یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 24 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 21688 تعداد نوشته های امروز : 0×

آخرین خبرها

بسته‌های تشویقی برای نوسازی بافت‌های فرسوده کرمانشاه کیهان کلهر ۶۱ ساله شد / مردی که با موسیقی حرف می‌زند مشکل حقوقی شهربازی کرمانشاه حل شده و تا پایان سال به سرمایه‌گذار واگذار می‌شود افزایش میزان شیوع ویروس اچ ‌پی‌ وی در سایه سکوت و انکار ورود سامانه بارشی به کرمانشاه از فردا/ پیش‌بینی افت ۱۰ درجه‌ای دما از گمنامی کوچه‌ها تا عدم تخصیص اعتبار داشتن تیمی در لیگ برتر فوتبال باشگاه های کشور، کمترین حق کرمانشاهیان است/با قدرت در جام حذفی حاضر می شویم سکونت‌گاه‌های غیررسمی معضل شهری کرمانشاه ۷۰۰ نفر از مفاخر و نام‌آوران ۳۰۰ سال اخیر کرمانشاه معرفی می‌شوند «هشیلان»، پشت در کنوانسیون رامسر جزئیات نحوه اسقاط خودروهای فرسوده اعلام شد کاهش ۷ درصدی بارش‌های کرمانشاه/ ورود موج ناپایدار از اواسط هفته آینده خانه «آیت‌الله نجومی» موزه می‌شود یک کارگاه غیرمجاز ساخت روغن‌های تقلبی در کرمانشاه کشف شد کاراته کای کرمانشاهی عازم مسابقات جام جهانی کاراته در اسپانیا شد هوای کرمانشاه در وضعیت «ناسالم برای گروه‌های حساس» قرار گرفت ۲ مکان جدید برای نگهداری معتادان متجاهر کرمانشاه ایجاد می‌شود ۹۰ درصد حمام‌های تاریخی سنقر دچار دخل و تصرف شده‌اند «سراب یاوری» کرمانشاه مجموعه گردشگری می‌شود گرمخانه‌های استان کرمانشاه آماده ارائه خدمات هستند

ابتلا ۸۵ هزار کرمانشاهی به فشار خون بالا
07 مرداد 1402 - 13:09
شناسه : 288635
11
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خبر داد؛ طلوع‌‌کرمانشاه : محمد ابراهیم شکیبا اظهار کرد: فشار خون بالا، اصلی ترین عامل خطر قابل تغییر برای ناتوانی، مرگ زودرس ناشی از بیماری‌های قلبی، بیماری‌های مزمن کلیوی و سکته مغزی در جهان و ایران است که ۲۱ میلیون نفر در جهان به بیماری فشار خون بالا مبتلا هستند/بر اساس نتایج پیمایش ملی بیماری‌های غیر واگیر در سال ۱۴۰۰، ۲۹ درصد افراد بالای ۱۸ سال استان کرمانشاه فشار خون بالا داشته‌اند/ ۵۹ درصد بیماران مبتلا به فشار خون بالا از بیماری خود مطلع بوده و تنها ۵۲ درصد از بیماران تحت درمان قرار گرفته‌اند و حدود ۳۸ درصد آنان نیز درمان موثر دریافت کرده‌اند/تعداد بیماران مبتلا به فشار خون بالا در سن بالای ۳۰ سال در استان کرمانشاه بر اساس سامانه سیب ۸۵ هزار نفر است که توسط بهورزان، مراقبین سلامت و پزشکان تحت مراقبت و پیگیری قرار می‌گیرند/ نکته مهم برای کنترل بیماری فشار خون بالا، بحث بدون علامت بودن این بیماری و عدم اطلاع افراد مبتلا به فشار خون از بیماری خود و همچنین عدم درمان صحیح و کنترل بیماری است، به همین دلیل این بیماری به عنوان «قاتل خاموش» شناخته می‌شود/یکی از موانع مهم در کنترل موثر فشار خون بالا عدم اطلاع مردم از بالا بودن میزان فشار خون خود است در حالی که فشار خون می‌تواند به سادگی در منزل و یا در مراکز بهداشتی درمانی شناسایی شود/ فشار خون بالا در ابتدا بدون علامت است اما زمانی که به تدریج منجر به بروز عوارض یا چندین بیماری مانند بیماری کلیوی، بیماری قلبی و سایر بیماری‌ها شود، این بیماری علائم‌دار می‌شود که مربوط به تظاهر عوارض فشار خون بالا است.
منبع : خبرآنلاین
پ
پ

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: تعداد بیماران مبتلا به فشار خون بالا در سن بالای ۳۰ سال در استان کرمانشاه بر اساس سامانه سیب ۸۵ هزار نفر اعلام شد.

محمد ابراهیم شکیبا اظهار کرد: فشار خون بالا، اصلی ترین عامل خطر قابل تغییر برای ناتوانی، مرگ زودرس ناشی از بیماری‌های قلبی، بیماری‌های مزمن کلیوی و سکته مغزی در جهان و ایران است که ۲۱ میلیون نفر در جهان به بیماری فشار خون بالا مبتلا هستند.

