به گزارش «پایگاه اطلاعرسانی طلوع»، فرش کرمانشاه از دیرباز نه تنها در کل کشور بلکه در برخی از کشورهای دیگر دنیا نیز شناخته شده است و بازارهای فروش خود را دارد.
خصوصا فرش سنقر که به نوعی برند شده و حتی کارهای ثبت جهانی آن نیز انجام شد.
با این وجود کارشناسان عقیده دارند فرش کرمانشاه هنوز مغفول مانده و جای کار زیادی دارد، خصوصا تکمیل زنجیره فرش از مرحله فرآوری پشم، تا رنگرزی و … .
کرمانشاه این پتانسیل را دارد که بتوان با رونق صنعت فرش دستباف در استان علاوه بر کمک به اقتصاد، برای تعداد زیادی از افراد ایجاد شغل کرد.
در کرمانشاه سالانه چند هزار مترمربع فرش بافته می شود و در بازارهای کشور و جهان به فروش می رود.
معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه گفت: در نیمه اول امسال بیش از ۷۴هزار مترمربع فرش دستباف در کرمانشاه بافته شده است.
علی اسماعیلی اظهار کرد: این میزان فرش توسط قالیبافان استان تولید شده و عمده فرش تولیدی نیز مربوط به کرمانشاه و سنقر بوده است.
به گفته این مسئول، فرش بافته شده در شش ماهه اول در استان نسبت به سال گذشته بیش از ۳۰ درصد رشد داشته است.
اسماعیلی یادآوری کرد: فرشی که در کرمانشاه بافته می شود هم در داخل استان، هم داخل کشور و هم خارج از کشور بازار فروش دارد و بخشی از آن به بازار خارج می رود.
معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه تاکید کرد: اکنون در کرمانشاه ۵۷ هزار نفر کارت قالیبافی دارند اما همه آنها به کار بافت فرش مشغول نیستند.
وی تعداد قالیبافان بیمه شده را نیز حدود ۹ هزار نفر عنوان کرد که نسبت به سال های گذشته کمتر شده است.
به گفته اسماعیلی، این قالیبافان در ۱۰۵ کارگاه قالی بافی متمرکز و نیمه متمرکز فعالیت دارند.
معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه با اشاره به اقداماتی که برای رونق فرش استان صورت گرفته، یادآوری کرد: برگزاری نمایشگاه های تخصصی برای فروش فرش از جمله این اقدامات است.
وی همچنین از آموزش قالیبافان و برگزاری دوره های آموزشی برای آنها خبر داد و عنوان کرد: به علاوه پرداخت تسهیلات نیز به این افراد انجام می شود.
اسماعیلی تاکید کرد: بازدیدهای مستمر و دوره ای نیز از کارگاه های قالیبافی صورت می گیرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کرمانشاه نیز معتقد است فرش کرمانشاه می تواند بیشتر به بازارهای جهانی راه پیدا کند.
مهندس رضا رحیمی افزود: فرش کرمانشاه کیفیت و پتانسیل بسیار قابل توجهی دارد و با تلاش های بیشتر تولیدکنندگان کرمانشاهی می توانند به بازارهای بیشتری در دنیا راه باز کند.
وی بر لزوم تکمیل زنجیره فرش هم تاکید کرد و ادامه داد: در زمینه تشکیل خوشه فرش و گلیم استان اقدامات خوبی صورت گرفته که امیدواریم نتایج آن باعث رونق بیشتر حوزه فرش استان شود.
رحیمی ابراز امیدواری کرد شاهد تکمیل زنجیره فرش در استان باشیم و گفت: تکمیل زنجیره پشم تا فرش یکی از بخشهای این خوشه است که بخش های از آن به زودی عملیاتی می شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کرمانشاه معتقد است تکمیل این زنجیره علاوه بر ایجاد اشتغال در استان، می تواند ارزش افزوده فراوانی را نیز به همراه داشته باشد.
به گفته این مسئول، به علاوه با تکمیل این زنجیره نخ مرغوب و با کیفیت بالا در اختیار قالیبافان قرار خواهد گرفت.
رحیمی از در نظر گرفتن تسهیلات خوبی برای حمایت از قالیبافان نیز خبر داد و عنوان کرد: برنامه های متعددی هم برای آموزش آنها داریم.
دیدگاه