*بازدید میدانی خبرنگار طلوع کرمانشاه از زندگی سیاه زباله گردها و دخمه های دست ساخته آنها در دل پسماندهای بیمارستانی شهر شیرین!
**اینجا کیلومتر۷ جاده سراب قنبر به سمت سرفیروز آباد و هلشی است محل امحاء پسماندهای بیمارستانی و شهری
یکی دیگر از زباله گردها برای خود غاری در دل تپه های پر از زباله ی در حال سوختن ساخته است. جوانی حدودا ۳۰ساله است و از ما می خواهد که از چهره اش فیلم و عکس نگیریم. می گوید چندین سال است کارم زباله گردی است و از بیکاری و فقر بوسیله فروش زباله گذران زندگی میکنم، او قسم میخورد که از پسماندهای بیمارستانی تنها جلد سرم ها را بر میدارد و کاری با سرنگ و اشیاء نوک تیز ندارد. او می گوید چرا دولت فکری به حال ما نمی کند؟!
برای کسب اطلاعات بیشتر با مسئول بهداشت محیط شهرداری کرمانشاه در معاونت خدمات شهری شهرداری تماس می گیرم و از وضعیت مکان امحاء پسماندهای کرمانشاه می پرسم، می گوید:
این محدوده کاملا تحت نظارت مسئولین پروژه و ماموران انتظامی است و هیچ فرد متفرقه ای نمی تواند به این مکان وارد شود!
عبدی در جواب به اینکه آیا اطمینان دارد که پسماندهای بیمارستانی توسط تولید کننده بی خطر سازی می شوند هیچ نظری ابراز نمی کند و می گوید شهرداری فقط وظیفه دارد که محلی در اختیار تولید کننده پسماند قرار دهد و بر روند امحاء پسماند ها نظارت کند.
**جالب است که مسئول بهداشت محیط شهرداری کرمانشاه بدون توجه به این نکته که پسماندهای بیمارستانی جزء دومین پسماندهای خطرناک بعد از پسماندهای رادیو اکتیو هستند، هیچ نظارتی بر مخلوط کردن پسماندهای پزشکی با سایر پسماندها، تخلیه و پخش آنها در محیط، فروش، استفاده و بازیافت آنها بوسیله زباله گردان ساکن این مکان ندارد!
◀️زباله گردان وحیوانات ولگرد می توانند تهدیدی جدی برای سلامت شهروندان و انتقال انواع بیماری های عفونی و از این دست باشند.
🔴قانون پسماند در جمهوری اسلامی ایران برای احقاق اصل پنجاهم قانون اساسی و به منظور حفظ محیط زیست از آثار زیانبار پسماند و مدیریت درست و بهینه آن کلیه تولید کنندگان پسماند را موظف به رعایت قوانین و مقررات و سیاست های مقرر در این قانون کرده است.
🔴در شرایطی که آلودگی خطر فوری برای محیط و انسان دارد عاملین آلودگی “تولیدکننده و دستگاه های نظارت” موظفند فورا اقداماتی را که منجر به بروز آلودگی و تخریب محیط زیست می شود متوقف کنند، مرجع قضایی نیز باید خارج از نوبت به این موضوع رسیدگی نماید و متخلفین و عاملین را علاوه بر پرداخت جریمه تعیین شده ملزم به رفع آلودگی و پاکسازی محیط نماید. (لزوم ورود مدعی العموم کرمانشاه)
◀️سازمان محیط زیست کرمانشاه، دانشگاه علوم پزشکی با یک تخمین ساده متوجه خواهند شد که هزینه بی خطر سازی و خرد کردن این پسماندها قبل از رسیدن به محل امحاء می تواند بسیار کمتر از پرداخت هزینه های گزاف و عواقب خطر آفرین روش فعلی و امحاء غیر استاندارد باشد.
(در این محل و در کنار پسماندهای بیمارستانی کوهی از استخوان های کشتارگاهی دام های خوراکی نیز دیده می شود. (یکی از ممنوعیت های قانون پسماند تداخل پسماندها است!)
با توجه به لزوم رعایت حقوق شهروندان، حفظ و نگهداری از محیط زیست و منابع طبیعی، توجه به کرامت انسانی، پایگاه خبری طلوع کرمانشاه سوالات خود را مطرح می نماید.
دانشگاه علوم پزشکی ، منابع طبیعی، محیط زیست، شهرداری کرمانشاه پاسخ دهید:
۱_مقدار تولید روزانه پسماندهای بیمارستانی در کرمانشاه برای هر تخت بیمارستانی چقدر است؟ این میانگین روزانه در مطب ها و درمانگاه ها به چه میزان است؟
۲_پسماند مطب ها و درمانگاه های دولتی و خصوصی کجا می رود؟!
۳_نحوه نظارت بر تولید و جداسازی روزانه پسماندهای عادی از عفونی، برنده، نوک تیز و پرتو زا چگونه است؟
۴_با توجه به تعداد مراکز درمانی دولتی و میزان تولید پسماند مطب های سطح شهر چند دستگاه “اتو کلاو” برای بی خطرسازی پسماندها لازم است؟
۵_عملکرد دستگاه های بیخطر سازی علوم پزشکی جهت انجام این امر قابل قبول است؟!
۶_ انتخاب مکان امحاء پسماند ها در نزدیکی شهر بوسیله دستگاه تصمیم گیرنده بر چه اصولی بوده است؟!
۷_آیا لازم است نظارت گسترده تری بر این موضوع اعمال شود.
پریا امیری پریان/خبرنگار طلوع کرمانشاه
دیدگاه