سه شنبه, ۱۰ مهر , ۱۴۰۳ Tuesday, 1 October , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 21454 تعداد نوشته های امروز : 3×

آخرین خبرها

سرقت در کرمانشاه کاهش ۲۲ درصدی داشته است سقوط از درخت گردو جان باغدار صحنه ای را گرفت انجام ۲۴۱۷ عملیات توسط آتش‌نشانان کرمانشاهی طی شش‌ماهه نخست امسال محافظت از پیری مغز با تکیه بر رژیم غذایی چگونه «شپشِ سر» را از بین ببریم؟ طعمه گذاری مناطق آلوده به موش/ شهروندان به طعمه‌ها دست نزنند کرمانشاه شهر گردشگری نیست فیلم کوتاه «نیچیر» وارد جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران شد تشکیل پلیس گردشگری نیاز کرمانشاه است آغاز فصل بارش‌ها و لزوم پاکسازی کانال‌های آب در شهر کرمانشاه اعضای بدن فرد ۵۷ ساله کرمانشاهی جان دوباره به بیماران پیوند عضو بخشید مدارس کرمانشاه زیر ذره‌بین استاندارد ۵ سال برای مقابله با «بحران جمعیت» فرصت داریم کرمانشاه هنوز یک معبر گردشگری است/ جاذبه‌های گردشگری را به خوبی معرفی نکرده‌ایم کاهش محسوس دمای هوای کرمانشاه در دومین هفته از فصل پاییز مجوز افزایش تراکم یک طبقه در برخی از محلات کرمانشاه صادر شد ۱۰۶۳ قبضه سلاح و مهمات در کرمانشاه کشف شد به ۱۰ ایستگاه آتشنشانی دیگر در کرمانشاه نیاز داریم اراذل و اوباش رفتارشان را اصلاح نکنند قاطعانه و بدون گذشت با آن ها برخورد می شود آثار چهارمین جشنواره هنرهای مفهومی کرمانشاه به نمایش گذاشته شد

طی ۱۰ سال آینده سونامی سکته قلبی در راه است/ در آینده نزدیک اختلالات جدی در خدمت‌رسانی به بیماران قلبی به وجود می آید
05 مهر 1403 - 11:36
شناسه : 295009
1
طلوع‌‌کرمانشاه : برای بهبود بیماران قلبی و کاهش آمار مرگ و میر بر اثر سکته قلبی در ایران، تهیه امکانات و تجهیزات استاندارد و تخت های بیمارستانی می تواند نقش موثری را ایفا کند که در این خصوص اقدامات لازم از سوی وزارت بهداشت و سارمان غذا و دارو صورت نمی گیرد.  به مناسبت روز جهانی قلب با دکتر حسین نوید، جراح قلب و متخصص نارسایی های قلبی، درمورد عمده ترین مشکلات قلبی در ایران و علل آنها، راه های پیشگیری و کمبود تجهیزات و تخت های بیمارستانی به گفتگو پرداخته است. نوید درباره عمده ترین بیماری های قلبی در ایران و علل ایجاد آنها گفت:« شایع ترین علت مرگ و میر در ایران سکته قلبی است. مهم ترین دلایل ایجاد سکته قلبی به چاقی، فشارخون بالا، دیابت و برخی بیماری های زمینه ای باز می گردد. علاوه بر آن استعمال دخانیات و مواد مخدر هم در بروز سکته قلبی تاثیرگذار است. اگر این موارد کنترل نشوند اثر تجمعی پیدا می کنند و پس از مدتی به بروز سکته قلبی منجر می شوند. همچنین مشکلات روانی مانند استرس، اضطراب، افسردگی و... در بروز سکته و بیماری های قلبی موثر است. از دیگر عوامل خطر ایجاد سکته قلبی، افزیش سن است که با توجه به حرکت برق آسای جمعیت ایران به سوی پیری، آمار سکته های قلبی هم به تبع آن افزایش می یابد. از سوی دیگر، استرس و اضطراب عامل موثر دیگری بر بروز سکته قلبی است که در فضای جامعه امروز ایران وجود دارد و اقشار مختلف مردم را به خود درگیر کرده است. همچنین مطالعات نشان می دهد که آلودگی های محیطی به ویژه آلودگی های صنعتی و آلودگی هوا در افزایش آمار سکته و بیماری های قلبی در یک منطقه نقش پررنگی را ایفا می کند.» به گفته نوید، یکی از مهم ترین عوامل سکته زودهنگام قلبی در جوانی مربوط به سابقه خانوادگی است؛ یعنی بیماری قلبی می تواند بر اثر عوامل ژنتیکی به فرزندان بیمار ارث برسد. به همین دلیل در مواردی مشاهده می شود که کودکان و نوجوانان بر اثر سکته های قلبی و عروقی جان خود را از دست می دهند. بر اساس آمار های رسمی، میانگین سن سکته قلبی در ایران به 50 تا 60 سالگی رسیده است در حالی که این آمار در کشور های دیگر بین 60 تا 70 سال است. این به آن معناست که آمار ایران حدود 20 سال پایین تر از جهان است.
منبع : رکنا
پ
پ

