شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ Saturday, 23 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 21688 تعداد نوشته های امروز : 5×

آخرین خبرها

بسته‌های تشویقی برای نوسازی بافت‌های فرسوده کرمانشاه کیهان کلهر ۶۱ ساله شد / مردی که با موسیقی حرف می‌زند مشکل حقوقی شهربازی کرمانشاه حل شده و تا پایان سال به سرمایه‌گذار واگذار می‌شود افزایش میزان شیوع ویروس اچ ‌پی‌ وی در سایه سکوت و انکار ورود سامانه بارشی به کرمانشاه از فردا/ پیش‌بینی افت ۱۰ درجه‌ای دما از گمنامی کوچه‌ها تا عدم تخصیص اعتبار داشتن تیمی در لیگ برتر فوتبال باشگاه های کشور، کمترین حق کرمانشاهیان است/با قدرت در جام حذفی حاضر می شویم سکونت‌گاه‌های غیررسمی معضل شهری کرمانشاه ۷۰۰ نفر از مفاخر و نام‌آوران ۳۰۰ سال اخیر کرمانشاه معرفی می‌شوند «هشیلان»، پشت در کنوانسیون رامسر جزئیات نحوه اسقاط خودروهای فرسوده اعلام شد کاهش ۷ درصدی بارش‌های کرمانشاه/ ورود موج ناپایدار از اواسط هفته آینده خانه «آیت‌الله نجومی» موزه می‌شود یک کارگاه غیرمجاز ساخت روغن‌های تقلبی در کرمانشاه کشف شد کاراته کای کرمانشاهی عازم مسابقات جام جهانی کاراته در اسپانیا شد هوای کرمانشاه در وضعیت «ناسالم برای گروه‌های حساس» قرار گرفت ۲ مکان جدید برای نگهداری معتادان متجاهر کرمانشاه ایجاد می‌شود ۹۰ درصد حمام‌های تاریخی سنقر دچار دخل و تصرف شده‌اند «سراب یاوری» کرمانشاه مجموعه گردشگری می‌شود گرمخانه‌های استان کرمانشاه آماده ارائه خدمات هستند

سیر، داستان یک اکسیر جادویی
11 آبان 1403 - 17:12
شناسه : 295509
5
طلوع‌‌کرمانشاه : سیر، گیاهی باستانی و پرخاصیت، به عنوان یک منبع طبیعی برای بهبود سیستم ایمنی، کاهش فشار خون و جلوگیری از بیماری‌ها شناخته می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهد که این گیاه به ویژه با ترکیبات گوگردی خود، اثرات ضد میکروبی و آنتی‌اکسیدانی قوی دارد و می‌تواند در درمان بیماری‌های مزمن و تقویت سلامت کلی بدن مؤثر باشد.
منبع : فارس
پ
پ
 
سیر یکی از گیاهان بومی مناطق آسیای میانه و خاورمیانه است و به‌عنوان یک محصول غذایی و دارویی مهم شناخته می‌شود. از سیر، به دلیل مزه و خواص آن، به‌عنوان یک ماده طبیعی و داروی گیاهی در طول تاریخ استفاده می‌شده است. خواص ضد باکتری، ضد قارچ و ضدویروسی آن باعث شده که نقش قابل‌توجهی در بهبود سیستم ایمنی بدن، کاهش فشارخون، القای رشد مو، کاهش التهابات و حتی کاهش ریسک برخی از بیماری‌ها مانند بیماری قلبی-عروقی داشته باشد.
 
سیر همچنین به‌عنوان یک ضد اکسیدان قوی شناخته می‌شود و می‌تواند در محافظت از سلول‌ها در برابر آسیب‌های اکسیداتیو مفید باشد.هنگامی‌که سیر تازه با چاقو و یا خردکن و یا حتی از راه جویدن خرد می‌شود، واکنشی شیمیایی در سیر روی می‌دهد که طی آن، ماده‌ای به نام آلیسین آزاد می‌شود.
 
آلیسین یک ضد میکروب قوی است که تنها در لحظه خرد کردن سیر و درست قبل از اینکه حرارت ببیند، تولید می‌شود!به همین دلیل خوردن سیر تازه به این شکل، زمانی که یک آنفلوانزای شدید در حال شروع شدن است، برای متوقف کردن بیماری بسیار مفید است.
 
به توصیه برخی متخصصین، خوردن یک یا دو حبه سیر، هر سه یا چهار ساعت یک‌بار، باعث توقف کامل سرماخوردگی می‌شود و در درمان سرماخوردگی کهنه نیز مؤثر است.
 
محمدباقر مجنونی استادیار فارماکوگنوزی (گیاهان دارویی در داروسازی) دانشکده داروسازی کرمانشاه در این خصوص اظهار کرد: خواص گیاهان جنس سیر (آلیوم) ازجمله موسیر، سیر، پیازچه، تره، والک و تره کوهی از دیرباز علاوه بر ارزش غذایی و تجاری دارای اثرات درمانی گوناگونی است که در مطالعات متعدد بالینی به آن‌ها پرداخته‌شده است.
 
وی با اشاره به اینکه اثرات محافظت قلبی سیر به‌عنوان گیاه شاخص این جنس در مطالعات بالینی متعدد مورد ارزیابی و تائید قرارگرفته است، افزود: سیر دارای اثرات ضد تصلب شرائین یا گرفتگی عروق، کاهنده فشارخون، ضد تجمع پلاکت‌ها، کاهندگی چربی و کلسترول خون هست که این اثرات کم‌وبیش در سایر گیاهان این جنس ازجمله پیاز خوراکی و موسیر ایرانی نیز دیده می‌شود.
 
استادیار دانشکده داروسازی کرمانشاه با تصریح اینکه سیر همچنین دارای اثرات محافظت کبدی نیز بوده و در کنترل و درمان کبد چرب غیرالکلی نیز می‌تواند مفید باشد، خاطرنشان کرد: از دیگر اثرات مفید درمانی سیر می‌توان به اثرات ضد دردی و ضدالتهابی آن اشاره کرد که این موضوع سبب شده از این گیاه در کنترل علائم استئوآرتریت (آرتروز) استفاده شود.
 
 وی ادامه داد: اثرات مفید درمانی و پیشگیری‌کننده سیر در کنترل انواع سرطان در مطالعات مختلف بالینی به اثبات رسیده است.
 
مجنونی عنوان کرد: اثرات ضد دیابتی، ضدویروسی، خلط‌آوری، ضد قارچی، ضد باکتریایی و آنتی‌اکسیدانی از دیگر اثرات مصرف سیر و گیاهان هم‌جنس آن هست.
 
وی گفت: بخش اعظم اثرات مفید سیر مربوط به ترکیبات گوگردی موجود در آن هست بنابراین این ترکیبات فقط در اثر خرد کردن و یا جویدن سیر تولید و آزاد می‌شوند لذا بلعیدن حبه‌های سیر نه‌تنها مفید نیست، بلکه می‌تواند عوارض گوارشی نیز به همراه داشته باشد.
 
این استادیار فارماکوگنوزی (گیاهان دارویی در داروسازی) مطرح کرد: درصورتی‌که بوی ترکیبات گوگرددار سیر شمارا آزار می‌دهد می‌توانید از مکمل‌های گیاهی تهیه‌شده از سیر که دارای روکش روده‌ای (اینتریک کوتد) هستند استفاده نمایید. این مکمل‌ها در داروخانه‌های سطح شهر قابل تهیه می‌باشند.

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.