شنبه, ۱۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Saturday, 4 May , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 20854 تعداد نوشته های امروز : 2×

آخرین خبرها

اماکن تاریخی کرمانشاه امروز تعطیل است این سامانه پُربارش تا کی مهمان کرمانشاه است؟ فضای کرمانشاه درگیر فامیل بازی و مدیریت های سفارشی است/ معضل بیکاری استان ریشه در مدیریت ناکارآمد دارد بودجه ۱۴۰۳ شهرداری کرمانشاه به سرانجام رسید کلیات بودجه ۱۴۰۳ شهرداری کرمانشاه تصویب شد هیچ دستگاهی به دستگاههای دیالیزی کرمانشاه اضافه نشده است/ منتظر تحقق وعده استاندار برای اهدای زمین هستیم آخر هفته بارانی برای کرمانشاهیان/دمای هوا کاهش می‌یابد غرق شدن نوجوان ۱۴ ساله در سرپل ذهاب برای مقابله با «سقط» همه دستگاه‌ها پای کار بیایند کتمان موضوع و یا بیان ناقص آن موجب شبه سازی در اذهان می شود/ سخنان رییس شورای شهر درخصوص بودجه شهرداری کذب است/تحقق ۷۰درصدی بودجه شهرداری کرمانشاه نرخ جدید کرایه اتوبوس و تاکسی درون شهری اعلام شد گوشت دام کرمانشاه بالاترین کیفیت را دارد/مافیای دام موجب گرانی گوشت می شود ۴۱ نقطه حادثه خیز در جاده‌های کرمانشاه ایمن شد توافقات امیدبخش برای راه آهن کرمانشاه – خسروی و قطار شهری ۹۵درصد متقاضیان کارت ملی خود را دریافت کرده اند ثبت ۳۰ حادثه کوهستان از ابتدای امسال در کرمانشاه تبریک شهردار کرمانشاه به مناسبت روز شوراها سامانه بارشی قوی در راه کرمانشاه خطراتی که «روغن کرمانشاهی» را تهدید می‌کند تلاش برای جهش تولید در دیم زارهای کرمانشاه /طرح های راکد و بحران زده کشاورزی باید فعال شوند

 منشور حقوق شهروندی و چند تامل لازم / حلقه مفقوده منشور حقوق شهروندی آموزش عمومی است
28 دی 1396 - 10:11
شناسه : 4042
2
یادداشت؛ طلوع‌‌کرمانشاه :

منشور حقوق شهروندی مجموعه منسجمی از حقوق قانونی شهروندان ایرانی است که در آذر ماه ۹۵ به دستور رئیس جمهور در دستور کار دولت قرار گرفت.

پ
پ

طلوع کرمانشاه: یادداشت، سید علاءالدین حیدری – منشور حقوق شهروندی مجموعه منسجمی از حقوق قانونی شهروندان ایرانی است که در آذر ماه ۹۵ به دستور دکتر روحانی در دستور کار دولت قرار گرفت. منشوری که شامل حقوق اساسی و عمومی تک تک شهروندان کشور فارغ از رنگ، جنس، زبان، دین، مذهب و قومی می باشد.

این منشور که  از بسترهای قانونی لازم برای اجرا و تحقق مواد آن برخوردار می باشد، شامل ۲۲ فصل (حق) و ۱۲۰ ماده است که قوه مجریه موظف به رعایت و فراهم نمودن زمینه های احقاق این حقوق گردیده  و رئیس جمهور بعنوان مجری قانون اساسی و بنابر اصول ۱۱۳و ۱۲۱ قانون اساسی مسئول پاسداشت از قانون اساسی و به تبع حقوق ملت می باشد.

لازمه تحقق این منشور و تضمین اجرای حقوق اساسی مورد نظر منشور را می توان در چند مورد خلاصه نمود:

آموزش عمومی:

از آنجایی که درصد بالایی از مردم از محتوای این منشور و حتی حقوق حقه مصرح در قانون اساسی خود، بی اطلاع هستند و متاسفانه نسبت به حقوق شهروندی خود آگاهی و اطلاع کافی ندارند، در بسیاری از موارد ما شاهد تضییع این حقوق و عدم احقاق آنها می باشیم.

اگر دولت بتواند اهتمام جدی در زمینه آموزش عمومی مردم در زمینه حقوق شهروندی را در دستور کار خود و تمام نهادها قرار بدهد ، می توان امید داشت که در آینده شاهد اجرای مناسب این منشور باشیم.

اما اگر دولت نتواند نسبت به آگاه سازی جامعه گامهای عملی بردارد،  قطعا مواد این منشور در لوای بی اطلاعی و ناآگاهی گم خواهند شد، تلاش در مسیر آگاهی بخشی به جامعه می تواند ضامن تحقق این حقوق بوده و می توان در مسیر نهادینه کردن تمام این  ۱۲۰ ماده در  جامعه گام برداشت.

لذا دولت محترم باید، مقوله آموزش عمومی این منشور را در دستور کار جدی  قرار داده و از تمام ظرفیتهای مقدور و ممکن برای این مهم بهره ببرد.

چراکه حلقه مفقوده (( منشورحقوق شهروندی )) همان آموزش عمومی و همگانی مردمی  است که صاحبان بر حق این حقوق هستند.

 تغییر نگرش مدیران:

شاید می توان  یکی از موانع تحقق و اجرای مطلوب منشور حقوق شهروندی در کشور را ،  نگاه و نگرش منفی و یا بی تفاوت مدیران به حقوق شهروندی شهروندان برشمرد.

هرگاه مدیری نسبت به اجرای مواد این منشور در جامعه و زیر مجموعه خود حساس باشد و یا نسبت به آنها نگرش مثبتی داشته باشد قطعا شاهد اجرای این منشور در آن مجموعه خواهیم بود و اما نگاه منفی و یا بی تفاوت مدیران به این مقوله می تواند مانع بزرگی در تحقق منشور باشد.

پس دولت باید بکوشد مدیران خود را نسبت به همراهی و همدلی با این منشور وادار  و اهتمام بسیار جدی در همراه کردن دستگاهها در راستای فعالیتهای دستیار ویژه رئیس جمهور بمنظور اجرایی شدن هر چه بهتر منشور داشته باشد.

تعریف جایگاه بالاتر و رسمی تر از دستیار ویژه، برای متولی نظارت بر اجرای منشور حقوق شهروندی، در هیئت دولت و استانها لازم و ضروری است.

چراکه صرف جمع آوری گزارش و ارائه آن به رئیس جمهور و … نمی تواند رافع موانع تحقق و اجرای این منشور گردد و باید سازوکار اجرایی موثرتری برای اجرای هرچه بهتر منشور تدارک دیده شود.

 تجمیع فعالیت تمامی متولیان حقوق شهروندی در دستگاه‌های مختلف در زیر مجموعه “دستیار ویژه رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی ” و جلوگیری از موازی کاری می تواند زمینه ساز توفیق در  اجرای هرچه بیشتر و بهتر منشور حقوق شهروندی گردد.

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.