به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی طلوع کرمانشاه؛ این روزها با نزدیک شدن به عید و سال جدید، شهروندان در تکاپوی نظافت و رفت و روب منازل و آمادگی برای استقبال از نوروز هستند.
خانه تکانی رسمی دیرینه در این دیار است و در روزهای پایانی سال خانوادهها اقدام به نظافت و پاکیزگی منزل خود میکنند.
اما آنچه حائز اهمیت است توجه به نظافت و پاکیزگی و زیبایی شهری است، این روزها انباشت زباله و پسماند چهره مناطق مختلف شهر را مکدر نموده و گویی شعار شهر ما خانه ما هرگز از قاموس زبان به فعلیت نمیرسد.
کرمانشاه از پیشروترین شهرهای کشور در تولید پسماند و زباله است و اگر نبود امکان بازیافت پسماندها، شهر در باتلاقی از زباله دفن میشد و معضلات زیست محیطی نفسی برای شهروندان باقی نمیگذاشت.
مهندس شیرزادی مدیرعامل شرکت خدمات شهری نوین شهرداری کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار طلوع اظهار داشت: در ایام عمومی سال، روزانه ۵۵۰ تا ۶۰۰ تن زباله از سطح شهر جمع آوری میشود و به عبارتی این حجم از زباله را تولید داریم.
وی در ادامه بیان کرد: در ایام نوروز و روزهای آخر سال به دلیل گرایش مردم به خانه تکانی و نظافت منازل. این حجم از تولید زباله و پسماند خانگی افزایش می یابد و به ۷۰۰ تا ۷۵۰ تن در روز میرسد.
مهندس شیرزادی با اشاره به اینکه مخازن زیادی در مناطق هشت گانه شهر کرمانشاه برای جمع آوری پسماند تعبیه شده است، گفت: تولید زباله در شهر کرمانشاه بسیار بالاست و اگر بازیافت نمی شد با مشکلات عمده زیست محیطی و بهداشتی مواجه می شدیم اما اکنون با استفاده از بازیافت، زباله ها به بیوکومپوست تبدیل میشود.
مدیر عامل شرکت خدمات شهری نوین شهرداری کرمانشاه بیان کرد: ما انتظار نداریم که شهروندان هر کدام یک جارو به دست بگیرند و شهر را جارو کنند، ما انتظار داریم همانطور که شهروندان به نظافت و پاکیزگی منزل خود اهمیت میدهند به نظافت شهرشان نیز اهمیت بدهند و لذا ما برای حفظ پاکیزگی شهر به مشارکت و همکاری شهروندان نیاز داریم.
مهندس شیرزادی همچنین اظهار داشت: در سالهای پیش، به عنوان نمونه در یک کوچه ۳۰ خانوار زندگی می کردند اما اکنون با گسترش شهرنشینی و افزایش آپارتمانها، در هر کوچه ۱۰۰ خانوار زندگی میکنند و دیگر یک مخزن زباله جوابگوی این حجم از جمعیت نیست.
وی همچنین به معضل زباله گردها در شهر کرمانشاه اشاره کرد و گفت: زباله گردها علاوه بر اینکه چهره شهر را زشت کرده اند، مشکلات بهداشتی نیز به وجود میآورند، شهرداری نیز ضابط خاص برای برخورد با زباله گردها نیست بلکه ادارات مرتبط نیز باید دست به دست هم بدهند تا این معضل جمع شود.
مهندس شیرزادی، نیروی انتظامی، دستگاه قضایی، بهداشت و محیط زیست را ارگانهای مرتبط برای برخورد با زباله گردها دانست و گفت: اصناف نیز برای این مسئله وارد کار شوند.
وی افزود: اگر شهروندان تفکیک زباله از مبدأ را انجام دهند، دست زباله گردها کوتاه میشود، ضمن اینکه ما خودروهایی را در سطح مناطق ۸ گانه برای جمع آوری زبالههای خشک داریم.
هایده شیرزادی مدیر عامل شرکت بازیافت و تولید کود عالی کرمانشاه نیز بیان کرد: تولید زباله در شهر کرمانشاه بسیار زیاد است و باید با تغییر در رفتارمان به این رویه و عادت برسیم که از کیسه های پلاستیکی استفاده نکنیم و کیسه های پارچه ای و کاغذی را جایگزین کنیم.
وی افزود: از حجم زبالههای جمع آوری شده در سطح شهر کرمانشاه، به طور متوسط ۸ درصد کیسه های پلاستیکی هستند و روزانه ۶۰ تن کیسه پلاستیکی داریم که تنها یک بار بازسازی می شود.
دیدگاه