چهارشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۳ Wednesday, 22 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 21976 تعداد نوشته های امروز : 7×

آخرین خبرها

سال گذشته در اصلاح الگوی کشت موفق عمل کرده و از استانهای برتر بوده ایم /گاها مجبور به رفتار قهری با کشاورزانی شدیم که الگوی کشت را رعایت نمی کردند شرکتهای خصولتی هرجا که لازم باشد سر در می آورند و رسانه ها هم عملا هیچ کاره اند/واسپاری ها باید فراگیر باشد و همه شرایط یکسانی برای برخورداری داشته باشند/هیچ مدیرکلی برای ماهی ۲۰ تا ۳۰ میلیون حقوق پست نمی گیرد! پارکینگ چالابه متوقف می شود/ گرفتن هر گونه وجه از مردم غیرقانونی است کرمانشاه در سراشیبی پیر شدن چربی پنهان در بدن می‌تواند عامل بیماری قلبی باشد! کرمانشاه تا ۱۰ بهمن ماه برفی و بارانی است محسن چاوشی ۳۰ زندانی را در کرمانشاه آزاد کرد رسانه ها باید دستشان برای افشای شرکتهای خصولتی در استان باز باشد/فساد اداری در استان ساختاری نیست، مشکل از تضاد منافع است کرمانشاه ظرفیت این را دارد که ۵۰درصد اعضای تیم ملی کاراته را تامین کند ثبت بیشترین بارش برف در «بوژان»/ کرمانشاه ۴ تا ۶ درجه سردتر می‌شود مصرف بیش از ۲۰۰ تن شن و نمک در معابر شهری کرمانشاه خیابان غذا کرمانشاه باید جمع شود برف‌روبی ۲۴ ساعته در محورهای کرمانشاه/ همه مسیرها باز است جزئیاتی جدید از تخلفات انتخابات نظام مهندسی ساختمان کرمانشاه ناوگان اتوبوسرانی کرمانشاه الکترونیک می‌شود/ رایزنی ها برای افزایش تعداد اتوبوس شروع بهار کردی در مناطق گرمسیری کرمانشاه؛ آیینی بر جای مانده از پیشینیان احداث شهرک ضایعات کرمانشاه به کجا رسید؟ ماجرای شیوع کرونای چشمی در کشور | این ویروس بسیار مسری است ۱۰ درصد معتادان کشور زن هستند/ فاصله زمانی اولین مصرف تا اطلاع خانواده‌ها ۵ سال است دستگیری قاتل فراری در کرمانشاه

سال گذشته در اصلاح الگوی کشت موفق عمل کرده و از استانهای برتر بوده ایم  /گاها مجبور به رفتار قهری با کشاورزانی شدیم که الگوی کشت را رعایت نمی کردند
03 بهمن 1403 - 15:07
شناسه : 296788
0
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه: طلوع‌‌کرمانشاه :

“فرهاد شریفی” توضیح داد: مبنای این تحلیل سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی است و نشان می دهد که ما سال گذشته تا حد قابل قبولی توانسته ایم در این حوزه موفق عمل کنیم/ بخشی از این طرح شامل کاهش قابل توجه سطح زیر کشت هندوانه، خیار، برنج و ذرت دانه ای است.علاوه بر آن ما کشت چغندر را به سمت پاییزه بردیم و کشت سیب زمینی و پیاز را به حد تعادل رساندیم. همچنین درصد زیادی از مزارع گوجه فرنگی را به نوار تیپ که آبیاری آن به صورت قطره ای انجام می شود تجهیز کردیم/ ما برای عملی کردن طرح های فوق گاها مجبور به برخی رفتارهای قهری با کشاورزانی شدیم که حاضر به اجرای الگوی کشت نشدند. مثلا با عدم پرداخت نهاده های کشاورزی و کود به آنها، شخم زدن و سم پاشی زمین ها و …

نویسنده : لیلاسعدوندی منبع : اختصاصی طلوع کرمانشاه
پ
پ

به دنبال هشدار کاهش منابع آب زیرزمینی و شائبه عدم رعایت الگوی کشت در استان، معاون سازمان جهاد کشاورزی در گفتگوی اختصاصی با طلوع کرمانشاه وضعیت مزارع استان را به لحاظ اصلاح الگوی کشت مطلوب ارزیابی کرد و گفت: کرمانشاه سال گذشته در رده بندی استانی جزو استانهای موفق بوده و میزان رعایت الگوی کشت در مزارع استان چیزی حدود ۸۹درصد برآورد شده است.

“فرهاد شریفی” توضیح داد: مبنای این تحلیل سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی است و نشان می دهد که ما سال گذشته تا حد قابل قبولی توانسته ایم در این حوزه موفق عمل کنیم.

