تکیه معاون الملک این اثر بی بدیل برجای مانده از دوره قاجار بیش از اینها بر گردن ما حق دارد که اغلب در ایام نوروز شاهد بازدید گردشگران از زیبایی خود باشد.
به گزارش پایگاه خبری طلوع، اینکه چرا این اثر تاریخی در بیشتر روزهای سال در تنهایی و سکوتی عمیق فرو میرود و چندان خبری از هیاهو و شلوغی ندارد به میزان تلاش ها برای رونق و افزایش گردشگری ارتباط دارد.
از سوی دیگر این بنای تاریخی در معرض فرسایش براثر نم زدگی قرار دارد، معضلی قدیمی در آب انبار تکیه که هرسال به هنگام وقوع باران شاهد آن می شود، آبی که سطح آن به هنگام بارندگی بالا می رود و بنا را در معرض تهدید ریزش کاشی های رنگی به علت نم زدگی و فرسایش قرار می دهد و در مقابل وعده ای که هرسال بی نتیجه باقی می ماند و نجات آن به یکی از مهم ترین مطالبات مردمی تبدیل شده است.
بدیهی است که رونق و افزایش بازدید از موزه تکیه معاون الملک کرمانشاه یکی از پیشنهادات کارشناسان و فعالان عرصه گردشگری است و کاربرد موزه ها علاوه برجنبه تفریحی و گردشگری، یکی از منابع آموزش و یادگیری های تخصصی برای گروه های سنی می باشد.موزه معاون الملک علی رغم کارکرد مذهبی موسسان ان، امروزه دارای کاربرد متنوعی بوده که ظرفیت جذب تعداد بالایی از بازدیدکنندگان عمومی و حرفه ای را دارد.
گردشگری عمومی، فرهنگی، تخصصی، دینی، معماری، هنری، علم و فناوری، آموزش و …. از زوایایی است که نباید توسعه آن در این مکان تاریخی از دید مسوولان امر پنهان بماند.
از نظر کارشناسان و صاحبنظران حوزه تاریخی و گردشگری، درنظر گرفتن تدابیری برای بازدید رایگان از این بنا در مناسبت های خاص، بازدید گروه های دینی و مذهبی با هدف معرفی تبارشناسی فضاهای مذهبی، معرفی الگوهای معماری بومی، توجه بهتر به تلفیق نگارگری و مذهب، معرفی بهتر کاربرد انواع خوشنویسی در تکیه و تجلیات عرفانی طبیعت در هنر شیشه کاری، ارائه آموزش های تخصصی حوزه های معماری، خوشنویسی، نگارگری، تاریخ فضاهای مذهبی، معرفی پوشش و خوراک شناسی اقوام، آموزش نگارگری و معرفی اسلوب های تاریخی نگارگری تنها بخشی از فعالیت ها برای رونق و حفظ هویت فرهنگی این بنای تاریخی است.
آموزش شاهنامه خوانی تصویری و اسلوب قصه گویی ترکیبی محیطی و تصویری، در این بنا بیش از گذشته ضرورت دارد.
پیشنهاد می شود با فعالیت های فرهنگی، هنری و انتشاراتی و تدوین کتاب مجموعه تصاویر و تدوین تاریخ شفاهی موزه براساس صاحبان موقوفه، مدیران استانی، اهل منبر و وعاظ و… بار دیگر رونق و هیاهو به این مکان بازگردانده شود.
برگزاری مسابقه نقاشی حضوری و مجازی از تصاویر موزه ویژه کودکان ونوجوانان از دیگر مواردی است که باید استمرار آن جدی گرفته شود.
در صورتی که اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان، برنامه ای مدون برای رسیدگی به نظافت و بهداشت، امور عمرانی و فرهنگی برای این شاهکار هنر و معماری اصیل ایرانی – اسلامی در نظر گیرد، تکیه معاون الملک بیش از همیشه در مرکز توجه قرار خواهد گرفت و مشکلات آن در سایه تدبیر و مدیریت بهتر رفع خواهد شد.
یادداشت از زهره کریمزاده-خبرنگار طلوع کرمانشاه
دیدگاه