سیدحاتم نیکیار در گفتوگو با خبرنگار «طلوع کرمانشاه» اظهار داشت: جاودانگی عنصر اساسی شعر در دنیا امروز است و شعر باید الهام بخش امید و انگیزه و نشاط در جامعه باشد.
شاعر برجسته کرمانشاهی بیان کرد: با نگاهی به اشعار رودکی و فردوسی؛ سراسر انرژی و روح جاودانگی حیات را در مییابیم و در حقیقت شعر باید ریشه در جاودانگی داشته باشد در عین حال که نباید بیاعتنا به مسائل روز بود.
وی بیان کرد: شعر باید آیینه مسائل اجتماعی و محیط اطراف و نیز بازتاب دغدغههای اجتماعی مردم باشد. بیشتر کارهای من وامدار ادبیات کلاسیک ایران است و کارهایی در چارچوب عروض و قافیه و قالبهایی که از قبل داشتیم با سبک و سیاقی نو و مخاطب پسند را ارائه دادم. به عنوان مثال شعری غزل وار اما به شیوه نو سرودم و دلبسته ادبیات کلاسیک با مضامین و شیوههای نو هستم.
نیکیار با بیان شعری از «استاد شهریار» گفت: شهریار میفرماید: *به قالبهای نو هر یاوهگویی شاعر نو نیست / غزل در قالب کهنه هزاران حرف نو دارد / توان بر آهن و پولاد هر نقشی زدن چون موم / ولیکن سالها تحقیق کار و کَند و کو دارد*…
وی ادامه داد: در جامعه ما بیشتر بخش حزن انگیز هنر معرفی شده و گریاندن مردم کار سختی نیست اما اگر باورهای زندگیمند و شاد ادبی را در هنر بیاوریم آن وقت است که احساسات مخاطب درگیر میشود که البته کارسختی است و شاعران امروز باید به سمتی بروند که به جامعه امید القا کنند و زیباییهای محیط اطراف را مد نظر قرار داد.
این شاعر برجسته کرمانشاه بیان کرد: شاعر یا نویسنده برای مطرح شدن در جهان و کشور، باید اِلمانهای محیط اطراف خود را در شعرش به کار ببرد.
وی در خصوص اهمیت و اثرگذاری ادبیات فولکلور گفت: با توجه به اینکه فرهنگ مادری این منطقه، کُردی است؛ شاعری موفقتر است که به این ویژگیها توجه کند، بسیاری از اندوختههای احساسی و ادراکی را از شعرهای فولکلور گرفتم، از لالایی زیبای کُردی تا شعرهای زیبای شاعران و هنرمندان کُرد…، در شعر «بوی نارنج کال میآید» از واژگان کُردی بهره بسیار بردم که از فرهنگ کُردی به ادبیات فارسی معرفی شده است، در جشنواره بهار آبادان که قاعدتاً فرهنگ مردمان آن منطقه عربی است، معرفی این شعر به عنوان اثر برتر بیانگر اثرگذاری این وازگان کُردی است.
نیکیار اشعار کُردی و فارسی را دو بال برای پرواز شاعر دانست و گفت: در صدد جمع آوری مجموعه شعر کُردی هستم تا به عنوان اثری ارزشمند، جاوانه بماند.
گفتنی است؛ سید حاتم نیکیار از شاعران برجسته کرماشاهی است و آثار شعری زیبایی مانند «سیب کال»، «بوی نارنج کال میآید»، «سوار اسب سپید»، «بچه پری»، «من دوباره به حرف میآیم» و «انار عاشق» را در کارنامه وزین ادبی خود دارد.
از این شاعر برجسته کرمانشاهی، شعر زیبای «بوی نارنج کال میآید» به عنوان اثر برتر در «جشنواره شعر بهار آبادان» برگزیده شد، همچنین این اثر زیبا در «سومین جشنواره سراسری شعر نیاوران» که در تهران برگزار شد در قسمت کلاسیک با موضوع آزاد برگزیده شد.
دیدگاه