به دنبال گزارش برخی شهروندان درخصوص کمبود انسولین در استان مدیر نظارت بر امور دارو معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در این باره به طلوع کرمانشاه گزارش داد.
دکتر”هانیه احمدی” با اذعان به این مطلب که هیچ گزارشی از بازرسین این معاونت در خصوص کمبود جدی انسولین در استان مخابره نشده است گفت: موارد کوچک و موردی داشته ایم که دانشگاه با آنها مقابله کرده و برای متخلفین تشکیل پرونده قضایی داده است.
وی افزود: بررسی شایعه قاچاق انسولین در مرزهای استان به عهده پلیس مرزی است که در این باره خبری به ما گزارش نشده است.
احمدی درحالیکه تعداد بیماران پرونده دار دیابتی در استان را به صورت تقریبی چیزی حدود 12 تا 13هزار نفر عنوان کرد گفت: این تعداد افرادی هستند که از طریق بیمه به ما معرفی شده اند و قطعا افرادی هم هستند که پرونده فعالی در بیمه های پایه ندارند، لذا تعداد بیماران دیابتی استان قطعا بیش از این عدد است.
وی در خصوص کمبود انسولین قلمی در استان گفت: سالهاست که نه در کرمانشاه بلکه در سراسر کشور با کمبود انسولین قلمی مواجهیم.
احمدی افزود: انسولین قلمی موجود در کشور به دو دسته تقسیم می شود، نوع وارداتی و تولید داخلی که ما مثل سراسر کشور در نوع وارداتی آن که عمدتا از شرکت نوو نوردیسک دانمارک است دچار کمبود هستیم.
وی گفت: در همین رابطه کمبودها را به سازمان غذا و دارو گزارش دادیم و آنها از ما خواستند که اولویت را به مصرف انسولین های تولید داخل بدهیم و از نمونه های ایرانی استفاده کنیم.
*احمدی در پاسخ این سوال که آیا نمونه ایرانی انسولین کیفیت نوع وارداتی را دارد یا خیر اظهار کرد: قطعا تفاوت معناداری بین نوع وارداتی و داخلی وجود ندارد و انسولین هایی که در داخل تولید می شوند آزمایش های پست مارکتینگ دارند که کیفیت و اثرگذاری آنها را تایید می کند.
بهتر است بدانید گرچه متوسط ابتلا به دیابت در استان کرمانشاه 14 درصد جمعیت بالای 25 سال و چیزی منطبق با متوسط کشور گزارش شده است اما میزان ابتلا به این بیماری طی سالهای اخیر در استان رو به افزایش بوده است.
در همین رابطه پایش ها و غربالگری سال گذشته در استان نیز نشان می دهد که از بین افراد بالای 40 سال 34هزارو726 بیمار مشکوک مبتلا به دیابت در استان وجود داشته که ابتلای 30هزارو 407 نفر از آنها قطعی شده است.
به عقیده کارشناسان جدای از دیابت نوع یک که عامل ژنتیکی دارد و نیاز به مصرف انسولین در آن حتمی است. دیابت نوع دو اکتسابی محسوب می شود و عواملی چون زمینه خانوادگی، چاقی، سبک زندگی، فشار خون و کم تحرکی درابتلای به آن دخیل اند که بخش زیادی از آنها قابل پیشگیری است.
بررسی های استانی نشان می دهد که دیابت با بیماری فشار خون در ارتباط است. همچنین 50 درصد دیابتی ها از بیماری خود بی اطلاعند و این بیماری پنهان نشانه های خود را با عوارضی چون مشکلات قلبی عروقی، چشمی، عصبی وغیره در مبتلایان آشکار می کند.
یادآور می شود به دنبال دریافت دانسته های بهتر و تکمیلی تر این گزارش تماس های مکرر ما با رئیس مرکز بهداشت استان، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، معاونت غذا و دارو که گویا به تازگی منصوب شده اند، مدیر روابط عمومی و دیگر کارشناسان این حوزه ظرف 10 روز گذشته راه به جایی نبرد و لذا منتظر دریافت پاسخ تکمیلی و متقن تری از وضعیت مبتلایان به دیابت در استان و نحوه تامین داروی مورد نیاز آنها هستیم، اطلاعاتی که می تواند فرضیه قاچاق انسولین از مرزهای استان به ویژه مرز پرویزخان را رد یا تایید کند.
دیدگاه