حوزه صنعت و معدن اصلیترین بخش اقتصاد در کشور و همه استانها است.
اگرچه کرمانشاه مانند بسیاری از استانهای دیگر از جمله مرکزی، اصفهان، یزد، خوزستان و … استان صنعتی نیست اما میتوان گفت از نظر تعداد صنایع در میانه کشور قرار دارد.
در استان کرمانشاه برای بیش از ۹۰۰ واحد صنعتی مجوز صادر شده که به جز چند واحد سیمان، پتروشیمی، فولاد و کاشی و سرامیک مابقی عمدتا صنایع کوچک و متوسط هستند.
از این ۹۰۰ واحد بخش زیادی در شهرکهای صنعتی مستقر هستند و گذری در شهرکها و نواحی صنعتی استان بیانگر وضعیت وخیم این بخش است.
.بسیاری از ساختمانها و سولههای موجود در شهرکهای صنعتی کرمانشاه از جمله سه شهرک صنعتی مهم بیستون، زاگرس و فرامان که مجاور شهر کرمانشاه هستند یا دربهایشان قفل است یا فقط یک نگهبان دارند و هیچ نشانی از فعالیت وجنش و جوش و تردد نیروی کار در آنها دیده نمیشود.
*قراردادهای متعددی برای اراضی شهرکهای صنعتی کرمانشاه منعقد شده که چندین سال است بلاتکلیف مانده و منجر به ایجاد واحد صنعتی نشده است تنها اراضی صنعتی کرمانشاه بلوکه شده و امکان واگذاری آن به سرمایهگذاران و متقاضیان جدید نیست، موضوعی که بارها انتقاد استانداران اسبق کرمانشاه را به دنبال داشته است.
صنایع خارج از شهرکهای صنعتی نیز حال و روز خوبی ندارند، از ۹۰۰ واحد صنعتی دارای مجوز ، تعدادی از آنها فقط مجوز کاغذی دارند و هیچ فعالیت تولیدی انجام نمیدهند.
بیستون تامین و کاغذ غرب نمادهایی از پروژههای بی سرانجام صنعتی کرمانشاه هستند که بیش از یک دهه رکود را پشت سر گذاشتهاند.
کارخانه اسیدسیتریک با چند هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری صنعتی سالهاست که خوابیده و ۱۵،۱۶ سال است که تولیدی ندارد. حتی تا کنون دو یا سه بار به صورت نمایشی راهاندازی مجدد شد و برای آن افتتاحیه گرفتند اما هنوز هم تعطیل است و محسن دارابی مدیرکل صنعت و معدن کرمانشاه هر بار وعده راهاندازی آن را به تاخیر میاندازد.
کرپناز که میتوانست امروز بخش زیادی از پارچه و چادر مشکی ایران را تامین کند به رغم ادعای متولیان صنعت مبنی بر فعال بودن، نشانی از تولید و فعالیت ندارد و اگر از مقابل آن عبور کنید با در بسته واحد مواجه میشوید.
بیواتانول و بیوایمپلنت دو پروژه بزرگی هستند که ۱۳ سال قبل در سفر مقام معظم رهبری به کرمانشاه تصویب شدند اما هنوز بعد از ۱۳ سال به افتتاح نرسیدند و مدیرکل صنعت و معدن کرمانشاه وعده افتتاح آنها را از هفته دولت تا دهه فجر هر سال جابجا میکند.
مجموع این موارد نشان میدهد حوزه صنعت و معدن کرمانشاه که بیش از ۳۰ هزار نفر در آنها مشغول به کار هستند گرفتار مدیریت فشلی شده که انگیزهای برای پیشبرد امور این حوزه ندارد./
محسن دارابی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه و بیژن کردستانی مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان بیش از چهار، پنج سال است که در این دو حوزه مدیریت دارند و عواقب مدیریت نادرست آنها امروز در رکود صنایع و به نتیجه نرسیدن طرحهای صنعتی و نیمه تعطیل بودن بسیاری از واحدهای مستقر در شهرکهای صنعتی خود را نشان میدهد.
زمان آن رسیده پیش از آنکه زیان جدیتری به این بخش وارد شود استاندار کرمانشاه نسبت به جابجایی این دو مدیر که درگیر سکون شدهاند اقدام نمایند زیرا آنها تلاش برای ماندن در قدرت را به پیگیری امور صنعت ترجیح میدهند و وقت آن رسیده نیروهای تازه نفس و با انگیزه جای این دو مدیر را بگیرند تا شاید تحولی در حوزه صنعت کرمانشاه رخ دهد.
نجات دادن بخش صنعت که معیشت ۳۰ هزار نفر به صورت مستقیم و چندین هزار نفر به صورت غیرمستقیم به آن گره خورده مطالبه جدی مردم کرمانشاه از استاندار جدید است.
دیدگاه