یک فعال گردشگری و نائب رئیس شبکه محیط زیست و منابع طبیعی استان کرمانشاه گفت: برخی از اعضای تورهای مسافرتی و گردشگری به طبیعت ضربه می زنند و از اداره ما میراث فرهنگی و محیط زیست استان داریم با چنین رفتارهایی برخورد کنند.
زهرا صوفی قلعه گلینه در گفتگو با پایگاه خبری طلوع، گفت: تورهای رها در طبیعت همانند برخی از تورهای مسافرتی موجب آسیب جدی به طبیعت می شوند که میتوان به رفتارهایی همچون بلندکردن صدای موزیک اشاره کرد که باعث ترس حیوانات می شود، دست زدن به تخم پرندگان و جوجه های آنها، رها کردن زباله، آتش روشن کردن زیر درخت و شکستن آن، درست کردن تاپ و بازی، بالا رفتن از درختان، آوردن بچه های حیوانات با خود از جمله رفتارهای آسیب زای انسان به خخخ طبیعت است.
موسس انجمن گردشگری کاوات نگین سبز زاگرس تاکید کرد: پیشنهاد میشود مدیرکل محیط زیست استان از طریق دادستانی عملکرد پرخطر برخی از این تورها را پیگیری کند و اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استاننیز در این زمینه با جدیت وارد عمل شود، باید پرسید که چرا با چنین رفتارهایی برخورد بازدارنده نمی شود؟
صوفی که نماینده همیار طبیعت شهرستان کرمانشاه نیز هست، ادامه داد: محیط زیست میراث مشترک بشریت است، توریسم طبیعت که اکو توریسم نامیده می شود نوعی از گردشگری است که طبیعت گران بدون آسیب رسانی به طبیعت از مناظر طبیعی دیدن می کنند، زیست بوم منطقه کرمانشاه تحت تاثیر شتابان است.
صوفی یادآور شد: از سویی با استفاده نامناسب از منابع طبیعی و افزایش جمعیت، دسترسی به اکوسیستم و گسترش دامنه فعالیت های اقتصادی و اجتماعی مواجه هستیم و از سوی دیگر به نظر می رسد که تخریب های ناشی از دوران جنگ در منطقه با گذشت ۲۰ سال از آن، همچنان تاثیر منفی خود را بر محیط زیست حفظ کرده است و مسیر توسعه در منطقه بدون توجه به پایداری تکنولوژیکی زیست بوم و میزان آسیب پذیری مناطق، انجام گرفته است.
این فعال گردشگری افزود: با آمدن اسم محیط زیست، ذهن به سمت طبیعت میرود اما باید گفت که این دو مفهوم کاملا با هم متفاوت هستند، طبیعت بخشی از محیط زیست اطراف ما است و محیط زیست مجموعهای از عوامل فیزیکی و شیمیایی که کاملا به هم متصل هستند. هوایی که تنفس میکنیم، پوششهای گیاهی، جانوران و در واقع از عمیقترین نقطه تا جو سیاره زمین، محیط زیست نامدارد.
عضو انجمن صنفی راهنمایان گردشگری استان کرمانشاه معتقد است، اگر قسمتی از بخشهای محیط زیست از بین برود یا دچار مشکل شود، فعالیت بقیه اجزا هم متوقف میشود و باید دقت کرد که هیچ بخشی از محیط زیست قابل حذف شدن نیست. وی تاکید کرد: همانگونه که این میراث گرانبها از گذشتگان به ما رسیده، ما هم باید از آن به خوبی مراقبت کنیم و به آیندگان تحویل بدهیم.
گفتگو از زهره کریمزاده-خبرنگار طلوع کرمانشاه
دیدگاه