انگار که مشکلات خاموشی های ناگهانی تمامی ندارد و هر روز همانند غده ای رشد می کند وبخش بیشتری از مردمان جامعه را گرفتار این تصمیم مبهم می کند.
اصناف و کسبه بیشترین قشری هستند که طعم تلخ این خاموشی های بی برنامه را چشیده اند، یا باید فساد موادغذایی را به چشم ببینند و یا ساعت ها در تاریکی بنشینند به این امید که برق بیاید و با آمدن روشنایی، پای مشتری به مغازه باز شود.
اصناف معتقدند که با هر قطعی برق روند تولید کم می شود و هزینه تمام شده برای تولیدکنندگان و مصرفکنندگان بالا می رود که نتیجه ای جز تعطیلی و بیکاری را در بر ندارد و حال ناخوش بازار را وخیم تر و بیمارتر می سازد.
عضو هیات رییسه اتاق اصناف کرمانشاه در گفتگو با طلوع، درخصوص وضعیت بازار کرمانشاه در ساعات بی برقی گفت: چندی پیش به دلیل همسانی و یک شکل شدن مغازه ها، بر کسبه خیابان مدرس و ۲۲ بهمن فشار اعمال کردیم تا نسبت به نصب کرکره برقی اقدام کنند و حالا همین تغییر در روزهای بی برقی به مشکل بزرگی تبدیل شده است.
حسین بیات افزود: اگر مغازه دار در محل کار باشد و برق برود باید دو ساعت منتظر بماند تا روشنایی برگردد در چنین شرایطی نه مشتری دارد و نه می تواند درب مغازه را ببندد و منزل برود و یا پیش آمده هنگامی که میخواهد کرکره را بالا دهد برق می رود و باید ساعت ها در گوشه خیابان منتظر بماند و نتواند درآمدی داشته باشد.
بیات اضافه کرد: اگر اداره برق خاموشی ها را به اصناف اعلام می کرد کسبه می توانستند درب مغازه را ببندند و در این انتظار باقی نمانند، بازار در رکود رفته و از سویی با افزایش قیمت دلار قدرت خرید پایین آمده چراکه اجناس ۲۰تا۳۰درصد گرانتر شده اند ولی درآمد مردم اضافه نشده است.
بیات به هزینه بالای اجاره مغازه و هزینه هایی همچون آب و برق برای اصناف اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: بالغ بر ۴۰هزار اصناف در کرمانشاه وجود دارد که با احتساب خانواده آنان و نیروی کاری که دارند این رکود جمعیت بالایی را درگیر و گرفتار می کند.
دیدگاه