وی افزود: بر اساس نتایج پیمایش ملی بیماری‌های غیر واگیر در سال ۱۴۰۰، ۲۹ درصد افراد بالای ۱۸ سال استان کرمانشاه فشار خون بالا داشته‌اند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تصریح کرد: ۵۹ درصد بیماران مبتلا به فشار خون بالا از بیماری خود مطلع بوده و تنها ۵۲ درصد از بیماران تحت درمان قرار گرفته‌اند و حدود ۳۸ درصد آنان نیز درمان موثر دریافت کرده‌اند.

وی ادامه داد: تعداد بیماران مبتلا به فشار خون بالا در سن بالای ۳۰ سال در استان کرمانشاه بر اساس سامانه سیب ۸۵ هزار نفر است که توسط بهورزان، مراقبین سلامت و پزشکان تحت مراقبت و پیگیری قرار می‌گیرند.

وی عنوان کرد: نکته مهم برای کنترل بیماری فشار خون بالا، بحث بدون علامت بودن این بیماری و عدم اطلاع افراد مبتلا به فشار خون از بیماری خود و همچنین عدم درمان صحیح و کنترل بیماری است، به همین دلیل این بیماری به عنوان «قاتل خاموش» شناخته می‌شود.

شکیبا بیان کرد: یکی از موانع مهم در کنترل موثر فشار خون بالا عدم اطلاع مردم از بالا بودن میزان فشار خون خود است در حالی که فشار خون می‌تواند به سادگی در منزل و یا در مراکز بهداشتی درمانی شناسایی شود.

وی اذعان کرد: فشار خون بالا در ابتدا بدون علامت است اما زمانی که به تدریج منجر به بروز عوارض یا چندین بیماری مانند بیماری کلیوی، بیماری قلبی و سایر بیماری‌ها شود، این بیماری علائم‌دار می‌شود که مربوط به تظاهر عوارض فشار خون بالا است.

 

سن و وراثت، ۲ عامل اصلی ابتلا به فشار خون بالا

 

شکیبا درباره علل ایجاد فشار خون بالا عنوان کرد: وراثت نخسین علت است و در صورت ابتلای یکی از اعضای خانواده به فشار خون بالا، احتمال ابتلای سایر اعضای خانواده زیاد است و مورد بعدی سن است که با افزایش سن احتمال بروز فشار خون بالا بیشتر می‌شود.

وی تاکید کرد: مورد بعدی چاقی است و افرادی که وزن بالاتر از حد طبیعی دارند، خطر بیشتری برای ابتلا به فشار خون بالا دارند و علت‌هایی مانند فعالیت بدنی کم، مصرف الکل، مصرف زیاد نمک تاثیر زیادی دارد.

وی خاطرنشان کرد: مورد بعدی قرص‌های ضد بارداری خوراکی است و بانوانی که از قرص ضد بارداری خوراکی استفاده می‌کنند، احتمال بیشتری برای ابتلا به فشار خون بالا دارند مخصوصاً اگر همزمان سیگار بکشند.

شکیبا ادامه داد: مورد بعدی جنسیت است که تا سن ۴۵ سالگی، فشار خون بالا در مردان شایع‌تر است و از ۴۵ الی ۵۴ سالگی خطر در ۲ جنسیت برابر می‌شود و بعد از ۵۴ سالگی، خطر ابتلا به فشار خون بالا در زنان بیشتر می‌شود.

وی تصریح کرد: ابتلا به بیماری‌های دیابت، بیماری مزمن کلیه، تیروئید، غدد فوق‌کلیه یا چربی خون بالا، احتمال بروز فشار خون بالا را بیشتر می‌کند.

شکیبا درباره علائم این بیماری بیان کرد: تاری دید، درد قفسه سینه، ادرار کردن بیش از یک‌ بار در طول شب از علائم شایع این بیماری است.

وی ابراز کرد: در صورت وجود علائمی از جمله درد، فشار یا هردو مورد روی قفسه سینه، احساس سنکوپ و افتادن، تنگی نفس، احساس ناراحتی روی معده (زیر جناغ)، تعریق سرد، علایم حمله‌ مغزی (ضعف ناگهانی یا بی‌حسی صورت، بازو یا پا در یک طرف بدن، کاهش ناگهانی بینایی مخصوصاً در یک چشم، به سختی صحبت کردن یا تکلم نامفهوم، سردردهای ناگهانی و شدید، سبکی سر، ناتوانی در حفظ تعادل و افتادن ناگهانی) در فرد مبتلا به فشار خون بالا، باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنند.

وی افزود: اگر میزان فشار خون فرد بالاتر از ۱۱۰/۱۸۰ میلی متر جیوه باشد باید هر چه سریع‌تر به پزشک مراجعه کند.

شکیبا بیان کرد: اقداماتی برای کنترل فشار خون بالا ضروری است که شامل مراجعه منظم به پزشک، مصرف دارو به‌ طور منظم، رعایت رژیم غذایی مناسب (کم نمک و کم چرب و افزایش مصرف حبوبات، میوه و سبزی)، داشتن فعالیت بدنی منظم، عدم مصرف سیگار و الکل و کنترل وزن است‌.

وی تاکید کرد: در میوه‌ها و سبزیجات وجود ماده‌ای به‌نام پتاسیم موجب کاهش فشار خون می‌شود که توصیه می کنیم میوه و سبزیجات را مصرف کنند.

 

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.