وی درباره جزئیات طرح اصلاح الگوی کشت در استان گفت: بخشی از این طرح شامل کاهش قابل توجه سطح زیر کشت هندوانه، خیار، برنج و ذرت دانه ای است.علاوه بر آن ما کشت چغندر را به سمت پاییزه بردیم و کشت سیب زمینی و پیاز را به حد تعادل رساندیم. همچنین درصد زیادی از مزارع گوجه فرنگی را به نوار تیپ که آبیاری آن به صورت قطره ای انجام می شود تجهیز کردیم.

شریفی افزود: ما برای عملی کردن طرح های فوق گاها مجبور به برخی رفتارهای قهری با کشاورزانی شدیم که حاضر به اجرای الگوی کشت نشدند. مثلا با عدم پرداخت نهاده های کشاورزی و کود به آنها، شخم زدن و سم پاشی زمین ها و …

او البته تصریح کرد: برخی از کشاورزان خودشان الگوی کشت را رعایت می کنند چون به این نتیجه رسیده اند که تولید برخی محصولات با توجه به آب بر بودن آنها صرفه اقتصادی ندارد.

وی درحالیکه وضعیت منابع آبی استان را مطلوب تر از دیگر استانهای کشور ارزیابی کرد گفت: با این حال باید مدیریت کنیم تا به وضعیت بحرانی نرسیم. لذا اصلاح الگوی کشت را در اولویت قرار داده ایم. هرچند باید در کنار اجرای این طرح حواسمان به تنظیم بازار هم باشد و جلوی کمبود یا بیش بود برخی محصولات را بگیریم.

*شریفی در این باره توضیح داد: به عنوان مثال از آنجایی که چند کارخانه تولید رب در استان داریم کشت گوجه فرنگی برایمان ضرورت دارد و یا اگر به اندازه کافی سیب زمینی کشت نکنیم قیمت برنج بالا می رود و گاها در شرایط بدی قرار می گیریم که سالها پیش آنرا تجربه کردیم.

وی ادامه داد: در شرایطی که طبق مجوز سازمان جهاد کشاورزی سال گذشته مجوز کشت ۵هزار هکتار سیب زمینی و ۳هزار هکتار پیاز داشتیم هرکدام از آنها را به حداقل ممکن رساندیم. مثلا سیب زمینی در ۳هزار هکتار و پیاز چیزی حدود هزارو۷۰۰ هکتار کشت شد.

شریفی درخصوص کشت برخی محصولات آب بر در استان نیز گفت: ما پیشتر و در سالهای قبل چند هزارهکتار کشت هندوانه در استان داشتیم درحالیکه حالا این مقدار سرجمع به ۱۰ یا ۲۰ هکتار هم نمی رسد. همچنین است وضعیت تولید خیار که محصول آب بری است و کشت آن را تا مقدار زیادی محدود کرده ایم.

وی با اشاره به کاهش قابل توجه کشت ذرت دانه ای در استان از ۴۰ هزار هکتار به ۲۰ هزار هکتار افزود: در این ۲۰هزار هکتار هم یک سوم زمین ها را به علوفه اختصاص داده ایم چون ۳ تا۴ نوبت کمتر آب می برد.

کاهش قابل توجه سطح کشت برنج نیز نکته دیگری است که شریفی درباره اش گفت: در شرایطی که پیشتر در هزارو ۷۰۰ تا هزارو۸۰۰ هکتار از مزارع شرق استان برنج کشت می شد امسال این مقدار به ۲۰۰هکتار رسیده است.

وی افزود: در شهرهای مرزی گیلانغرب و سرپلذهاب کشت برنج هیچ ممنوعیتی ندارد چون اگر آب آنجا مصرف نشود هدر می رود و به عراق می ریزد. بنابراین این دو شهر محدودیتی برای کشت برنج ندارند.

تغییر الگوی کشت چغندر از بهاره به پاییزه بخش دیگری از طرح اصلاح الگوی کشت در استان است که شریفی درباره اش تصریح کرد: چون در کشت پاییزه چغندر تا ۵۰درصد از آب باران یا آب سبز استفاده می کنیم کشت این محصول را به سمت پاییزه برده ایم. با این حال ما هنوز هم چغندر بهاره داریم که باید کم کم زمان کشت آنها را نیز تغییر دهیم.

معاون جهاد کشاورزی همچنین در خصوص نحوه کشت گوجه فرنگی به عنوان یک محصول آب بر گفت: ما در استان ۴ تا ۵ کارخانه رب داریم بنابراین تولید این محصول از نیازهای ماست. با این حال از ۶هزار هکتاری که مجوز کشت در استان داشتیم تنها ۴هزار هکتار کشت کردیم و برای آبرسانی به همین مقدارهم از نوار تیپ استفاده می کنیم که سیستم آبیاری قطره ای دارد و بهره وری آب را ۸۰ تا ۹۰ درصد افزایش می دهد.

او در خاتمه اظهار امیدواری کرد: با ادامه دار شدن طرح اصلاح الگوی کشت در استان و همکاری کشاورزان در سالهای آتی حداقل میزان مصرف آب در حوزه کشاورزی را در استان داشته باشیم.

 

 

 

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.