مردم همچنان در انتظار کاهش قیمت ها
«چرا قیمت کالاها با وجود کاهش نرخ ارز پایین
نمی آید» سوالی است که این روزها مردم به دنبال پاسخ آن می گردند.
به دنبال افزایش نرخ ارز قیمت سایر اقلام نیز به تبع آن افزایش یافت و این موضوع مقداری برای بخشی از جامعه قابل قبول بود که رابطه مستقیمی بین نرخ ارز و قیمت کالاها وجود دارد.
اگرچه برخی از کالاها از جمله تولیدات داخلی رابطه مستقیمی با نرخ ارز نداشتند و افزایش قیمت آنها نشان از نابسامانی وضعیت اقتصادی کشور داشت اما مردم این موضوع را نیز برای خود توجیه کردند.
پس از گذشت چند ماه پرالتهاب در بازار ارز و با تدابیر اندیشیده شده از سوی دولت و بانک مرکزی شاهد کاهش نرخ ارز در کشور هستیم که خوشحالی مردم را به دنبال داشت.
بخش زیادی از مردم با کاهش نرخ ارز انتظار پایین آمدن قیمت اغلب کالاها را داشتند اما گویا این انتظار بیهوده است.
سوالات بی جواب بسیاری در اذهان مردم
در خصوص وضعیت اقتصاد و بازار وجود دارد که پاسخ های قانع کننده ای برای آن وجود ندارد.
اگر چه اظهار نظرهای فراوانی در مورد لزوم کاهش قیمت محصولات مختلف از سوی برخی از مسئولان ملی و محلی مطرح می شود اما آنچه مدنظر مردم و برای اقشار جامعه اهمیت دارد عملیاتی کردن این اظهارات است.
قیمت برخی از اقلام از جمله گوشت قرمز و مرغ، روغن، برنج، لبنیات به عنوان کالاهای اساسی و ضروری همچنان بالا است و انتظار می رود که با اجرای طرح های تنظیم بازار بخشی از قیمت تعدیل شود.
تلاش تیم اقتصادی دولت و بانک مرکزی در کاهش نرخ دلار از ۱۹ هزار تومان به ۱۰ هزار تومان در طول چند ماه اخیر قابل تقدیر است و نشان می دهد دولت برای ثبات نرخ ارز با برنامه پیش می رود.
اگرچه دولت در زمان افزایش قیمت کالاها اقشار آسیب پذیر جامعه را رها نکرد و در قالب افزایش مستمری و سبد کالا از این اقشار حمایت کرد اما انتظار می رود همچنان که نرخ ارز کاهش چشمگیری یافت قیمت کالاها نیز کاهش محسوسی یابد.
از سوی دیگر قیمت برخی از اقلام از جمله گوشت در استان های مختلف کشور متفاوت است و جالبتر آنکه در استانی مانند کرمانشاه که یکی از قطب های مهم دامپروری و پرورش مرغ کشور است قیمت گوشت قرمز افزایش چشمگیری داشته است.
اکنون قیمت هر کیلوگرم گوشت قرمز به ۸۰ هزار تومان و گوشت مرغ نیز به بالای ۱۲ هزار تومان رسیده است و این افزایش قیمت ها در حالی است که سالانه در استان کرمانشاه ۳۶ هزار و ۳۰۰ تن گوشت قرمز و ۶۳ هزار و ۸۰۰ تن گوشت
طیور تولید می شود که بخش زیادی از آن مازاد
بر مصرف است و به سایر استان ها ارسال
می شود.
برخی از قصابان شهر کرمانشاه یکی از دلایل افزایش قیمت گوشت را صادرات دام به کشور عراق می دانند و معتقدند برای کاهش قیمت گوشت باید از صادرات دام به عراق جلوگیری شود.
کنترل و نظارت بر قیمت ها به صورت مستمر و جلوگیری از قاچاق دام و محصولات دامی و کشاورزی به عراق می تواند در کاهش و ثبات قیمت ها اثرگذار باشد.
کرمانشاه استانی کشاورزی و دامپروری است و مازاد بر مصرف جمعیت ۲ میلیون نفری خود محصولات کشاورزی دامی در این استان تولید می شود و مردم به حق انتظار دارند که قیمت این نوع اقلام باید نسبت به دیگر استان هایی که تولیدی ندارند پایین تر باشد
فرزاد نویدی
دیدگاه