت گل‌ها و درختان، عملیات باغبانی، کاشت گل‌های فصلی در سطح بلوار‌های و پارک‌ها، گلدان گذاری  در رفیوژ ها ، رفع نقص و رنگ‌آمیزی سرویس‌های بهداشتی، رنگ‌آمیزی آب‌نماها، آماده‌سازی و نظافت سرویس‌های بهداشتی سطح شهر، فعال‌سازی آب‌نماها، نصب اِلمان های نوروزی با موضوع عید نوروز، رنگ‌آمیزی مبلمان و اِلمان های شهری، اجرای آذین‌بندی و نورپردازی در سطح شهر و معابر اصلی  در جداره میدان انقلاب بیستون انجام می‌شود.
 
 
 
 
وی از ترمیم بلوک‌های نوری، تعمیر تجهیزات نوری سرعت کاه‌ها، بهسازی جدا کننده های خیابان‌ها، رنگ‌آمیزی پایه تیر‌های زنگ‌زده، رنگ‌آمیزی نیوجرسی‌های تقاطع‌های غیر همسطح، ترمیم رنگ‌آمیزی شهر، هماهنگی جهت طرح نوروزی ایجاد پارکینگ ، بهسازی تابلو‌ها و علائم، شست‌وشوی تابلو‌های ترافیکی، اجرای عابر پیاده نوری، خط‌کشی محوری به عنوان خدمتی دیگر یاد کرد.
 
 

اعتبارات ملی هنوز نرسیده است

در پایان مدیر پایگاه جهانی بیستون، بیان کرد: سال جاری ۱۳میلیاردتومان اعتبار برای هرسین به تصویب رسید و قرار براین شد که از این میزان ۱۰میلیارد تومان به بیستون تعلق گیرد که تاکنون هیچ اعتباری به دست ما نرسیده است.

«صامت اجرایی» با بیان اینکه میزان اعتبارات ملی تخصیص یافته به بیستون نیز مشخص نیست، افزود: درخواست ما ۹۰ میلیارد تومان بود، که در مجموع از هردو محل اعتباری، نزدیک به ۹۰۰ میلیون تومان پول  به دست ما رسیده که بیشتر برای تجهیزات و مطالعه است و نمی توان از آن بهره کاربردی برد.

اجرایی یادآور شد، بودجه مذکور بدون استفاده مانده و منتظر هستیم تا شاید بعد از عید ابلاغ دیگری تعلق گیرد، که بشود تا پایان شهریور آینده با پول های تخصیص یافته کاری انجام گیرد.

وی از برنامه ریزی برای رهاسازی ماهی در سراب خبر داد و افزود: جشن نوروز امسال، با شعار سال همبستگی و اتحاد تعیین شده است.

این مسئول از وجود تقویم مناسبتی و برنامه های اجرایی پایگاه میراث جهانی بیستون خبر داد و افزود: ۱۵اسفند شاهد رویداد روز درختکاری با دعوت از ادارات دولتی بخش بیستون برای حضور در محوطه و کاشت درخت خواهیم بود، ۱۷ اسفند جشن ولادت حضرت قائم(عج)، ۲۵ اسفند آیین شاهنامه خوانی بمناسبت پایان سرایش شاهنامه، ۲۶ اسفند آیین پاکسازی آثار و محوطه ها با مشارکت جوامع محلی و سمن ها، ۲۹ اسفند روز جهانی شادی به همراه اهدا جوایز پس از پایان برنامه های فرهنگی و ورزشی است.

اجرایی از ارائه برنامه های متنوع آموزشی برای آشنایی بهتر با آثار تاریخی و فرهنگی  همچون درنظر گرفتن غرفه خلاقیت های کودکان، برپایی سیاه چادرهای سنتی برای آشنایی با فرهنگ بومی و عشایری، برپایی غرفه برای ارائه سوغات کرمانشاه به همراه اجرای بازی های بومی محلی همراه با ساز و دهل و ایجاد شرایطی برای اسکان شبانه مسافرین در محوطه خبر داد.

وی به برگزاری مراسم افطار و اقامه نماز در سه فروردین و اجرای تئاتر گروهی در هفت فروردین و توزیع نایلون و زباله در روز طبیعت اشاره کرد.

اجرایی یادآور شد، پایگاه در ایام نوروز نیازمند حداقل ۲۰ نفر به عنوان راهنما و چهار نفر به عنوان کنترل بلیط است.

این مسئول زمان جشنواره نوروزی محوطه میراث جهانی بیستون را اسفند جاری

و فروردین ۱۴۰۲ اعلام کرد و گفت: پیش بینی هایی در این زمینه انجام شده و مدت برگزاری این جشنواره دو تا سه هفته درنظر گرفته شده است، برپایی نمایشگاه صنایع دستی، عرضه محصولات فرهنگی و محلی، بخش بازی و سرگرمی، بخش میزبانی و غذا، نمایشگاه تخصصی شامل طرح ها و پروژه ها و دستاوردهای استان، بخش های خدماتی، بخش اقامت همانند ایجاد کمپ های اقامتی موقت و ارزان برای اسکان گردشگران و ساماندهی ورودی محوطه از بخش های ایجادی جشنواره است.

تفاهم نامه ای برای بهتر شدن شرایط درنظر گرفته شده است

وی با تاکید براینکه بارها به وضعیت بودجه ای اعتراض کرده ایم ولی هنوز به نتیجه نرسیده ایم، افزود: از همین رو به سمت بخش خصوصی رفته ایم ولی هنوز تفاهم نامه بسته نشده است که در صورت انعقاد، پکیچی برای ایجاد واحدهای سیار اقامتی در پارک جنگلی بسته می شود.
 
اجرایی گفت: معرفی میراث جهانی بیستون و میراث ملموس و ناملموس استان، احصا و استفاده بهینه ظرفیت های تاریخی محوطه میراث جهانی بیستون، توسعه سبد تفریحات و سرگرمی استان، برگزاری برنامه های استقبال از فصل بهار، جشن رمضان و جشن نوروزگاه و تدوین الگویی برای برپایی چنین رویدادهایی در محوطه تاریخی بخشی از اهداف این تفاهم نامه است.

اجرایی یادآور شد: همه برنامه های اجرایی تعریف شده حاصل از این تفاهم نامه، باید در چارچوب ضوابط ملی و جهانی، عرصه و حرین پایگاه میراث جهانی بیستون باشد و قبل از هرگونه اقدام اجرایی باید به تایید پایگاه میراث جهانی بیستون برسد.

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.