 سکته قلبی رتبه اول علت مرگ و میر در ایران است. آمار های رسمی نشان می دهد که میانگین سن سکته قلبی در ایران ۲۰ سال کمتر از سایر کشور های جهان است که این زنگ خطری برای ایران محسوب می شود.

برای بهبود بیماران قلبی و کاهش آمار مرگ و میر بر اثر سکته قلبی در ایران، تهیه امکانات و تجهیزات استاندارد و تخت های بیمارستانی می تواند نقش موثری را ایفا کند که در این خصوص اقدامات لازم از سوی وزارت بهداشت و سارمان غذا و دارو صورت نمی گیرد.

 به مناسبت روز جهانی قلب با دکتر حسین نوید، جراح قلب و متخصص نارسایی های قلبی، درمورد عمده ترین مشکلات قلبی در ایران و علل آنها، راه های پیشگیری و کمبود تجهیزات و تخت های بیمارستانی به گفتگو پرداخته است.

نوید درباره عمده ترین بیماری های قلبی در ایران و علل ایجاد آنها گفت:« شایع ترین علت مرگ و میر در ایران سکته قلبی است.

مهم ترین دلایل ایجاد سکته قلبی به چاقی، فشارخون بالا، دیابت و برخی بیماری های زمینه ای باز می گردد. علاوه بر آن استعمال دخانیات و مواد مخدر هم در بروز سکته قلبی تاثیرگذار است.

اگر این موارد کنترل نشوند اثر تجمعی پیدا می کنند و پس از مدتی به بروز سکته قلبی منجر می شوند. همچنین مشکلات روانی مانند استرس، اضطراب، افسردگی و… در بروز سکته و بیماری های قلبی موثر است.

از دیگر عوامل خطر ایجاد سکته قلبی، افزیش سن است که با توجه به حرکت برق آسای جمعیت ایران به سوی پیری، آمار سکته های قلبی هم به تبع آن افزایش می یابد.

از سوی دیگر، استرس و اضطراب عامل موثر دیگری بر بروز سکته قلبی است که در فضای جامعه امروز ایران وجود دارد و اقشار مختلف مردم را به خود درگیر کرده است. همچنین مطالعات نشان می دهد که آلودگی های محیطی به ویژه آلودگی های صنعتی و آلودگی هوا در افزایش آمار سکته و بیماری های قلبی در یک منطقه نقش پررنگی را ایفا می کند.»

به گفته نوید، یکی از مهم ترین عوامل سکته زودهنگام قلبی در جوانی مربوط به سابقه خانوادگی است؛ یعنی بیماری قلبی می تواند بر اثر عوامل ژنتیکی به فرزندان بیمار ارث برسد.

به همین دلیل در مواردی مشاهده می شود که کودکان و نوجوانان بر اثر سکته های قلبی و عروقی جان خود را از دست می دهند. بر اساس آمار های رسمی، میانگین سن سکته قلبی در ایران به ۵۰ تا ۶۰ سالگی رسیده است در حالی که این آمار در کشور های دیگر بین ۶۰ تا ۷۰ سال است. این به آن معناست که آمار ایران حدود ۲۰ سال پایین تر از جهان است.

*وی در خصوص اقدامات پیشگیرانه در بروز سکته قلبی اظهار کرد:« پیشگیری از بیماری های قلبی به اجتناب از علل بروز سکته قلبی باز می گردد. به عنوان مثال امروزه در بین جوانان، استعمال سیگار و قلیان به وفور دیده می شود.

