سه شنبه, ۴ دی , ۱۴۰۳ Tuesday, 24 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 21814 تعداد نوشته های امروز : 5×

آخرین خبرها

ظرفیت پذیرش ۲۵۰کارتن‌خواب در گرمخانه های کرمانشاه/ تعداد معتادمتجاهر در کدام شهرستان کرمانشاه اندک است؟ کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی هزینه سفر به عتبات عالیات/ تمام اعزام‌ها از مرز خسروی انجام می‌شود اختلاف ۲۶ درجه‌ای سردترین و گرم‌ترین نقاط کرمانشاه کاری که نباید هنگام رانندگی در مه انجام داد مدت زمان انتظار اتوبوس در کرمانشاه چقدر است؟ گاز ۱۵ اداره پرمصرف کرمانشاه قطع شد دمای کرمانشاه به زیر صفر رسید مه غلیظ برای دومین روز متوالی استان کرمانشاه را دربرگرفت افراد دیابتی باید سالی یکبار تحت معاینه کامل چشم قرار گیرند مسمومیت ۱۱ نفر در کرمانشاه با گاز منوکسیدکربن تعیین تکلیف مالکیت زمین مهمترین اولویت مرزهای رسمی شوشمی و شیخ صله است مدیری که می‌خواهد کار اقتصادی شخصی انجام دهد، باید از مسئولیتش خداحافظی کند مه غلیظ دید افقی کرمانشاه را به ۵۰ متر رساند برق فیتیله صنعت کرمانشاه را پایین کشید/ خطر تعدیل نیرو بیخ گوش هزاران کارگر آماده باش ۶۵۰ نیروی شهرداری کرمانشاه در بارندگی امروز صدور هشدار زرد هواشناسی درپی بارش باران وبرف در استان کرمانشاه بارش برف در مناطق سردسیر کرمانشاه آغاز شد همه جاده‌های کرمانشاه باز است خانه‌ مسافرهای کرمانشاه سامان‌دهی می‌شوند نارضایتی تجار و بازرگانان از نابسامانی وضعیت مرز رسمی پرویزخان

دستمان برای مرمت سراهای تاریخی کرمانشاه بسته است
12 آبان 1403 - 11:37
شناسه : 295524
4
معاون میراث فرهنگی کرمانشاه: طلوع‌‌کرمانشاه : کیومرث خانی لعل آبادی ، با اشاره به قدمت ۲۰۰ ساله بازار سنتی شهر کرمانشاه، اظهارکرد: این بازار قدیمی یکی از مراکز اصلی خرید مردم کرمانشاه است و روزانه هزاران نفر در آن تردد می‌کنند/ بازارسنتی کرمانشاه در گذشته یکی از طولانی‌ترین بازارهای سرپوشیده ایران با ۱۸ راسته بازار بوده که بعدها به دلیل توسعه شهری، بخش بخش شده است/معاون میراث فرهنگی کرمانشاه با بیان اینکه این بازار در گذشته دارای بخش‌های زیادی مانند راسته بازار، کاروانسرا، سرا، تیمچه، مسجد، حمام، چهارسوق ، دالان و... بوده، گفت:  در طول سالیان گذشته برخی از بخش‌ها کاربری اصلی خود را از دست داده‌اند و هرچند که در آنها هنوز فعالیت اقتصادی وجود دارد، اما دیگر کاربری گذشته را ندارند/وی تصریح کرد: یکی از این بخش‌ها، سراهای تاریخی بازار سنتی کرمانشاه است که از جمله آنها می‌توان به سرای همدانی‌ها، سرای اصفهانی‌ها، سرای وکیل الدوله، سرای نور، سرای کاشانی، سرای حکیم‌الدوله، سرای خرما فروش‌ها، سرای رنگرزها، سرای فراش باشی و سرای سنگ تراش‌ها اشاره کرد/در حال حاضر از اکثر این سراها به عنوان انباری استفاده می‌شود که در شان این بناها نیست و باید حتما بازسازی شوند و به کاربری گذشته خود بازگردند. 
منبع : ایسنا
پ
پ

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه با اشاره به ظرفیت بسیار خوب سراهای بازار سنتی کرمانشاه برای توسعه گردشگری در این مجموعه تاریخی، گفت: ۹۰ درصد این بناها وقفی هستند و عملا دستمان برای مرمت آنها بسته است.

