از سوی دیگر وضعیت وخیم دشتهای استان، برآورد وجود حدود پنج هزار حلقه چاه غیرمجاز در استان و کسری بیش از یک میلیارد مترمکعبی سفره های اب زیرزمینی کرمانشاه بر کسی پوشیده نیست.
در سال جاری کمتر از ۵۰ حلقه چاه در استان مسدود شده و این عدد در مقابل ۵۰۰۰ حلقه چاه غیرمجاز استان رقمی ناچیز است.
از ۲۳ محدوده مطالعاتی که در کرمانشاه داریم چندین محدوده ممنوعه و یا ممنوعه بحرانی هستند و خطر فرونشست در برخی دشتها جدی است.
دشتهای کرمانشاه، ماهیدشت، حسن آباد-شیان، روانسر-سنجابی و … شرایط خوبی ندارند و احتمال لوله زایی در سالهای آتی در این دشتها وجود دارد.
از سوی دیگر سامانه چند هزار میلیاردی گرمسیری که میتواند زندگی هزاران نفر از کشاورزان منطقه را متحول کند در بخشهایی از نقاط باقی مانده و سامانه سردسیری که چشم کشاورزان به آن است حتی وارد فاز اجرا نشده است.
وجود سدهای نیمه تمام با چندین سال سابقه از جمله قشلاق، کبوترلانه و … که مردم شرق استان را تامین کند نیز بخش دیگری از عملکرد ناموفق آب منطقهای کرمانشاه است.
تکمیل نبودن شبکه پایین دست سدها معضل دیگری است که کشاورزان را دچار چالش های جدی کرده و باعث شده اب بسیاری از سدها بدون استفاده بماند.
از همه مهمتر طرح آبرسانی بلندمدت از سد گاوشان به شهر کرمانشاه است، در حالی که مردم شرایط سختی را خصوصا با قطعی های مکرر در برخی نقاط سپری می کنند هنوز تصفیه خانه این طرح، مخازن و خطوط بین مخازن تکمیل نشده است.
از طرح های آبرسانی بلندمدت به سایر شهرهای استان نیز خبری نیست .
با وجود همه این چالش ها، شرکت آب منطقهای خود را ملزم به پاسخگویی به رسانه ها نمیداند و چندین سال است که هیچ نشست خبری در این شرکت برگزار نشده است.
انتخاب یک تیم غیر حرفه ای و غیرمتخصص برای روابط عمومی به عنوان قلب تپنده شرکت نیز به مشکلات دامن زده و خبرنگاران برای تعامل با آب منطقه ای دچار چالش جدی هستند.
انتظار می رود تا مدیریت ضعیف حاکم بر اب منطقه ای به چالشی برای استان تبدیل نشده، آقای استاندار فکری برای حل این موضوع کند و فردی دلسوز و بومی را جایگزین آقای فرهادی نماید.
دیدگاه