یک روانشناس کرمانشاهی با تاکید براینکه سلامت روح و روان مردم استان به کیفیت زندگی آن ها بر می گردد، گفت: کرمانشاه فاقد مکان مناسب برای تخلیه هیجانات جوانی است.
به گزارش پایگاه خبری طلوع، کرمانشاه شهری که به مظلومیت معروف است زیرا همواره زیر تیغ ناملایمات و بد عهدی های افرادی بوده و هست که چهره او را امروز اینگونه برای دیگران به تصویر کشیده اند و متاسفانه هر روز بیشتر از دیروز اوضاع روحی و روانی مردمان غیور و قهرمان و مهربان آن بد می شود.
مریم رئوفی روان شناس کرمانشاهی در گفتگو با خبرنگار طلوع، گفت: حال مردم کرمانشاه خوب نیست،زیرا مردم به دنبال رزق و روزی خود هستند و برای زندگی خود خیلی تلاش می کنند اما همواره به دلیل شرایط اقتصادی نابسامان نه تنها پیشرفتی را احساس نمی کنند بلکه باعث شده سطح اضطراب و استرس در این شهر بیشتر از شهرهای دیگر در کشور باشد.
وی با تاکید بر اینکه سلامت روح و روان مردم استان به کیفیت زندگی آن ها بر می گردد، گفت: متاسفانه خشم در میان مردم کرمانشاه به دلیل مشکلات متعدد، زیاد است و افراد احساس ناکامی شدید دارند و ما نمود آن را به شکل بروز خشم و حتی درگیری در شهر میبینیم.
وی افزود: اغلب این افراد برای برون رفت از این حالت به دنبال داروهای مسکن،مواد مخدر و یا حتی مشروبات الکی هستند تا بتوانند به ظاهر خود را تسکین بدهند،آرامش ایحاد بکنند و احساسات منفی خود را کاهش بدهند که البته این اقدام منشا بروز معضل جدیدی برای استان خواهد بود.
این روان شناس گفت:تعداد زیادی از مردم اهل مطالعه و ورزش نیستند و زمان خود را از طریق تلویزیون و شبکه های اجتماعی می گذرانند، از سوی دیگر برنامه های صدا و سیمای استان کارایی لازم را برای مردم ندارد و در نتیجه به شبکه های خارجی و ماهواریی پناه می برند.مردم نظاره گر برنامه هایی هستند که بومی ما نیست و می تواند برای ما تضاد ایجاد بکند زیرا در این برنامه ها بزرگ نمایی شده است و در اکثر مواقع واقعیتی پشت آن ها نیست و دیدن این برنامه ها قطعا احساس سر خوردگی در زندگی برای همشهریان ایجاد می کند.
رئوفی اضافه کرد:شهر کرمانشاه امروزه با جوان هایی روبروست که بی هویت شده اند و مدام به دنبال یک معنا برای زندگی خود هستند.متاسفانه جوانان کرمانشاهی هویت خودشان را به ماشین،موبایل،لباس و دوستی ها گره زده اند تا جایی که این هویت های جعلی باعث سرگردانی و بی هدف و بی معنا شدن زندگی آن ها شده است.
این روانشناس کرمانشاهی با اشاره به نقش مهم آموزش در زندگی مردم بویژه جوان ها گفت:متولیان امر آموزش باید برای جوانان معنا خلق کنند تا بتوانند خلاهای خود را پر کنند و هویت های جدید و مناسب پیدا کنند.
*این روان شناس ادامه داد:در کرمانشاه کارهای صنعتی و تجاری بسیار کم است اما استان کرمانشاه پتانسیل های خوبی برای کار کردن دارد به شرطی که جوان های کرمانشاهی میلی برای تغییر و پیشرفت داشته باشند، فرهنگ کار و تلاش در این استان کم رنگ است.
وی در خصوص میزان افسردگی در میان کرمانشاهیان گفت:من احساس می کنم اضطراب و افسردگی در این شهر از حالت سطحی و ابتدایی خود گذشته است و به بیماری رسیده است زیرا تعداد زیادی از جوان های ما حالت افسردگی ندارند بلکه دچار اختلال شده اند و با توهمات و تصوراتی که دارند مشکل ساز هستند.
از طرفی به دلیل مشکلات اقتصادی، بسیاری از دختران قادر به ازدواج کردن نیستند و در زندگی احساس بی برنامگی و بی هدفی دارند.آن ها آرام آرام از حالت افسردگی وارد فاز اختلالات شخصیتی و یکسری بیماری های روحی و روانی می شوند و البته این مورد در خصوص پسران جوان هم صدق می کند.
وی ضمن اشاره به این موضوع که کرمانشاه فاقد مکان مناسب برای تخلیه هیجانات جوانی است،گفت: دورهمی های بی هدف وناسالم شایع شده،
گرایش به داروهای مسکن در شهر کرمانشاه زیاد است و متاسفانه مصرف مواد مخدر صنعتی مثل روان گردانها در میان برخی دختران،پسران،دانشجوها،رانندگان دیده می شود، اما نکته ای که قابل توجه است این است که متاسفانه مصرف مواد مخدر گل و دخانیات شایع شده است و قبح آن شکسته شده است و شاید هنوز باور ندارند که این مواد اعتیاد آور هستند.
وی در ادامه به استفاده زیاد قلیان بویژه در میان بانوان اشاره کرد و گفت: امروزه در قهوه خانه ها،رستـوران ها و پارک ها شاهد تصویرهایی هستیم که قبح آن کاملا شکسته شده و این تصاویر نشانه خوبی نیست.
گفتگو از منیر اضمحالی-خبرنگار طلوع کرمانشاه
دیدگاه