یکشنبه, ۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Sunday, 28 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 20840 تعداد نوشته های امروز : 5×

آخرین خبرها

۹۵درصد متقاضیان کارت ملی خود را دریافت کرده اند ثبت ۳۰ حادثه کوهستان از ابتدای امسال در کرمانشاه تبریک شهردار کرمانشاه به مناسبت روز شوراها سامانه بارشی قوی در راه کرمانشاه خطراتی که «روغن کرمانشاهی» را تهدید می‌کند تلاش برای جهش تولید در دیم زارهای کرمانشاه /طرح های راکد و بحران زده کشاورزی باید فعال شوند مقابله با حفر چاه های غیرمجاز در کرمانشاه تشدید می شود ‌ویزیت پزشکان‌ در کرمانشاه چند؟ یک روانپزشک نسبت به مصرف خودسرانه داروهای خواب‌آور هشدار داد آیا می‌دانید قدیمی‌ترین مقابر صخره‌ای ایران کجاست؟ عملیات نجات خودروی گرفتارشده با ۶ نفر سرنشین آن از رودخانه زمکان در راستای تحقق شعار سال؛ هنرستانها مولد سازی می شوند چه خبر از پروژه مسکن خبرنگاران در کرمانشاه؟ مواد قندی عامل ابتلا به زوال عقل است؟ خودروهای رسوبی در پارکینگ های کرمانشاه تعیین تکلیف می شوند پاداش ۳۰ میلیون ریالی نیرو های شرکت بازیافت شهرداری کرمانشاه فردا پرداخت می شود افزایش بیماران خاص در کرمانشاه/بیش از ۴۰ هزار بیمار خاص در استان داریم درباره سندرم درس (DRESS) / چرا ایجاد می شود، چگونه درمان می شود و عوارض ماندگار آن چیست؟ افزایش ۱۶ درصدی متوفیان تصادفات ترافیکی در کرمانشاه وقتی برخی نانوایی‌های کرمانشاه نان را گران‌تر می‌فروشند

جولان قاچاقچیان در بورس انرژی / سوء استفاده از مجوز صادرات «وایت اسپریت» برای قاچاق گازوییل یارانه‌ای !
05 دی 1396 - 1:22
شناسه : 3034
0
پرده‌برداری از یک فساد کلان؛ طلوع‌‌کرمانشاه :

بورس انرژی بستر عرضه انواع فراورده‌های نفتی است، در بین این فراورده ها حلالی با عنوان ۴۰۲ یا وایت اسپریت به چشم می‌خورد که قیمت آن در بورس بالاتر از قیمت بازار است.

پ
پ

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی طلوع، بورس انرژی بستر عرضه انواع فراورده‌های نفتی است، در بین این فراورده ها حلالی با عنوان ۴۰۲ یا وایت اسپریت به چشم می‌خورد که قیمت آن در بورس بالاتر از قیمت بازار است!! و با این حال رقابت سختی برای خرید آن در بورس وجود دارد و این رقابت برای خرید کالایی که می توان آن را در بازار ارزان تر خرید، امری عجیب و تامل برانگیز است!

 خریداران این حلال نفتی یا کارخانه های رنگ و رزین هستند و یا صادرکنندگان. اما ماجرا از آنجایی جالب می‌شود که برخی خریداران به جای صادرات این فراورده نفتی، آن را در بازار داخل عرضه می کنند و حتی در مواردی که در بازار متقاضی زیادی وجود نداشته باشد، حاضرند آن را با قیمتی پایین تر از قیمت خرید و حتی به صورت مدت دار به مصرف کنندگان که کارخانه های تولید رنگ و رزین هستند بفروشند.

ماجرا چیست؟ بررسی مقاصد صادراتی ۴۰۲ نشان از آن دارد که عمده خریداران، آن را به هند، کردستان، افغانستان، پاکستان، عمان، قطر صادر می‌کنند، اما نکته مهم این است که در بین این کشورها برخی یا خودشان دارای ۴۰۲ هستند و یا اساسا نیاز به واردات ۴۰۲ ندارند؛ موضوع این است که خریداران این فراورده نفتی از مجوز صادراتی که صرفا برای صادرات ۴۰۲ صادر می شود، سوء استفاده کرده و از آن برای قاچاق گازوییل یارانه ای که شباهت زیادی به ۴۰۲ یا وایت اسپریت دارد استفاده می‌کنند.

در واقع تفاوت قیمت گازوئیل در بازار داخلی با مقاصد صادراتی موجب می‌شود که برخی با هدف کسب سود دست به قاچاق این فرآورده نفتی بزنند.

در حالی که قیمت گازوییل سهمیه ای ۳۰۰ و گازوییل آزاد ۶۰۰ تومان است این فراورده نفتی با قیمت حدود ۸۰ سنت یا حدود سه هزار و ۲۰۰ تومان قاچاق می شود و این در حالی است که اگر فروشنده وایت اسپریت ان را با قیمتی پایین تر از قیمت خرید هم در بازار فروخته باشد، با محاسبه سر انگشتی به ازای هر لیتر بیش از ۱۰۰۰ تومان سود به دست می‌آورد.

نکته قابل توجه دیگر این است که پالایشگاه‌های کرمانشاه، تبریز، شیراز، اصفهان، بندرعباس از جمله پالایشگاه‌هایی هستند که ۴۰۲ را در بورس کالا عرضه می کنند اما بررسی های میدانی نشان از آن دارد که ۴۰۲ هایی که قیمت و کیفیت پایین تری دارند در بورس متقاضی بیشتری دارد چرا که خریدارانی که هدفشان قاچاق گازوییل است به دنبال آن هستند که ۴۰۲ ارزان تر را خریداری کنند تا در صورتی که مجبور شدند آن را با قیمت حداقل در بازار عرضه کنند، ضررشان کمتر شود. / اقتصاد آنلاین

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.