مضرات روغن حیوانی کرمانشاهی برای افراد سرد مزاج
بر اساس تحقیقات، طبع افراد در پاسخ آنها به مصرف روغن حیوانی کرمانشاهی تاثیر دارد. این روغن برای افراد گرم مزاج یا دارای طبع مرطوب مشکل خاصی ایجاد نمیکند اما اگر کسی که دارای طبع سرد است از روغن کرمانشاهی استفاده کند، احتمالا با او سازگار نبوده و دچار عوارض و مشکلاتی خواهد شد. همچنین به دلیل بالا بودن کالری و انرژی روغن حیوانی کرمانشاهی، مصرف آن برای افراد چاق و سیگاری و همین طور افراد مسن مناسب نیست.
اشباع بودن روغنهای حیوانی
چربیها از واحدهای ساختمانی به نام اسید چرب ساخته شدهاند که دارای دو نوع اسید چرب اشباع و غیر اشباع هستند. اسیدهای چرب غیر اشباع شده در ساختمان خود دارای پیوند دوگانه و به شکل مایع هستند. اما اسیدهای چرب اشباع هیچ پیوند دوگانهای در ساختمان خود نداشته و در نتیجه به شکل جامد هستند. چنین روغنهایی که اشباع باشند میتوانند در دیواره رگها رسوب کرده و سبب گرفتگی رگها شوند. از آنجا که روغنهای حیوانی جزء روغنهای اشباع شده هستند، میتوانند بیماریهای قلبی و عروقی را افزایش داده و همچنین کلسترول خون را بالا ببرند. در نتیجه نباید به طور مرتب و بلند مدت از چنین روغنهایی استفاده کرد، اما مصرف کم آن مجاز است.
گرفتگی عروق از مضرات روغن حیوانی کرمانشاهی
روغن کرمانشاهی به دلیل اینکه اشباع شده است میتواند موجب انسداد رگها شود. البته داشتن فعالیت جسمانی و تحرک بالا میتواند تا حد زیادی کالری این روغن را بسوزاند و مخاطرات آن را بپوشاند اما با توجه به سبک زندگی مدرن و مکانیکی امروزه مصرف آن چندان سالم به نظر نمیآید. پزشکان میگویند که اگر بیشتر از ۱۰ گرم روغن حیوانی و روغن کرمانشاهی در روز استفاده کنید، مستعد ابتلا به گرفتگی عروق خواهید شد.
مصرف روغن حیوانی کرمانشاهی و افزایش وزن
از آنجا که کلیه روغنهای حیوانی از جمله روغن کرمانشاهی دارای کالری بالایی هستند، بدن و سوخت و ساز طبیعی آن قادر به سوزاندن این میزان کالری نخواهد بود و در صورتی که به صورت مرتب و بلند مدت از این روغن استفاده کنید دچار اضافه وزن خواهید شد. اینکه برخی تصور میکنند طول عمر بالای قدیمیها بخاطر مصرف روغن حیوانی و روغن کرمانشاهی بوده است تا حدودی بی پایه است. در واقع زندگی سالم و پرتحرک آن دوران، عدم آلودگی هوا، زندگیهای کم استرستر، تغذیه سالم و عدم مصرف غذاهای آماده و ناسالم راز طول عمر پیشینیان بوده است و در صورتی که بخواهیم از سبک زندگی آنها الگو بگیریم علاوه بر مصرف روغن حیوانی باید تمام جنبههای دیگر زندگی آنها از جمله تحرک و فعالیت بالا را هم در نظر داشته باشیم.
طرز تهیه روغن حیوانی کرمانشاهی
روغن کرمانشاهی در منطقه کرمانشاه از شیر گاو و گوسفند و بز تهیه میشود. روغن گاوی نسبت به روغن بز و گوسفند زردتر بوده اما روغن گوسفندی و بزی خوش عطرتر هستند و قیمت بالاتری هم دارند.
روش تهیه روغن حیوانی کرمانشاهی به این طریق است که ابتدا از شیر ماست ساخته و سپس ماست را دوغ کرده و در داخل یک مشک میریزند، سپس این مشک را به گهوارهای چوبی وصل کرده و آنقدر تکان میدهند تا روی دوغ کره تشکیل شود، در مرحله بعد این کره را جدا کرده و روی حرارت میگذارند تا آب آن بخار شده و خالص شود.
در نهایت و در پایان این مراحل روغن حیوانی کرمانشاهی به دست میآید که چربی آن بیش از ۹۹ درصد است و آب آن نیز کمتر از یک درصد خواهد بود.عطر و طعم و بوی روغن کرمانشاهی بستگی به نوع علوفهای که دام مصرف کرده دارد و معمولا روغن کرمانشاهی بهاره از روغن کرمانشاهی پاییزه خوش بوتر است چرا که دام از مراتع بهاره تغذیه کرده است.
نتیجه گیری
اگرچه مصرف روغنهای حیوانی از روغنهای اشباع و نباتی موجود در بازار بهتر است اما استفاده بیش از حد آن نیز برای بدن خطرناک است و به دلیل عدم سوخت و ساز کافی بدن، این میزان کالری بالای دریافتی از روغنهای حیوانی کرمانشاهی در بدن باقی مانده و موجب افزایش وزن، رسوب در دیواره رگها و افزایش خطر بروز بیماریهای قلبی شود پس با توجه به مضرات روغن حیوانی کرمانشاهی بهتر است در مصرف آن احتیاط کنید/ستاره
دیدگاه