موضوع نگران کننده ای که در کنار موضوع سرقت وجود دارد، جولان مالخران اموال مسروقه در سطح شهر کرمانشاه و خصوصا برخی نواحی حاشیه است که اموال سرقت شده از مردم را به راحتی خرید و فروش می کنند.
توضیحات پلیس کرمانشاه در خصوص برخورد با سارقان و مالخران اموال مسروقه
فرمانده انتظامی استان کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار طلوع کرمانشاه، با اشاره به اینکه یکی از دستگاه های مسئول در حوزه برخورد با سارقان و مالخران اموال مسروقه، پلیس است، گفت: این افراد مطمئن باشند از این پس کرمانشاه جای امنی برای آن ها نخواهد بود و چنانچه دست از اقدامات خود برندارند به سختی تنبیه و مجازات می شوند.
سردار “مهدی حاجیان” اظهار داشت: مالخران اموال مسروقه از آن جایی که نقش موثری در افزایش سرقت ها دارند مجازاتشان نه تنها کمتر از افراد سارق نیست، بلکه می توان سهم بیشتری از جرم را برایشان قائل شد.
وی با اشاره به برنامه های گسترده پلیس برای برخورد و مقابله با پدیده سرقت در استان کرمانشاه، افزود: برخورد با سارقان و خریداران اموال مسروقه در راس این برنامه ها قرار دارد،پلیس اقدامات مقابله ای با این افراد را نیز مدتی است که آغاز کرده و حتما با جدیت ادامه خواهد داشت.
سردار حاجیان یادآوری کرد: بخش عمده ای از مالخران اموال مسروقه در ضایعاتی ها فعالیت می کنند که در همین راستا طرح های مقابله ای نیز اجرا و در آخرین مرحله نزدیک به ۲۰۰ نفر از سارقان و مالخران دستگیر شدند.
وی یادآوری کرد: از دستگاه های مسئول انتظار می رود همانگونه که پلیس به تعهدات خود عمل می کند آن ها نیز پای کار آمده و پس از جمع آوری ضایعاتی های غیرمجاز و به تعهدات خود عمل کنند، به عنوان نمونه پس از جمع آوری ضایعاتی های غیرمجاز شهر کرمانشاه قرار شد محلی برای فعالیت آن ها به صورت قانونی فراهم آید که این اتفاق تاکنون رخ نداده است.
عالیترین مقام انتظامی استان کرمانشاه افزود: یکی دیگر از اقداماتی که پلیس آغاز کرده شناسایی اماکنی است که اموال مسروقه را خریداری و سپس به فروش می رسانند.
سردار حاجیان ادامه داد: چند نقطه در شهر کرمانشاه شناسایی و حتی اقداماتی نیز صورت گرفته است و نتایج اجرای این طرح ها به زودی اعلام می شود تا همدستان آن ها تصور نکنند که به حال خود رها شده اند و یقین بدانند به زودی به سراغ آن ها نیز خواهیم رفت.
وی خاطرنشان کرد: نباید هیچ نقطه امنی برای خریداران اموال مسروقه در کرمانشاه وجود داشته باشد و این افراد بدانند برخورد با آن ها شدت گرفته و حتما سزای عملشان را خواهند دید.
اکثر سارقان در محدوده سنی ۳۱ تا ۵۰ سال قرار دارند
رئیس پلیس استان کرمانشاه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به دستگیری بیش از ۱۱ هزار سارق طی سال گذشته در استان، گفت: بیش از ۸ هزار آن ها در رده سنی ۳۱ تا ۵۰ سال قرار دارند.
سردار حاجیان همچنین ۷۰ درصد سرقت های رخ داده در استان را مربوط به سرقت های خرد دانست و گفت: معتادان متجاهر که تعدادشان به حدود ۴ هزار نفر می رسد در ارتکاب این سرقت ها که عمدتا به منظور تامین مواد مصرفیشان انجام می شود، نقش عمده ای دارند.
وی در پایان با اشاره به آمادگی پلیس برای جمع آوری همه معتادان متجاهر ظرف مدت ۴۸ ساعت به شرط فراهم بودن مکانی برای نگهداری آن ها، خاطرنشان کرد: برخورد پلیس با عوامل تاثیرگذار در سرقت ها، اعم از سارقان، مالخران و فروشندگان اموال مسروقه در استان با جدیت ادامه پیدا خواهد کرد.
افزایش ۱۳۳ درصدی دستگیری مالخران اموال مسروقه در کرمانشاه
رئیس پلیس آگاهی استان کرمانشاه نیز در گفت و گو با خبرنگار طلوع کرمانشاه با اشاره به رشد ۱۳۳ درصدی دستگیری مالخران اموال مسروقه در ۶ ماه سپری شده از سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد.
سرهنگ “علی کرمی” با بیان اینکه امسال ۳ طرح مقابله با مالخران اموال مسورقه در استان اجرا شده است، تعداد طرح های اجرایی ۶ ماهه اول سال گذشته را یک طرح عنوان کرد و گفت: در حالی که طی نیمه نخست سال قبل ۹ مالخر دستگیر شده بودند امسال این رقم به ۲۱ نفر رسیده است.
وی همچنین از تداوم برخورد با خریداران و فروشندگان اموال مسروقه در استان خبر داد و گفت: برخورد با این افراد با جدیت ادامه پیدا می کند.
سرهنگ کرمی در پایان گفت: سارقان و مالخران اموال مسروقه امروز از نگاه پلیس در امان نبوده و قطعا دیر یاز رود دستگیر و به سزای عملشان خواهند رسید.
گزارش از مسعود اسماعیلی-خبرنگار طلوع کرمانشاه
دیدگاه