کیومرث خانی لعل آبادی ، با اشاره به قدمت ۲۰۰ ساله بازار سنتی شهر کرمانشاه، اظهارکرد: این بازار قدیمی یکی از مراکز اصلی خرید مردم کرمانشاه است و روزانه هزاران نفر در آن تردد می‌کنند. 

وی افزود: بازارسنتی کرمانشاه در گذشته یکی از طولانی‌ترین بازارهای سرپوشیده ایران با ۱۸ راسته بازار بوده که بعدها به دلیل توسعه شهری، بخش بخش شده است. 

معاون میراث فرهنگی کرمانشاه با بیان اینکه این بازار در گذشته دارای بخش‌های زیادی مانند راسته بازار، کاروانسرا، سرا، تیمچه، مسجد، حمام، چهارسوق ، دالان و… بوده، گفت:  در طول سالیان گذشته برخی از بخش‌ها کاربری اصلی خود را از دست داده‌اند و هرچند که در آنها هنوز فعالیت اقتصادی وجود دارد، اما دیگر کاربری گذشته را ندارند. 

وی تصریح کرد: یکی از این بخش‌ها، سراهای تاریخی بازار سنتی کرمانشاه است که از جمله آنها می‌توان به سرای همدانی‌ها، سرای اصفهانی‌ها، سرای وکیل الدوله، سرای نور، سرای کاشانی، سرای حکیم‌الدوله، سرای خرما فروش‌ها، سرای رنگرزها، سرای فراش باشی و سرای سنگ تراش‌ها اشاره کرد. 

خانی لعل آبادی ادامه داد: در حال حاضر از اکثر این سراها به عنوان انباری استفاده می‌شود که در شان این بناها نیست و باید حتما بازسازی شوند و به کاربری گذشته خود بازگردند. 

وی با بیان اینکه بسیاری از سراهای بازار سنتی کرمانشاه به دلیل گذشت زمان فرسوده شده‌اند، عنوان کرد: باتوجه به اینکه حدود ۹۰ درصد از این سراها اوقافی هستند، بنابراین دست میراث فرهنگی استان برای مرمت آنها بسته است، چراکه طبق قانون اعتبار مورد نیاز برای مرمت هر بنای تاریخی دارای مالکیت بخش دولتی باید از سوی همان ارگان مربوطه تامین شود و میراث فرهنگی نیز تنها وظیفه نظارت بر مرمت آن را خواهد داشت. 

معاون میراث فرهنگی استان عنوان کرد: البته گاها در برخی از سراهای دولتی مانند سرای همدانی‌ها که در ماه‌های گذشته بخش‌هایی از آن دچار حریق شد، میراث فرهنگی به واسطه اضطرار پیش آمده مرمت‌هایی را روی بخش‌هایی از این بناها انجام می‌دهد تا از خطر نابودی آنها جلوگیری کند. 

وی با بیان اینکه میراث فرهنگی استان برنامه احیاء سراهای تاریخی بازار سنتی کرمانشاه را در دستور کار قرار داده، عنوان کرد: اگر مالکین بخش خصوصی و اوقاف همکاری کنند، می‌توانیم سراهای بازار سنتی کرمانشاه را دوباره احیاء کرده و به کاربردی گذشته خود بازگردانیم. همان گونه که در سرای همدانی‌ها با همکاری خود مالکین این بخش اقداماتی را آغاز کرده‌ایم. 

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.