بنابراین کاهش استفاده از دخانیات در زمینه کاهش آمار مرگ و میر بر اثر سکته قلبی بسیار تاثیرگذار است. از دیگر اقدامات پیشگیرانه در این حوزه می توان به کنترل و درمان بیماری های زمینه ای مانند دیابت و فشار خون اشاره کرد که تاثیر کاهنده بر بیماری ها و سکته های قلبی دارند.

از سوی دیگر، استرس و اضطراب عامل موثر دیگری بر بروز سکته قلبی است که در فضای جامعه امروز ایران وجود دارد و اقشار مختلف مردم را به خود درگیر کرده است. بنابراین دور کردن مردم جامعه از استرس و اضطراب و حفظ آرامش آنها در کاهش آمار سکته های قلبی بسیار تاثیرگذار است.»

نوید در حوزه دستگاه ها و تجهیزات بیماری های قلب و عروق اذعان داشت:« بخشی از دستگاه های قلب و عروق، زیرساختی هستند که توسط بیمارستان ها و دانشگاه ها تولید و بین مراکز درمانی توزیع می شوند.

اما بخشی از دستگاه ها مصرفی هستند که از جمله آنها می توان به وسایل آنژیوگرافی، ابزار های مربوط به درمان آریتمی قلبی، باتری قلب و… اشاره کرد. مشکل اصلی پزشکان قلب و عروق در حال حاضر کمبود دستگاه ها و وسایل مصرفی است که در دسترس همه نیست و عوامل متعددی همچون تحریم بر کمبود این تجهیزات اثرگذار هستند.

تامین لوازم مصرفی حوزه قلب و عروق وظیفه سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت است که هر چه سریع تر باید به تامین آنها اقدام کند. زمان طلایی برای رسیدگی به بیمارانی که دچار سکته حاد قلبی می شوند ۹۰ دقیقه است. پس باید سریعا به بیماران را آنژیوگرافی و جراحی کرد تا بیمار به مشکل حاد تری که نارسایی قلبی است مبتلا نشود.»

وی افزود:« از آنجایی که شایع ترین علت مرگ و میر در ایران بیماری ها و سکته قلبی است، نیاز به تخت و تجهیزات بیمارستانی در آن بسیار بالا است و نیاز به گسترش و توسعه دارد. اگر توسعه در تامین تخت و تجهیزات بیمارستانی صورت نگیرد، در ۱۰ سال آینده ما با سونامی مواجه خواهیم شد که کمبود امکانات بیماران قلبی در کشور است.

بدین ترتیب مسئولان باید به گونه ای برنامه ریزی کنند که در سال های آتی چه از نظر پزشک و متخصص قلب و عروق، چه از نظر تخت های بیمارستانی، چه از نظر مراکز درمانی و چه از نظر تجهیزات زیرساختی و مصرفی بیمارستانی هیچ کمبودی در حوزه قلب و عروق نداشته باشیم.»

نوید در پایان به بحث نارسایی قلبی و افزایش این بیماری در آینده اشاره کرد و گفت:« خوشبختانه کشور ما امکانات و تجهیزات درمانی استاندارد را در مراکز اصلی درمانی را برای درمان بیماران قلبی فراهم کرده است.

از سوی دیگر ایران در زمینه هایی همچون جراحی داخلی قلب، استنت گذاری، فنرگذاری و… پیشرفت های خوبی داشته و امکانات آنها را به طور کامل در اختیار دارد.

با تلاش پزشکان و متخصصان قلب و عروق بیماری های اولیه قلبی در اغلب موارد بهبود پیدا می کنند اما بعد از آن احتمال دارد به بیماری صعب العلاج تری به نام نارسایی قلبی تبدیل شود که به معنی افت کارکرد قلب بر اثر بیماری اولیه قلب مثل سکته ای است که فرد آن را به سلامت از سر گذرانده است.

نارسایی قلبی انتهای طیف بیماری های قلبی و عروقی است که با کهولت سن جمعیت ایران، بسیاری از افراد جامعه به آن دچار می شوند. با توجه به پیری جمعیت اگر در تامین امکانات و تجهیزات بیماران قلبی کوتاهی صورت گیرد و کمبودی در آنها وجود داشته باشد، در آینده ای نزدیک اختلالات جدی در خدمت رسانی به بیماران قلبی به وجود می آید.»َ

 

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.