به گزارش طلوع کرمانشاه، محمدعارف ابراهیمی، با اشاره به اینکه اغلب معادن قیر استان در گیلانغرب، قصرشیرین، نفتشهر و مناطق زلزلهزده قرار دارند اظهار داشت: باید حقوق دولتی این معادن را کاهش داد یا صفر کرد و معوقات حقوق دولتی، مالیاتی و بانکی این واحدها به مدت چند سال به تعویق بیفتد.
وی با بیان اینکه هر معدن حداقل بین ۱۰ تا ۱۵ نفر اشتغال مستقیم دارد و به آنها معادن کوچک اطلاق میشود عنوان کرد: این معادن چهار تا پنج برابر اشتغال مستقیم، اشتغالزایی غیرمستقیم دارند زیرا براساس تحقیقات هر شغل معدنی ۶ شغل غیرمستقیم ایجاد میکند.
ابراهیمی با اعتراض نسبت به سیاستهای دولت در بخش معدن گفت: این نوع عملکرد معاونت معدنی وزارت صنعت و معدن به هیچ عنوان با سیاستهای اقتصاد مقاومتی همخوانی ندارد و سیاستهای دولت در بخش معدن دقیقا برخلاف منافع معدنکاران است و به نابودی این قشر منتج میشود.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۵۰ معدن قیرطبیعی در استان کرمانشاه و تعدادی در استان ایلام وجود دارد بیان کرد: ۵۰ معدن اکتشافی و استخراجی قیر طبیعی در استان کرمانشاه وجود دارد اما ۹۰ درصد آنها غیرفعال هستند.
رئیس خانه معدن استان کرمانشاه با بیان اینکه معدن میتواند جایگزین بخشی از درآمد نفت در کشور شود افزود: چنانچه بخواهیم معدن را به عنوان جایگزین بخشی از درآمد نفت در نظر بگیریم این سیاستها و مقررات بخش معدن راهگشا نیست.
وی با بیان اینکه با توجه به خسارات جنگ، عدم توسعهیافتگی، رتبه نخست بیکاری کشور، زلزله اخیر و تمام مشکلات موجود بهتر است مدیران مربوطه وزارتخانه به موضوع معدن توجه بیشتری داشته باشند گفت: وزارت معادن درخواستی را مبنی بر امهال حقوق دولتی به مدت سه سال به دولت ارائه داده اما تاکنون مصوب نشده است.
وی با اشاره به اینکه به دنبال کاهش قیمت جهانی نفت از سال ۹۲ قیمت قیر طبیعی نیز کاهش یافت عنوان کرد: بهترین مشتری و بازار قیر طبیعی ایران که چین بود به دلیل کاهش قیمت نفت و عرضه نامرغوب و تقلبی از دست رفت.
رئیس خانه معدن استان کرمانشاه گفت: هزینه بهرهبرداری در معادن قیر بسیار بالا است و از طرفی بازار فروش یا وجود ندارد یا به قیمت کمتر از قیمت تمام شده عرضه میشود.
ابراهیمی یکی از راهکارهای پیشرو را اصلاح و ایجاد بازار فروش دانست و عنوان کرد: یکی از مهمترین بازارهای این ماده افزودن قیر طبیعی به آسفالت حداقل ۱۵ استان گرمسیر و خشک کشور است بنابراین راه و شهرسازی و شهرداریها میتوانند در مناطق خیلی گرم با دانش فنی که پژوهشگاه نفت در اختیار آنها قرار میدهد بین ۱۰ تا ۱۵ درصد از این قیر طبیعی استفاده کنند.
رئیس خانه معدن استان کرمانشاه افزود: این اقدام عمر آسفالت را طولانی میکند و علاوه بر اینکه به راههای کشور کمک میشود اشتغالزایی بسیاری در معادن قیر ایجاد میشود و حتی در آمریکا که بیشترین ذخایر قیر طبیعی وجود دارد یکی از مصارف اصلی آن در آسفالت است.
تسنیم
دیدگاه