به گزارش طلوع کرمانشاه، استان کرمانشاه از قدیم الایام مهد هنرمندان و صنعتگران بوده و در تولیدات دست ساز و آثار خارق العاده هنری همواره دست برتر را در کشور و به ویژه منطقه زاگرس نشین داشته است.
استان کرمانشاه از دیرباز ظرفیت قابل توجهی در تولید صنایع دستی داشته و بسیاری از مردمان این دیار از راه تولید صنایع دستی مختلف مانند چرم، گلیم، جاجیم، موج بافی، مرس بافی، ارغوان بافی ارتزاق و امرار معاش میکردند و آوازه هنر مردان و زنان هنرمند کرمانشاهی در ایران و جهان پیچیده است.
هنرصنعت سراجی یا چرم سازی هزاران سال است که در استان کرمانشاه رواج دارد و با نام هنر مردمان این دیار عجین شده است.
قیمت بالا و تنوع کمتر در تولیدات چرم سبب شده تا مردم کرمانشاه رغبت چندانی برای خرید محصولات چرم نداشته باشند و این صنعت آنطورکه باید رونق لازم را در بازار ندارد.
یکی از شهروندان در گفتگو با خبرنگار طلوع کرمانشاه میگوید: قیمت محصولات چرم اعم از کیف و کفش و… بالاست و قدرت خرید مردم کرمانشاه نیز پایین است، از سویی تنوع و طراحیهای متنوع در محصولات چرمی را نمیبینیم و مردم نیز بیشتر به طرحهای جدید و بروز علاقه مند هستند.
یکی از صنعتگران حوزه چرم در کرمانشاه به خبرنگار طلوع کرمانشاه میگوید: من از کودکی در کار صنعت چرم و سراجی بودم و در قدیم الایام رونق خوبی در این بخش داشتیم.
وی گفت: کار چرم بسیار با دوام است و تا سالهای سال سالم و با کیفیت باقی میماند و برای مصرف کننده قابل استفاده است.
پروانه حیدری، معاون صنایعدستی میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان کرمانشاه در خصوص صنعت چرم در این استان میگوید: سراجی یا چرم سازی در استان کرمانشاه قدمتی ده هزار ساله دارد و خاصِّ مردمان این منطقه است.
وی بیان کرد: اگر پایه های این هنر صنعت در استان محکم شود به طور قطع شاهد رشد اقتصادی و اشتغال جوانان خواهیم بود، تولید محصولات چرم دست ساز مانند کیف، کفش، جلد اسلحه و زین اسب در استان ما افراد بسیاری را به خود مشغول کرده است.
حیدری بیان کرد: استان کرمانشاه از دیرباز قطب پرورش احشام و دام بوده و به دلیل این موقعیت ارزشمند، بنا به ضرورت دباغی نیز انجام میشده است. کرمانشاه در زمینه سراجی سنتی از جمله استانهای تولید کننده چرم است و حتی در بازار سنتی کرمانشاه راسته بازار سراجها را در قدیم داشتیم.
وی بیان کرد: طی دو سه سال اخیر گرایش برای فعالیت در صنعت چرم سازی در استان ما افزایش یافته و بیش از ۶۰۰ نفر صنعتگر رشته سراجی سنت و چرم داریم که اکثراً جوان هستند.
حیدری گفت: وقتی تولیدکنندگان صنعت چرم سازی در مرحله تولید انبوه قرار بگیرند، سبب کاهش نرخ چرم می شود و به دنبال آن قدرت خرید مردم نیز بالا می رود و استقبال از تولیدات چرمی برای خرید نیز بالا میرود.
معاون صنایعدستی میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان کرمانشاه افزود: هنر سراجی متعلق به کرمانشاه اشت و این هنر میتواند به شکوفایی و رونق اقتصاد استان کمک کند.
دیدگاه